Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница

69-годишният мъж вероятно е получил инфаркт
Обновена: 1 дек 2012 18:32 | 30 ное 2012 21:08, Бойчо Попов
258
Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница
Снимка: архив Булфото

69-годишен мъж почина в линейка, след като в Националния кардиологичен център, бившата Трета градска болница, отказаха да го приемат с мотива, че пациентът не бил в техния район, показа bTV в централните си нови.

Мъжът е взет от дома му в столичния квартал „Обеля”. Той е бил в тежко състояние, най-вероятно след получен инсулт, са заявили пред телевизията от екипа на спешна помощ.

Медиците преценили, че случаят е спешен и го закарали в най-близката болница, а именно бившата Трета градска. Оттам обаче не само отказали да приемат пациента, но дори не го и прегледали.

Състоянието на мъжа рязко се влошило и въпреки молбата на лекарите от линейката от болницата не оказали помощ. Мъжът бил реанимиран от екипа, отзовал се на адреса му, който е бил подпомогнат от лекар от друга линейка. Въпреки това обаче минути по-късно мъжът е издъхнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия лекари, като не им харесва заплащането и условията за труд, защо не си намерят друга работа? Или да се пробват в някоя бяла държава за много повече пари и много по добри условия. Докато недовослтват, избиват родителите ни я с незнание, я с безхаберие... що не иде в Германия и така да откаже някому спешна помощ ?! Докато не осъдят ефективно някой от тия алчни ***, все така ще е :(((
37
1
 
13
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ДАНО И СВЕТИ ПЕТЪР НЕ ГИ ПУСНЕ....
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега по-възрастните пациенти ги лашкат от болница на болница докато не умрат. имам двама познати с подобни истории. и като се има предвид, че докторята са хората, чийто професионален дълг е да спасяват човешкия живот, какво да искаме от останалите, тогава
35
1
 
10
 
! Отговори
et преди 11 години
shto za prostotia"dqdo"pochina v lineika,ne moje li malko uvajenie
34
1
 
18
 
! Отговори
Зов преди 11 години
Вече човешкия живот няма никаква стойност.Богатите и здравите си мислят че никога на тях няма да се случи. Но съдбата си знае работата, тъкмо си мислиш че си силен и властен и хоп някоя безнадеждна болест те сполита. Вижте Херо болен е от рак и няма жал, щом си казва мнението - глоба, за да го довършат психически........Хора в нашите ръце е да променим нещата, поне мъничко......
33
0
 
22
 
! Отговори
СТРИНА преди 11 години
КОГА ЩЕ СЛОЖАТ НА ДОКТОРИТЕ КАСОВИ АПАРАТИ СВЪРЗАНИ С НАП В ЧАСТНИТЕ КАБИНЕТИ ,ИЛИ И АЗ ДА ОТКРИВАМ ТАКЪЕВ -ЩЕ ГЛЕДАМ НА КАФЕ И КАРТИ ?????
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да почива в мир. каквото и да е било състоянието на човека, тези, от които е зависело всичко, не са си мръднали пръста. това е. други интерпретации са невъзможни. сега въпросът е дали причината е в лекарите, или е в системата на здравеопазването. и от това дали има наказани или пък корекции в системата зависи това дали ние самите имаме някакъв шанс, ако ни се случи същото.
31
0
 
27
 
! Отговори
Филип преди 11 години
Бог да прости човека. Уволнение и съд за лекаря отказал да го приеме в трета градска.Няма да говоря в множествено число за лекарите обаче защото според мен не бива да се поставят всички лекари под общ знаменател. Всеки от нас е имал вземане даване и с добри лекари и с лоши лекари. Лично аз не бих имал смелостта да упражнявам тяхната професия, която си е доста рискова, така че нямам право да ги хуля всичките като общо понятие.
30
0
 
15
 
! Отговори
il_cho преди 11 години
По-високи заплати искали, повече привилегии... ало, всички работим за малко пари, но това не е оправдание да не си вършим работата. Пълна сте извършили с човека, престъпници!Искам да видя наказани по случая!
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dokade stignaxme lekar ot spe6noto ne priema pacient i toi umira mir na praxa mu .a lekarq ako moga da go nareka taka e za zatvora za ubistvo
28
0
 
19
 
! Отговори
tuzarya преди 11 години
Да, а мръсните и долни доктори са защитени от саморазправа на хората! тоя не е лекар а ***! трябва да го хванем и да го линчуваме!!
27
0
 
54
 
! Отговори
ДЯДО??? преди 11 години
Дядо???Ако този мъже на 69 години наричате ДЯДО, значи вие, които списвате този сайт, сте вчерашни пикльовци.Научете се на култура на общуването и писането!
26
0
 
14
 
! Отговори
gaga преди 11 години
Дано им се случи и на тях същото,или на техен близък човек
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 28, ей *** не знам дали на човека от Канада, ще се случи, но при теб 100% злобата и мизерията, ще те уморят.
24
13
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
За теб ще се случи,винаги има първи път
23
0
 
47
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Докторът, който е отказал приема на човека, да бъде уволнен незабавно дисциплинарно и да му бъдат отнети докторските права до живот! Безсрамие, играят си с нашия живот съкаш сме на пазара........ тук ли, там ли, колко...... срам
22
1
 
16
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
tova ako se sluci tuk-prosto bolnicata ste triabva da raboti godina za da izplati obezstetenieto na pocernenoto semeistvo/izcisliavat go v MILIONI?.Za lekarite i -ZATVOR i zabrana /DOZIVOT/ za praktikuvane na lekarskata profesia...Poznaite sega kakvuv e sansa da dopusnat tova da se sluci...Oste pomnia kogato prez dalecnata 1994 UBIHA diado mi v 4 gradska. I sega kogato minavam ottam-pliuia na vhoda i...
21
1
 
30
 
! Отговори
123 преди 11 години
До 20Първо, не пиши на шльоковица!!!Второ, ако не можеш да четеш - НЕ СА МУ ОКАЗАЛИ ПОМОЩ, а са го изхвърлили като *** от болницата. И в крайна сметка това да не ти е като да продаваш баници, условията не били добри, заплащането не било високо. Навсякъде в БГ това са условията на труд, като са толкова кадърни да си хващат шапката и да отиват да се конкурират с белия свят, но едва ли, повечето са повърхностни калинки с минимални знания и за санитарки не стават.
20
2
 
49
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
ДА ПРИЕМАТ ЗАКОН ,КОГА ДА СЕ БИЯТ ЛЕКАРИТЕ!!!
19
1
 
19
 
! Отговори
от 15 преди 11 години
Сега видях,как звучи заглавието ми!Обръщението "ЕЙ,***" е за докторите, за които все" не си в техния район"!И кръв да повръщаш за тях е важно,да НЕ СИ изцапат престилката!