"Булсатком" предлага на TV7 отделен пакет

Спорът през медиите между оператора и медията продължава
Обновена: 11 яну 2013 17:12 | 11 яну 2013 17:12,
78
"Булсатком" предлага на TV7 отделен пакет
Снимка: Dnes.bg

"Булсатком" предлага на  ТВ "Седем" ЕАД отделен пакет на каналите TV7 и "Super 7" с отделна такса, като 35 на сто от нея да остават за телевизията. Сателитният оператор е направил предложение до изпълнителния директор на медията Николай Бареков за продължаване на преговорите.

В предложението на "Булсатком" се изразява надежда, че сигналът на програмите няма да бъде преустановяван едностранно от която и да е от страните за времето на водене на преговорите.

Още по темата

По-рано днес Бареков заяви, че ако до края на работния ден “Булсатком“ не даде отговор на офертата, която ръководството на телевизията е предоставило, споразумение между двете страни няма да бъде сключено и тази вечер след полунощ TV7 ще преустанови сигнала си към „Булсатком“.

Той изрази убеждението си, че въпреки добрите желания на телевизията да продължи нормалните си търговски взаимоотношения с оператора, явно желание за диалог от "Булсатком" липсва.

„Ние предлагаме продукт, ние правим програмите, които предлагаме на „Булсатком“. Повече няма да търсим разговори с тях, ако те не отговорят на предложението ни“, категоричен бе Бареков. Преди седмица той коментира, че TV7 е дала две конкретни предложения на доставчика.

Припомняме, че от миналата седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезпечи поне частично потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Значи Булсатком ще направят пакет само с канали на ТВ7 и ще им дават 35% от приходите?Е това хич не е нагло, Булсатком искат 65% от приходите от нещо, за което не си мърдат малкия пръст, за да го направят.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eй накрая ще ме ядосат и няма да съм абонат на никой!и без това стартира цифрова телевизия и каквото дават безплатно това ще гледам!Ако не,ще гледам само чужди телевизии!имам 3 метрова сателитна антена и мога да хващам всичко!Дори и интернет!
10
0
 
2
 
! Отговори
алфа преди 11 години
До Боби : Да ама нали като сложат допълнителна такса за каналите им никой няма да я плати. Така ще са прецакани.
9
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 11 години
Ами да - кое тук е нередното, къде е изнудването - бесни претенции, че се предлагат най-добрите канали и най-гледаните предавания! Добре - щом са толкова добри, хората ще си плащат, нали? Така ли е, Баречка? Нали си изпълнителен директор - разбираш ги тези елементарни бизнес правилца...
8
1
 
5
 
! Отговори
СССРейчо преди 11 години
Мутрите и мафиотите на ТВ7 и БТВ са много по-алчни !!!! АКО се приеме тяхното нагло предложение и този механизъм се приложи към другите ТВ-та, то абонатите ще трябва да плащат 45-50 лева такса на месец !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Идеално !!! преди 11 години
Отделен пакет, който абонат иска ТВ7, да си плаща отделно. Супер ! Хайде сега да видим колко хора, въобще биха дали и пукната стотинка за телевизията на този свирчок :-)))
6
0
 
5
 
! Отговори
ined преди 11 години
Много си хубаво даже вместо Босфор ТВ да излъчват безплатно НВО, ако махнат и ТВ7 и пуснат вместо него Cinemax ще е супер.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ще струва колкото кажат от ТВ7 и БТВ..
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бареков е свикнал с ***, ще се оправи. И за гологлавия няма кой да тъжи.
3
0
 
2
 
! Отговори
тв фен преди 11 години
абе да им спират всички сигнала,те мършляците като се помислиха за непобедими преди 2 години за мачовете и едва ли не ни пинуждаваха да слагаме антени,а сега олеле мале
2
0
 
5
 
! Отговори
зрител преди 11 години
Кольо *** Страшника за гарги!
1
0
 
0
 
! Отговори
ОчевидецБГ преди 11 години
Влез, чуй и виж - ОЧЕВИДЕЦ В БЪЛГАРИЯ - Нарушителите на Закона!https://youtube/watch?v=JX_-9xRCSGc&list=PLNKGJJKrMwQfo1txpQPyfAwe144XFdnmb

Спонсорирани публикации