Борисов: Повече пари за майките, но само при по-кратко майчинство

С Меркел разговарям на руски, хвали се премиерът
15 яну 2013 22:19,
417
Борисов: Повече пари за майките, но само при по-кратко майчинство

Премиерът Бойко Борисов предлага от догодина да се вдигне размерът на обезщетението за майчинство за сметка на съкращаване на срока, в който то се ползва. В интервю за Дарик Борисов беше категоричен, че най-добре за България е той да управлява сам и втори мандат.

„Аз съм склонен в следващия бюджет да се повишат парите за майчинство, но да се съкрати срокът, за да могат майките да се връщат по-бързо на работа. За това пък обаче трябва да има вече построените детски градини. И понеже ги строим много хубаво, майките, като отидат и видят децата в какви условия са в новите детски градини, и тези, които не са искали да ги записват, искат. Защото те са с плувни басейни, с физкултурни салони, със зали за отдих, хубави кухни. Просто в момента се грижим прекрасно за тях. И затова напливът е толкова голям", отговори той на въпроса как ще посъветва майките да харчат онези 240 лева месечно, които им се полагат през втората година от отглеждането на детето.

Министър-председателят направи заявка за втори самостоятелен мандат и каза, че щял да смени някои от лицата, с които е работил досега, защото имало хора, които например в парламента само търкали банките. Това щяло да си проличи от листите, които ще реди през май.

„И това е най-доброто - да няма коалиция ... Примерно в моето правителство 90% са експерти, не са и партийни членове. Какво по-експертно правителство ще направят? В същото време обаче имат цялата отговорност на партията за правителството. Ще правят широка коалиция... Нали правиха при Беров, нали правиха при Инджова, нали беше тройна коалиция. Сега за заменките, където са направили, защо не излезе някой и да каже „Ние - примерно от ДПС - я направихме тази заменка" или „Ние от БСП" или „Ние от НДСВ"? Докато аз излизам и казвам да спрат дюните, да се спре Иракли. Защото ако не я спра, отговорността е моя. И сега нека отидат гражданството, прокурорите, екоорганизациите да видят първо екото защо не са протестирали, защо са пропуснали сроковете, да видят там, че вместо 8 строят 14 бунгала, затова сме ги спрели. Да видят закона. Но е спряно, защото нося отговорност", коментира премиерът.

На въпрос дали ако няма нужното мнозинство и за правителство на малцинството, ще остане в опозиция и няма да прави опозиция, той потвърди. "Коалиция се прави само ако има ясна платформа на две партии, че могат да управляват заедно. Или три. Нека първо хората се произнесат", каза той.

Борисов отбеляза, че той лично си харчи парите за храна и от време на време пури. Съгласен е, че трябва да се вдигнат заплатите по високите етажи на властта, каквито намерения имат финансовото министерство, но това по думите му може да стане в следващия мандат. ТОй припомни думи на финансиста Емил Хърсев, че не може министър-председателят да получава по-малко от шеф на мол.

За степента, в която е успял да научи английския език, разказа, че знае толкова, че да може да си каже това, което иска и да чуе това, което му казват. С Ангела Меркел например, с която демонстрира близост, разговарял на руски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Менгеле, говорим за просяци на европейски пари, защо намесваш ***? За тях има съвсем малко, от което малко до самите *** нищо не достига.***/не ги харесвам като общност, племе или както искаш ги наричай/ не са основния проблем. Те ни ощетявали с 3,2 милиарда ... До скоро бяха 800 милиона, ама явно на манипулаторите на овчата маса им се видяха малко, та дай да сложим още. А 320-те милиарда, които се крадат от българи, за тях какво ще кажеш?
246
0
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Коментара ми е за #341. Как изчезнаха около 20 коментара само докато го напиша ...
245
0
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#360, нито IQ тестовете, нито математиката имат нещо общо с това, какво наистина представлява интелекта. Нашето красиво и умно българче се връща от олимпиадата със златния си медал, и отива да си пусне бюлетинката за Бойко, Сергейчо, Воленчо или все едно за кой престъпник. Аз на това не му викам интелект!
244
0
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Циго, само една малка поправка - най-големите просяци в ЕС и изобщо в Европа са и винаги са били гърците!
243
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да се спрат всякакви пари за ***-***.да се накарат да работят и тогава ще има пари за всичко.
242
0
 
2
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
БОКО ЛЪЖЕШ!!!- Майчинските са помощи - ЛЪЖА, те са взаимноосигуряване по цели 36+40 = 76 години м/у и бащата и майката...- Майчинските "стрували" на министерството - ЛЪЖА, те са взаимоосигуряване- Майчинските са 240лв., защото "приходите са равни на разходите" - ЛЪЖА защо са "твърда" сума, а заетостта се променя...- Смесва "майчински"(400 мил), с "детски" (500 мил) - МАНИПУЛАЦИЯ, защото 400 мил. не се плащат от бюджета...- За деца и майки - 900 млн лева, а другите 50% за други социални политики МАНИПУЛАЦИЯ тези пари се дават на неработещите ***
241
0
 
0
 
! Отговори
до 366 преди 11 години
България никога няма да бъде ваша, няма нужда да се пениш. Може и да раждате като зайци, но нямате инженери, лекари, икономисти..Ставате само за чистачи в най-добрия случай. Слушайте какво ви казваме ние българите, все пак ние имаме държавност вече хиляди години, само в Европа сме изградили 4-5 велики държави. А вие даже и едно село не сте направили. Така че, слушайте и се подчинявайте на доста по-развитите от вас, за ваше добро е....
240
0
 
