bTV връща сигнала си към Булсатком за празниците

След Нова година може да няма нов договор, предупредиха от телевизията
Обновена: 23 дек 2012 12:37 | 23 дек 2012 12:36,
420
bTV връща сигнала си към Булсатком за празниците
Снимка: Dnes.bg

bTV Media Group връща сигнала си към Булсатком за празниците, независимо че няма решение на спорния казус, съобщиха от първата частна телевизия.

"Независимо, че нямаме решение по казуса с Булсатком, нито дори изразена добра воля и гаранции от страна на оператора за преустановяване на дискриминационното и некоректното поведение спрямо bTV Media Group, специално за зрителите връщаме сигнала си към Булсактом за празниците", се посочва в съобщението.

Излъчването ще бъде подновено още днес, 23 декември, в 16 часа.

"Ако Булсатком не гарантира промяна в търговските си практики към нас в предстоящите дни, твърде вероятно е да не успеем да подпишем нов договор с тях от 1 януари 2013 г. за излъчването на програмите на bTV Media Group", предупреждават още от телевизията.

Вчера беше съобщено, че заради системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group е причина според първия частен телевизионен канал за прекратяването на достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.

Още по темата
 Според частната телевизия "Булсатком" дискриминира медиийната компания, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.

В официално становище операторът изтъква пред абонатите си друга причина за спиране на сигнала - че не приема предложената от телевизията нова цена, която била 3 пъти по-висока от досегашната, защото това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите. "Булсатком" отрича, че има просрочени задължения "съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни". Според оператора "спирането на сигнала от страна на медийната група би било нарушение на действащия към момента договор", защото той е със срок на валидност до края на декември 2012 г.

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още по темата: bTVБулсатком
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бях се притеснил че няма да "гледам" новогодишната програма на слави но...няма отърване ! Скоро ще стане и задължителна - "най-гледаната телевизия" !
280
0
 
32
 
! Отговори
MILOTO преди 11 години
HA ha kalufite vrushtat signala,ami koi shte vi gleda be djudjenca na tatko:))))
279
0
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
I OSHTE POVECHE SHTE KLEKNAT ,SHTE NI PLASHTAT DA GI GLEDAME DAJE
278
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще върнат сигнала, защото договорите им за реклама умират.
277
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Slavi,Benatova i turskite seriali NQMA DA MI LIPSVAT.SBOGOM btv
276
1
 
48
 
! Отговори
Костов преди 11 години
"Специално за зрителите връщаме сигнала си към Булсактом за празниците", се посочва в съобщението.А защо го спряхте вчера щом мислите толкова много за зрителите си?!.... Дано прочетете мненията на хората по форумите за да разберете, че можем и без вашата телевизия.
275
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЪРВАНОВ И СТАНИШЕВ ,....ДА ЗАМИНАВАТ С -----А.ДОГАН ,...В ТУРЦИЯ !
274
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pri takuv izbor ot televizii zashto da gledam nekadurnata i antinarodna BTV
273
1
 
43
 
! Отговори
бреди преди 11 години
Тези от БТВ съвсем се оляха в алчността си. Веднъж им плаща съответния кабелен оператор, на когото ние плащаме такси, втори път им плаща интернет доставчика, на когото пак ние плащаме и искат пак да им плащаме за глупавото войо, за да гледаме нещо, което те вече са излъчили. Твърдо заставам зад кабеларките, които участват в асоциацията и ще се радвам ако спрат излъчването на бтв и другите им производни. Тогава ще разберат къде с.....т гладните, защото няма кой да ги гледа, т.е да ги издържа
272
0
 
17
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 11 години
А ся какво правим
271
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо българи се ПРОДАВАТ ,НА *** И ТУРЦИ ,.....ЗА ПАРИ ЛИ,ИЛИ .....ЗА МНОГО ПАРИ?СЕМ се продават на всеки ,... и там има КОРУПЦИЯ И ДАЛАВЕРИ ----23г.
270
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne iskam btv.Skapana evtina komersialna televizia zatupiavashta horata s reklami,turski seriali i sapunki otpredi 20 godini!!!
269
0
 
49
 
! Отговори
Абонат на Булсатком преди 11 години
Пука ми на малкия и с вас и без вас все тази!Какво да ви гледам повторенията на турските сапунки по всички канали 100 пъти ли,или филмите от преди 20 години!!!!Гледайте си я вие!!!!!!Булсатком ни дава интернет за 7 лева на месец и ниски цени на цифрова телевизия можем да живеем и без каналите на БТВ .Но БТВ може ли без зрителите си?????
268
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закрийте и Босфора и Булшита най-добре !
267
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лидерите на ДПС --вън от Бг!ТЕ потурчиха ,....Бг-телевизии !
266
2
 
35
 
! Отговори
БРАТ преди 11 години
След Нова година може да няма БТВ най накрая успяхме БРАТЯ
265
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата КАША е забъркана от ---3-ната коалиция !ТЯ работеше и СЛУГУВАШЕ ,....на А.Доган ,.....ЗА ДА ИМАЛО ----ТОЛЕРАНТНОСТ----,ето и РЕЗУЛТАТИТЕ ?
264
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е голям автогола на босфорТВ това е автогола на годината :)
263
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БосфорТВ! Нещо клекнаха пред сдружението на кабелните оператори! Ще им спрат рекламките рекламодателите и няма да могат да купуват турски сапунки! Каква поредна драма :)))
262
2
 
18
 
! Отговори
УчИН ДОЛЛЛ? преди 11 години
КЛЕКНАХТЕ ЛИ?