Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница

69-годишният мъж вероятно е получил инфаркт
Обновена: 1 дек 2012 18:32 | 30 ное 2012 21:08, Бойчо Попов
258
Дядо почина в линейка след отказ да го приемат в болница
Снимка: архив Булфото

69-годишен мъж почина в линейка, след като в Националния кардиологичен център, бившата Трета градска болница, отказаха да го приемат с мотива, че пациентът не бил в техния район, показа bTV в централните си нови.

Мъжът е взет от дома му в столичния квартал „Обеля”. Той е бил в тежко състояние, най-вероятно след получен инсулт, са заявили пред телевизията от екипа на спешна помощ.

Медиците преценили, че случаят е спешен и го закарали в най-близката болница, а именно бившата Трета градска. Оттам обаче не само отказали да приемат пациента, но дори не го и прегледали.

Състоянието на мъжа рязко се влошило и въпреки молбата на лекарите от линейката от болницата не оказали помощ. Мъжът бил реанимиран от екипа, отзовал се на адреса му, който е бил подпомогнат от лекар от друга линейка. Въпреки това обаче минути по-късно мъжът е издъхнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и държавата е виновна, че измисли всички тия скапани промени, в абсолютен ущърб на болните и белите престилки са виновни, ако не заради друго поне затова, че са положили клетва, това е ЧОВЕК, бре хора как е възможно това. Лека му пръст на човечеца!
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 123"Е как да не ги пребиеш сега тези лекари-убийци?"Ami prebijte gi be,***,i ]e mrete o]e powe`e!Wmesto da naprawi[ taka,`e uslowiqta na trud da sa po-dobri,ti prizowawa[ da prebiwat horata,koito ti okazwat pomo]!Samo mrysno viwotno move da prizowe za towa,ku`eto blive rykata,koqto go prewyrzwa i [ie ranite mu!
16
3
 
14
 
! Отговори
до 11 !!!!! преди 11 години
до 11 !!!!!Подозирам,че си фелДшер щом говориш така. Значи знаеш, щом си фелДшер,че не може да реанимираш както трябва с всички подробности някой в линейка... Или поне не в линейка като нашите лазаретни трошляци. Защо тогава АВТОРИТЕТНО се изказваш, а и на това отгоре и обиждаш.Какъв медик си ти бе, *** нещастен? Вземи си изгори дипломите и забрави какво си работил! Знахар !
15
14
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Кой ще махаш пък ти ***...Ако толкова те е грижа за нашите проблеми да си стояла тука-какъв ти е проблема та се провикваш чак от Канада-аман от презокеански съвети...
14
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв дядо бе?Дядо е бил за внуците си!Сега СЪД,съд до дупка,да им извадят душите на тия МЪРТВИ души в бели престилки!Куче да намериш в такова състояние,ще му помогнеш!***!Лека му пръст на човека!
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 11, не съм съгласен с теб, да окажеш помощ в линейката и да бъде приет в болница е съвсем различно
12
2
 
51
 
! Отговори
ЕЙ,келеши преди 11 години
Най-близката болница до Обеля е Трета градска!Къде тогава е района на хората от Обеля и Люлин? Сигурно в Младост или Бусманци?След като вчера приеха закон за защита на лекарите,за да има справедливост трябваше да приемат и такъв за пациентите!А,сега какво? "Проверка" извършена от медицинско лице/а познайте какво ще констатира!????
11
8
 
41
 
! Отговори
срамота !!! преди 11 години
От кога вече и спешните случаи не се приемат приоритетно?Някои хора трябва да си подадът оставката много скоро. Чудя се какво оправдание ще измислят за да потулят случая.Ако това не беше някой дядо, а нЕкой въшлив с пари реститут, даже щяха и във ВИП стая да го настанят ама нали човечеца си е бил като нас не са му обърнали внимание.Съдът едва ли ще осъди виновните за това,но да се надяваме,че Господ си знае работата!До кога ще е така в здравеопазването ни?! Срамота ! Нагли обирджии !!!
10
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог да прости човека.Ами така ще е,като изгонихте с омраза добрите си лекари на Запад.Не може лекар в Спешна помощ да бъхти по цял ден и да получава 600 лева месечно,а една *** за един сеанс да го изкарва това.Няма логика.Затова...тъга.
9
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
близките да съдят, спешна, болница, държава, това е човешки живот, но това е и България и е ясно за съжаление къв ще е смисъла.........
8
8
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес в медицинска академия отказаха да приемат баща ми. Единственото, което ги интересуваше е дали познавам някого там. Държаха се много грубо и без да им пука. След като има закон с които ни наказват с 15 години за побой над лекар, дали няма да се приеме и закон които да държи отговорни лекарите при отказ да приемат човек докаран от бърза помощ???
7
6
 
60
 
! Отговори
хък преди 11 години
Как ще го приемат като не е ***,само за *** е позволено всичко.
6
9
 
51
 
! Отговори
123 преди 11 години
Е как да не ги пребиеш сега тези лекари-убийци?
5
4
 
7
 
! Отговори
MISLITEL преди 11 години
NADVISHIL E VAZRASHTA ZA BALGARIA TRIABVALO E DA OTIDE V AZAIBARDJAN.......
4
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
срам и позор за държавата, не стига че сме на изчезване, а и се стига до там,болен пациент да се подхвърля като чувал с картофи, докато се реши от кой район аджаба е, пфууууу и тъпата му оправия в тая държава
3
5
 
68
 
! Отговори
дори преди 11 години
здравната министърка ??? да те махаме ли или ти ще махаш виновните. Аз живея в Канада , тук това се наказва жестоко ако се случи ..но не се случва
2
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички *** виреещи в България да УВИСНАТ НА ВЪЖЕТО СЪС СТРАШНА СИЛА!!!!!!!!!!!!СМЪРТ ЗА УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убийци!Семето ви да се затрие!