"Булсатком" предлага на TV7 отделен пакет

Спорът през медиите между оператора и медията продължава
Обновена: 11 яну 2013 17:12 | 11 яну 2013 17:12,
78
"Булсатком" предлага на TV7 отделен пакет
Снимка: Dnes.bg

"Булсатком" предлага на  ТВ "Седем" ЕАД отделен пакет на каналите TV7 и "Super 7" с отделна такса, като 35 на сто от нея да остават за телевизията. Сателитният оператор е направил предложение до изпълнителния директор на медията Николай Бареков за продължаване на преговорите.

В предложението на "Булсатком" се изразява надежда, че сигналът на програмите няма да бъде преустановяван едностранно от която и да е от страните за времето на водене на преговорите.

Още по темата

По-рано днес Бареков заяви, че ако до края на работния ден “Булсатком“ не даде отговор на офертата, която ръководството на телевизията е предоставило, споразумение между двете страни няма да бъде сключено и тази вечер след полунощ TV7 ще преустанови сигнала си към „Булсатком“.

Той изрази убеждението си, че въпреки добрите желания на телевизията да продължи нормалните си търговски взаимоотношения с оператора, явно желание за диалог от "Булсатком" липсва.

„Ние предлагаме продукт, ние правим програмите, които предлагаме на „Булсатком“. Повече няма да търсим разговори с тях, ако те не отговорят на предложението ни“, категоричен бе Бареков. Преди седмица той коментира, че TV7 е дала две конкретни предложения на доставчика.

Припомняме, че от миналата седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезпечи поне частично потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те ако си отделят пакета в студиото ще им остане само паркета.Ще бъдат принудени да фалират освен ако някой луд паралия не продължи да налива пари на вятъра.Бареков фалит то аз и без това не съм гледал никога вашата телевизия.Да си правят отделен пакет и ако има някой луд да ги гледа.
31
0
 
7
 
! Отговори
7 преди 11 години
Не съм абонат на Булсатком и нямам инфо колко са им абонати и какъв пазарен дял имат, но оставам с впечатлението, че е голям. Това ме кара да се замисля по аналогия с големите търговски вериги, плащаш си за да те продават. Какво пречеше на Булсатком да излязат с насрещно контра предложение до двете телевизии, плащайте ни за да ви пускаме за гледане?
30
6
 
0
 
! Отговори
xxx преди 11 години
ми нищо не гледате свясно бтв са номер едно
29
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
Коя е TV7???
28
0
 
4
 
! Отговори
RS преди 11 години
До Стефанда не работиш за някоя от тия пароди на медия че се палиш така. Ако не им кеф да духат на ББ той ще ги излъчва. Никой няма да умре без БТВ и ТВ7. А за цената на продукта няма да говорим, че инче ще се наложи да спрем сайта. Аре съз здраве.
27
0
 
2
 
! Отговори
Към 34 преди 11 години
Защото там го няма Бареков, който да кани предимно хора от ГЕРБ, след всеки скандал, а хората просто си гледат как да си развиват бизнеса.
26
0
 
5
 
! Отговори
22068 преди 11 години
Стига сте ни знамимавали с тъпотиите на Бареков, Булсатком днес получи лиценз за 4-ти GSM оператор. Защо не се отразявате това?!?
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се HBO защо не подскачат, че не са в стартовият пакет ????
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TV7 никога няма да приеме условието да е в отделен пакет. Дори и 10 стотинки/месец да струва, пак никой не би ги дал.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стефане, като не ги устройва ТВ7 ами да си правят продукта без Булсатком !!! Не знам с какво са им длъжни Булсатком на ТВ7 !Все едно всички магазини са длъжни да предлагат определена марка мляко.
22
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
каквото гледаш сега ефирно,тогава ще гледаш и след като стане цифрова-разликата ще е в сигнала.Евентуално биха пуснали 3-4 некодирани програми за пълнеж,но всеки който е разглеждал менюта на спътници знае,че няма свястна некодирана програма.Така че ти желая приятно скучаене пред празното ТВ.Ако ще и 7 метрова чиния да сложиш ,пак ще гледаш само *** некодирани канали.....
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквайте скоро: бТВ и ТВ7 спират достъпа на интернет доставчиците понеже не им заплащат такса за разпространение!Те тия предлагат ултиматуми а не диалог :)
20
0
 
3
 
! Отговори
3goro преди 11 години
Целта на Бюреков не е да се договори с БСК,а да се раздухва скандал.(Така подкрепя и алчните Бтв,нали заедно почнаха цирка.Играта и за двете телевизии е рискована ,колкото по-дълго издържи БСК толкова по-зле за тях.Целта е да се вреди максимално на Булсатком ,който има лиценз и одобрен кредит за 4-ти GSM оператор.(Познайте това дали се харесва на Тв7 -ВИВАКОМ -на един собственик)Надявам се повечето хора да разберат истинските им мотиви. Мултиплексите за излъчване на цифрова ефирна ТВ също ...
19
0
 
1
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Само бАлъците плащат за TV...
18
0
 
0
 
! Отговори
До 19 от Стефан преди 11 години
Всички тези разходи Булсатком ги има, независимо дали излъчва ТВ7 или не.И кой разход е по-голям, да излъчваш готово направени продукти или да създаваш такива продукти?Добри или лоши, без ТВ7, без бТВ, без Дискавъри и т.н., Булсата ще излъчват дедовия.Колко взема един оператор в телевизия и колко един кабелджия в Булсатком? Кой има по-големи разходи? :)
17
0
 
0
 
! Отговори
до Стефан преди 11 години
я прочети пак.....май е обратно-65% за тв 7 и 35% за булсат....
16
0
 
2
 
! Отговори
Кой е той преди 11 години
Не гледам БТВ,ТВ7,Сопер7.Кой е Николай Бареков?Срещал съм името му в няколко статии свързани с ТВ7.Предполагам е направил нещо значимо в журналистиката за да е директор на телевизия.Някой знае ли с какво се е прославил?Благодаря предварително за информацията.
15
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 11 години
То хубаво ще направят отделни пакети, но няма да намалят цената на пакета без тях (14-15лв). Така ако някой иска да гледа и тези два допълнителни пакета ще трябва да плаща по-висока такса от тази, която е била до момента. Няма да се намери някой доброволно да плати едни 4-5 лв отгоре, които реално ще отидат в Булсата.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Стефан ! ТВ7 плаща ли заплати на служителите на Булсатком или пък да плаща наем на спътника от който излъчва Булсатком... или пък техническата поддръжка на Булсатком ТВ7 ли я плаща ??? Като не му удисва на ***, да се хваща за *** и да свири !
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eвала на БУЛСАТКОМ !!! Като са толкова гледани ТВ7 защо не искат да са в отделен пакет ???

Спонсорирани публикации