1
 
! Отговори
до 366 преди 11 години
Каква държава бленуваш бе г-н Ром?Как ще увправлявате икономиката й, като над 95% от вас не могат и да се подпишат. Без нас българите, за по-малко от месец ще измрете от глад, болести и зарази. Толкова сте примитивни, че няма накъде повече. Дори индианците от Амазонските джунгли иман по-високо ниво от вас. Ще ви намаляме помощите, скоро ще дойдат националистите и ще си ограничим плащанията...Храни куче да те лае..ахаххах
239
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докъде я докарахме - за зарежем децата си, за да ходим да печелим пари. Тц, тц - не се и съмнявам, че българският народ оскотява с такива темпове, щом има хора, мислещи по толкова, как да се изразя, тъпоумен начин. Че нали за всяко малко човече майчината грижа и обич са най-важни.
238
0
 
0
 
! Отговори
do 363 преди 11 години
Каква държава бленуваш бе г-н Ром?Как ще увправлявате икономиката й, като над 95% от вас не могат и да се подпишат. Без нас българите, за по-малко от месец ще измрете от глад, болести и зарази. Толкова сте примитивни, че няма накъде повече. Дори индианците от Амазонските джунгли иман по-високо ниво от вас. Ще ви намаляме помощите, скоро ще дойдат националистите и ще си ограничим плащанията...Храни куче да те лае..ахаххах
237
0
 
2
 
! Отговори
именно преди 11 години
Най-дискриминиране в тази държава сме работещите българи. Само еничъри на власт вече 23г. Определено само за националисти ще гласувам, ако ще и популисти да са..Искам да имам, макар и фалшиво усещане, че някой мисли за мен...Съжелявам, че не съм се родил ***...........................И аз често се чувствам така!
236
0
 
1
 
! Отговори
do 358 преди 11 години
И като сме с толкова ниско IQ, как неизменно сме в топ 10 на олимпиадите по математика, физика, химия и нашите красиви и умни българчета се връщат с куп златни, сребърни и бронзови медали?Как 7 мил. България с над 1 милион ***, има световен по шах при мъжете и при жените, а Китай например нямат, при това там шаха е религия и се играе масово в училищата. Нещо си се объркал г-н Ром?:))))
235
0
 
1
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Едно 11-15 г. ДЕТЕ ***, която вместо да учи, с първото дете, си осигурява следните детски и помощи - Не забравяйте, че тази 11-18г. ***, освен че взема детски, нейните родители също вземат детски за нея, щото тя още няма 18г.:- 100 лв. детски МЕС. до навършване 1 година, след ТОВА като соц. помощ - 35 лв. детски М. до 18 г.- 20 лв. детски М от партия "Евророма"- още 2,15 лв. допълнителна помощ- 150 лв. ЕДНОКРАТНА за бременност- 250 лв. Е. за първо дете- 284 лв. Е. енергийна помощ- 325 лв."КРАТКА ПОМОЩ"- 4 пъти хранителни помощи- Това прави около 240 лв. чисто
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до Пича.*** с 12-те чавета не се осигурянат. Не ги брой при вземащите майчинство и се изведи от заблудата, в която си попаднал с нечетене и неразбиране на материята, която така смело обсъждаш. Тук се говори за обезщетения на работещи.
233
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 11 години
До 341 Аве отворко я ми кажи колко ще взема една *** с 10 -12 парчета, защо не си давате сметка за това . Ревете и настройвате хората против правителството, а от тези бедни майки няма място по кафетата. Увеличение на майчинство , не трябва да има
232
0
 
0
 
! Отговори
на кирилица преди 11 години
Пишете на кирилица бе, големи патриоти се пишете, а не си уважавате азбуката!?
231
0
 
0
 
! Отговори
дискриминиран преди 11 години
Най-дискриминиране в тази държава сме работещите българи. Само еничъри на власт вече 23г. Определено само за националисти ще гласувам, ако ще и популисти да са..Искам да имам, макар и фалшиво усещане, че някой мисли за мен...Съжелявам, че не съм се родил ***....
230
0
 
0
 
! Отговори
Абсурдистан преди 11 години
България се превърна в фабрика за ***, *** пръдакшън Булгариен Борисов ЕООД..Те изсмукват като пиявица социалния ресурс на държавата или образно казано ограбват законово данъкоплатците (българи, турци, аремнци). Затова и няма пари- за нормалните и работещи българи, затова и няма пари за нашите деца (над 90% от детските ги вземат ***)...Живеем в някакъв абсурд, където на маргиналите се стимулира раждаемостта, а на качествената част се подтиска, парадоксално е, трябва да е точно обратнот
229
0
 
0
 
! Отговори
Абсурдистан преди 11 години
България се превърна в фабрика за ***, *** пръдакшън Булгариен Борисов ЕООД..Те изсмукват като пиявица социалния ресурс на държавата или образно казано ограбват законово данъкоплатците (българи, турци, аремнци). Затова и няма пари- за нормалните и работещи българи, затова и няма пари за нашите деца (над 90% от детските ги вземат ***)...Живеем в някакъв абсурд, където на маргиналите се стимулира раждаемостта, а на качествената част се подтиска, парадоксално е, трябва да е точно обратнот
228
0
 
1
 
! Отговори
324 преди 11 години
и пак ще се оправдаят че пари в бюджета няма, но има за министерски и депутатски заплати...