Борисов: Повече пари за майките, но само при по-кратко майчинство

С Меркел разговарям на руски, хвали се премиерът
15 яну 2013 22:19,
417
Борисов: Повече пари за майките, но само при по-кратко майчинство

Премиерът Бойко Борисов предлага от догодина да се вдигне размерът на обезщетението за майчинство за сметка на съкращаване на срока, в който то се ползва. В интервю за Дарик Борисов беше категоричен, че най-добре за България е той да управлява сам и втори мандат.

„Аз съм склонен в следващия бюджет да се повишат парите за майчинство, но да се съкрати срокът, за да могат майките да се връщат по-бързо на работа. За това пък обаче трябва да има вече построените детски градини. И понеже ги строим много хубаво, майките, като отидат и видят децата в какви условия са в новите детски градини, и тези, които не са искали да ги записват, искат. Защото те са с плувни басейни, с физкултурни салони, със зали за отдих, хубави кухни. Просто в момента се грижим прекрасно за тях. И затова напливът е толкова голям", отговори той на въпроса как ще посъветва майките да харчат онези 240 лева месечно, които им се полагат през втората година от отглеждането на детето.

Министър-председателят направи заявка за втори самостоятелен мандат и каза, че щял да смени някои от лицата, с които е работил досега, защото имало хора, които например в парламента само търкали банките. Това щяло да си проличи от листите, които ще реди през май.

„И това е най-доброто - да няма коалиция ... Примерно в моето правителство 90% са експерти, не са и партийни членове. Какво по-експертно правителство ще направят? В същото време обаче имат цялата отговорност на партията за правителството. Ще правят широка коалиция... Нали правиха при Беров, нали правиха при Инджова, нали беше тройна коалиция. Сега за заменките, където са направили, защо не излезе някой и да каже „Ние - примерно от ДПС - я направихме тази заменка" или „Ние от БСП" или „Ние от НДСВ"? Докато аз излизам и казвам да спрат дюните, да се спре Иракли. Защото ако не я спра, отговорността е моя. И сега нека отидат гражданството, прокурорите, екоорганизациите да видят първо екото защо не са протестирали, защо са пропуснали сроковете, да видят там, че вместо 8 строят 14 бунгала, затова сме ги спрели. Да видят закона. Но е спряно, защото нося отговорност", коментира премиерът.

На въпрос дали ако няма нужното мнозинство и за правителство на малцинството, ще остане в опозиция и няма да прави опозиция, той потвърди. "Коалиция се прави само ако има ясна платформа на две партии, че могат да управляват заедно. Или три. Нека първо хората се произнесат", каза той.

Борисов отбеляза, че той лично си харчи парите за храна и от време на време пури. Съгласен е, че трябва да се вдигнат заплатите по високите етажи на властта, каквито намерения имат финансовото министерство, но това по думите му може да стане в следващия мандат. ТОй припомни думи на финансиста Емил Хърсев, че не може министър-председателят да получава по-малко от шеф на мол.

За степента, в която е успял да научи английския език, разказа, че знае толкова, че да може да си каже това, което иска и да чуе това, което му казват. С Ангела Меркел например, с която демонстрира близост, разговарял на руски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
e преди 11 години
До: mvr***mvr.bg, dans***dans.bgОтносно: до ГДБОП и ДАНСДата: Сряда, 2013, Януари 16 10:53:27 ЕЕТЗнаете ли вие от ГДБОП и ДАНС,че не обичам лъжата за разлика от вас,та в този смисъл сънувах снощи сън,който казах някому.Не помня на кого/,че вие сте замесени в много мръсотии,та го чуха/.Не влагам смисъл в сънища,но ви го казвам относно гледаното по БНТ "прослушването по интернет" и т.н.Вашите технологии,дори без прокуроско разрешение позволяват много мръсотии извън правомощията ви ,които са да си гледате работата -правилно.Не ви вменявам терористичните спътникови интервенции,които имат толко
206
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА, ЩОМ МУТРАТА БОЙКО Й Е ПРЕМИЕР !
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така, така, ще речеш, че икономиката е останала да лежи на плещите на жените единствено, да не коментираме какви са тия важни длъжности, за които са необходими три години за навлизане в материята..., или пък на втората година ако и хареса да гледа "Часът на мама" и вземе, че зачене по таз` причина, то тя никак няма да натежи ни на теб, работодателя, ни пък ще взема голямо майчинство, а другият служител продължава да работи.... Кой се връзва още на подобни глупости???
204
0
 
0
 
! Отговори
До: 310 преди 11 години
Не знам точно какъм мениджър трябва да си, за да можеш да си позволиш да обучиш както трябва служителите си, да им осигуриш всичко и в един момент една по една да излизат по 3 години в майчинство?!?!? И нали се сещаш, че на 2-рата година на нея й харесва да гледа "Часът на мама" и хоп... Още 3 години. В това време някой е дошъл "по заместване" и си знае, че е за малко, не си дава зор. Тя пък като си дпйде след 5 години вече я мързи да гледа и всичко е забравила. И шефчето - ...
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Производителността и доходите са следствие от мениджмънта. Ай да не се заблуждаваме, че е от платеното майчинство на осигурявали се за съответния риск...
202
0
 
