60 000 руснаци "изгорели", купувайки имот в България

Страната ни посочена и като такава с най-високи комисиони
Обновена: 6 дек 2012 19:01 | 6 дек 2012 19:00, Елка Василева
88
60 000 руснаци "изгорели", купувайки имот в България
Снимка: архив, Reuters

Около 60 000 руснаци са изгубили вложените пари, купувайки недвижим имот в България преди финансовата криза от 2008 г., като този имот и до момента не е построен. Това заявява  Игор Индриксонс, цитиран от руското специализирано издание russianrealty.ru.

Можеше да се предположи, че след като пострадаха от мащабните финансови пирамиди пред 90-те години в родната си страна, руснаците са се научили да разпознават измамата. Самоувереността им обаче им струва скъпо, пиши изданието в материал за петте страни, в които руснаци са „изгорели“, инвестирайки в недвижими имоти. На първо място е посочена България, следвана от Египет, Испания, Дубай и Италия.

Още по темата

В публикацията се казва още, че България е начело в класацията и на страните с най-висок комисион за брокера на недвижими имоти и за разходи за маркетинг, които в структурата на цената достигат до 45%. Тоест при цена от 1000 евро за квадратен метър купувачът дава 450 евро непосредствено за реклама и за уменията на брокера.

В България руснаци са пострадали и от много случаи на двойна продажба: в страната правото на собственост се оформя окончателно, след като обектът е построен на 80%, пише още russianrealty.ru.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А колко волжки и бесарабски българи изгоряха не само с имоти през чистките на сталин? Дреме ми на дедовия за тия, да са имали повече акъл да не си купуват незавършен имот в България - тъкмо няма да им гледам пиянските физиономии и циркове по морето.
10
7
 
10
 
! Отговори
Пластичен хирург преди 11 години
Станишев е отишъл в Брюксел,за да си направи операция за смяна на пола.Искал да излезе на чисто на следващите избори.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпреки,че като цяло са ми симпатични руснаците хич не ми е жал.Тва на 25 години да отидеш в чужда страна и да кешиш 1,2,3 понякога 5 и повече милиона за гъзарски апартамент,къща или направо кооперация тва не е беден човек.Дето са му зели последните спестявания.Тия имат десетки, стотици милиони.Тва си е риск който те са си поели.Да плащат нещо на съмнителна цена някъде си... Подобно на тия дето купуват кренвирши за левче килото и после ревът,че не били от месо.Ревете,ревете малко ви е.
8
1
 
9
 
! Отговори
дон преди 11 години
Всякакви *** пишат всевъзможни глупости,лошото е че като цяло народа е ***,било то руснак или българин,така че тези драсканици влияят цилно на статистиката.
7
10
 
7
 
! Отговори
мри гад преди 11 години
ха ха ха руско еврейския цирк е с пълна сила , е като не им харесва да си ходят в гърция или кипър *** руски еврей .
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е като не знаеш къде си попаднал какво ще купуваш? :DТрябва да си някакъв ненормален да купуваш в такава "държава" каквото и да било!
5
20
 
12
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Абе мръсни русофили.Значи, когато англичани, американци и ирландци купават земи, са "мръсни окупатори", "разграбват държавата" и "вкарват в действие планът ран-ът"Когато руснаците купуват имоти по време на строителния бум, те завалийките са прецакани от неблагодарните българи ....Що не напишете някоя статия статия за хотелите на бившия кмет на москва, в които българи НЕ СЕ ДОПУСКАТ !!!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хайде -почваме да се радваме !!!!!
3
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как няма да са самоуверени,те се имат за Господарите на Света!Не осъзнават че са по-долу и от албанците!Извинявайте шиптъри,че ви сравних с ***.
2
6
 
19
 
! Отговори
Чори Папа преди 11 години
Станишев ще им ги върне на лято,на кукуво лято.
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така става ние горим от скъп газ те горят с имоти - да живее братската дружба.