bTV и ТV7 спряха излъчването си по Булсатком

Причината са неплатени такси за излъчване, операторът пък се оплака от изнудване
Обновена: 22 дек 2012 18:45 | 22 дек 2012 18:37,
323
bTV и ТV7 спряха излъчването си по Булсатком
Снимка: Dnes.bg

Системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group е причина според първия частен телевизионен канал за прекратяването на достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.

Но това не е всичко - частната телевизия посочва в становището си, че "Булсатком" дискриминира медиийната компания, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.

От водещия частен канал се позовават на пазарни проучвания, според които „Булсатком” декларира по-малък от реалния брой свои абонати, с което “допълнително сериозно ощетява възможностите на bTV Media Group за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите”.

В официално становище операторът изтъква пред абонатите си друга причина за спиране на сигнала - че не приема предложената от телевизията нова цена, която била 3 пъти по-висока от досегашната, защото това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите. "Булсатком" отрича, че има просрочени задължения "съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни". Според оператора "спирането на сигнала от страна на медийната група би било нарушение на действащия към момента договор", защото той е със срок на валидност до края на декември 2012 г.

„Офертата на bТV Media Group е неприемлива за Булсатком АД до този момент и поради факта, че цената на ефирната телевизия бТВ е по-висока от цената на целия пакет програми на bТV Media Group, което лишава оператора от правото му на избор и възможност да договаря поотделно цените на всяка програма от пакета на bТV Media Group“, се казва в становището на оператора. Като компенсация за абонатите си за липсата на bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady и спортния канал РИНГ, Булсатком пусна напълно безплатно HBO и HBO Comedy.

Малко по-късно в ефира на ТВ7 Миа Сантова съобщи, че медийната група спира подаването на сигнал към оператора “Булсатком”. Причината отново, както и при bTV, са неизчистени финансови взаимоотношения. Според официалната позиция на телевизията излъчването на каналите на групата към оператора ще бъде възобновено веднага, след като задълженията му бъдат изчистени и новият договор за 2013 година – подписан. Така излъчването на каналите TV7, Super 7 и BBT ще бъде преустановено тази вечер в 24:00 часа.

Това не е първият подобен случай в страната ни на неуредени финансови отношения между медийна компания и оператор. През лятото Discovery Networks, който разполага с 6 канала, скъса отношенията си с кабелния оператор blizoo. Каналите, които не се излъчват от оператора, са Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery.

„Решението да лиши абонатите си от уникалния микс от канали в семейството на Discovery е изцяло на Blizoo. Това се случва, въпреки че Discovery не е променяла условията по договора. Discovery отправи молба към Blizoo с цел операторът да уважи условията по договора и окуражава техните абонати да се свържат с Blizoo, за да ни помогнат да запазим семейството от канали на Discovery, включително Discovery Channel,  да останат част от техния телевизионен пакет”, заяви тогава Влад Тудосие, регионален мениджър за Югоизточна Европа на Discovery.

През януари 2012 г. Discovery отвори свой офис в София, като екипът в него е български и позволява на компанията да бъде по-близо до своите партньори и зрители, се казва още в становището на групата.

Oще новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още по темата: bTVБулсатком
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
0
 
! Отговори
елена преди 11 години
за бтв или тв 7 хич не ми дреме,но ако пипнат discovery ще се откажа от услугите им
278
3
 
1
 
! Отговори
Александър преди 11 години
Абе по един или друг начин, който дължи пари, трябва рано или късно да си плати. Не може едни оператори да си плащат, а други да бавят задълженията си - така едните се оказват с нечестно предимство, което поставя коректните фирми в по-неизгодна ситуация...Другото е, че bTV може да са всякакви, но е тъпо Булсатком да отреже точно новините, за да не чуят потребителите тяхната позиция.
277
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Твърдо оставаме на Булсатком, защото има един канал, който никоя друга телевизия го няма става въпрос за TV+ .........А също не ми стана приятно точно по празниците да развалят настроението на хората и след това да се правят на самаряни.
276
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да и ги изнесат в отделен пакет, и който иска да плаща, за лично няма да плащам за БАЙРАМ ТВ
275
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно хората приемат новината като совобождаване от турско робство. :)
274
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да я махат, можем и без БТВ. То какво ли дават по нея? Само турски сериали...
273
0
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Тази "телевизия" е еквивалент на чалгата и трябва да третира като цигарите - да има предупреждаващи надписи, че гледането е вредно за Вашето здраве.
272
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ьТВ, можете да видите истинския си рейтинг по коментарите за вас в новинарските сайтове!!!
271
0
 
9
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Хмм. ьТВ отпада от ефира? Ще взема да повярвам, че на Коледа стават чудеса :)
270
1
 
11
 
! Отговори
27 преди 11 години
Проблема се решава мега лесно - просто Була правят отделен пакет с взаимноанонсиращите си издънки канали на Байрам ТВ и който иска, си плаща за него. Това е. Само че, алчните мекерета от ьТВ поставили условие ЗАДЪЛЖИТЕЛНО техните отвратителни каналчета да бъдат в основния пакет на оператора. Откъде на къде? Великата телевизия, със седем канала и общо излъчено чисто време - 40%, а цели 60% са рекламите и гадните анонси. ***, протурска и проциганска медия.
269
1
 
13
 
! Отговори
Deathstalker преди 11 години
По-готин коледен подарък от това - здраве му кажи!!! босфор ти ви сами се нанизаха на четвъртития!!! Дано и NET1 (към които съм абонат) ги резнат; денят, в който това се случи, ще го празнувам по-щуро от рождения си ден. Ако ли пък не - минавам към Булсатком!!!
268
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Завиждам на абонатите на Булсатком. Освободили са ги от неудобството да гледат тези телевизии
267
2
 
20
 
! Отговори
цц преди 11 години
Ако ми дигнат цената заради бтв,ще искам да ми ги махнат от пакета.Дреме ми за бтв на........пакета.Да си пускат програмите ефирно.
266
4
 
3
 
! Отговори
Mitio pishtova преди 11 години
E kakvo she pravia sega kato ne moga da gledam chalmi.She triabva da stoia samo v jakuzitu.
265
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mai legnahte za duzpa,a btv.Kak e tam dolu?
264
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ ТРЯБВА ДРУЖНО ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ПРОТИВ ТАЗИ ПРОТУРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ.ХОРАТА СЕ ГОТВЯТ ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР ЗА КОЛЕДА ТЕ ДАВАТ ФАТМАГЮЛ КАКВО ЯЛА И КЪДЕ СРАЛА
263
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Босфор тв, пак се ........ Аз лично не съм гледал бтв поне от 5 години и ми е все тая, но бабите ще излязат на протест и гражданско неподчинение заради сапунките
262
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bTV - турско-еврейска телевизия
261
0
 
13
 
! Отговори
Радостен преди 11 години
Чакам цифровия безплатен Ефир!
260
11
 
2
 
! Отговори
побъркан преди 11 години
Ами аз сам си предплатил и на двете тв какво ме интересува тяхните отношения .Били пуснали НВО , да ама на тези които са с икономичен пакет.МТв спряха , тези от втв и да ги има турски мазни юмруци в дивия не гледам аре ако си играем на контра ще сменям оператора