0
 
! Отговори
До: 308 преди 11 години
Ама ние хем искаме като тяхната производителност и доходи, хем да си караме както ние си знаем. Две в едно не може, брат.
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хич не ме вълнува как в Щатите или в Европата си хвърляли бебета по яслите веднага след като ги родят. Те и затова се стрелят на поразия по училища, молове, кина и т.н. До 3-годишна възраст децата трябва да се отглеждат от майките си, не от филянкишията!!!
200
0
 
1
 
! Отговори
tochno taka преди 11 години
Наместо да се чудят какви глупости да измислят, да вземат да въведат модела на грамотната и осъзнатата раждаемост (майчинство) или за 3-то и нагоре дете, нито ст. от държавата, освен ако: 1)родителите нямат мин. средно образования 2)не са навършили поне 25г. 3)да имат поне 3г. осигурителен трудов стаж 4)да не са осъждане за престъпления от общ характер. Така ще се спре производството на деца заради социални облаги (основно от един определен етнос)...и ще се освободят пари за майките, който наист
199
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само скрита сила Мъдрево
198
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам да се увеличат заплатиге двойно но да се получават само шест месеца. *** премиер а хората продължават да му се кефят.
197
0
 
2
 
! Отговори
СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА преди 11 години
КАКВО Е МАЙЧИНСТВОТО В САЩ ИЛИ КЪДЕТО И ДА ДРУГАДЕ ПО СВЕТА,ЖИВЕЕМ В БЕДНА БЪЛГАРИЯ,С НАЙ-ЛОШАТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА МУТРИТЕ,С НАЙ-НИСКИТЕ ДОХОДИ,ПЕНСИИ, ЕДНА ОТ НАЙ-ВИСОКАТА БЕЗРАБОТИЦА В ЕС.ТЕЗИ МАЙКИ, КАТО СПРАТ ДА ПОЛУЧАВАТ МАЙЧИНСКИ КЪДЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА РАБОТА.ЗНАЕМ КАК ГИ НАЗНАЧАВАТ,ЗА ДА ПОЛУЧАВАТ ТЕЗИ ПАРИ,А ДЕЦАТА БОЛЕДУВАТ,МАЙКИТЕ ОТСЪСТВАТ ОТ РАБОТА И АЙДЕ ВЪН.И ПОНЕЖЕ НЯМА ЛИЧНА ДАЛАВЕРА,ТИКВАТА РЕШАВА ДА ИЗХВЪРЛИ МАЙКИТЕ НА УЛИЦАТА И ИЧ НЕ МУ ДРЕМЕ.ТОВА МУ Е
196
3
 
0
 
! Отговори
пич преди 11 години
никъде в чужбина няма толкова дълго майчинствонякъде е само по 3 месеца
195
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За управниците от ГЕРБ нямам мнение но само на ДПС електората е по-***. В това съм убеден. А по-интелигентната част от ДПС електората превъзхожда по-интелигентната на ГЕРБ с няколко степени. Сега електоратните остатъци на Яне само ще са конкуренция на елекшънса :-)
194
0
 
2
 
! Отговори
до 294 преди 11 години
Много си умен. Жена ти не и пука че е лишила детето си от грижи и обич в името на повечко заплата и тичане по моловете. Случил си на жена. Намерили сте се дето се казва. Никой не пречи на такива като вас да тръгнат веднага на работа нали умна главо. Проблемът е че и управниците ни са себични егоцентрични кариеристи и не им пука за потребностите на деца, майки, хора...
193
0
 
0
 
! Отговори
Кутев преди 11 години
Рааавнис ,миирно, другари комсомолци гордея се с вас -повече постове- повече стотинки
192
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
Като говорите по темата за децата - как ви се струва идеята на 5 вече да са в първи клас? Защото има и такъв проект...
191
0
 
1
 
! Отговори
3434 преди 11 години
ми по добре да раждат в детските градини и майките веднага да си тръгват за работа.тоя нормален ли е.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Вие нямате представа какво се случва в България през последните 4 години. Заблуждавате се, че има някаква промяна и че днес управляват антикомунисти."Не си прав. Това е върхът на антикомунизма в България. По-добри антикомунисти от ГЕРБ няма. За тях гласуваха именно антикомунистите и се радваха как сега комунистите щели да *** натирени в ъгъла.Не знам "комунистите" дали квичаха, но народът яко изпищя от вашия антикомунистически *** избор. Крайно време е да се спре с тая реторика.
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като взеха 60 социални придобивки на хората какво му е да станат 61 социалните прецакавки. Чудя се дали има синдикати у нас. Ако имаше нормални синдикати на втората взятка щяха да вдигнат такъв шум че щеше да е последната.В тоя ред на предложения предлагам след като ще си вдигат заплатите на 8 бона мандата да им стане 1 година... Дали ще са съгласни.
188
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
268, ако плащат до 2 деца ще чакаш положителен прираст, ама друг път! Виж, за повече от 3 и аз съм на твоето мнение...