Ако на България ще й е по-добре, ще се откажа от парите!

Митко Пайнера отсече, че компанията му не се ползва с политически протекции
Обновена: 16 яну 2013 14:54 | 16 яну 2013 10:21,
161
Ако на България ще й е по-добре, ще се откажа от парите!
Инж. Митко Димитров Снимка: архив, Булфото

Aко с това мога да угодя на някого, за да му бъде по-добре и на цяла България да й е по-добре - готов съм да се откажа от проектa и от тези пари. Това заяви в интервю пред bTV собственикът на "Пайнер" и член на ГЕРБ инж. Митко Димитров, след като стана ясно, че „Пайнер Медиа“ ще получи близо 2 млн. лева европари по оперативна програма „Конкурентоспособност“.

По думите му парите са предназначени за високотехнологично развитие на „Планета” - камери, обективи с висока резолюция, сървъри, видеопултове, осветление.

„Дотук ние сме направили огромна инвестиция със собствени сили, собствени средства, но кандидатствахме по този проект за конкурентоспособност и спечелихме. Бяхме шести в реда и нямахме шансове, но се отказаха някои други фирми, които са участвали поради това, че не могат да си финансират програмата и дойде и нашият ред, просто извадихме късмет“, посочи Димитров.

„Техниката и усъвършенстването на качеството на „Планета” го правим с една-единствена цел - да направим така, че да сме по-интересни в ЕС.  С инвестицията, която ние правим, привличаме още нови работни места и то високо специализирани хора и то изключително млади хора“, обясни той и увери, че ще вземе на работа около 30 души. 

Митко Димитров отговори и на нападките, че печели достатъчно добре и държи 80% от музикалния пазар в България, но въпреки това взима и европари.  „Пари винаги трябват. Немалко пари инвестираме в качество на нашата техника, на телевизиите ни и изобщо, в дейността, която правим, но защо да не ги спечелваме тези пари, като имаме тази възможност“, разясни той. 

Още по темата
16 яну 2013 07:08
207
Димитров отхвърли категорично и съмненията, че получава парите неслучайно. „Никакви протекции не съм ползвал в този случай и в каквото и да е друго нещо изобщо в бизнеса си“, категоричен беше той.

По повод обвиненията на театрали и художници срещу това, че чалгата получава финансиране собственикът на „Пайнер“ посочи: Ние не им пречим да покажат техните си театрални умения или каквото там правят. Нека да го правят така, че да има интерес от самите хора. Ние разчитаме единствено на пазара. Правим пазарен продукт и не се срамуваме от това. Този продукт се харесва от милиони хора в България .

„Ние не вземаме от техните пари. Нека те да си направят труда, да участват в такива проекти. Ние не сме ги ощетили. Нито сме против тях, както казах, и дори сме готови да се откажем от този проект, ако на тях ще им стане малко по-добре“, допълни той.

„Аз самия съм радетел на естествения чар и подписвайки договор с всеки един изпълнител, искам той да има своя естествен чар, артистично поведение, гласови възможности и така нататък. Но в последствие става едно преекспониране на нещата. Всеки решава по някакъв някак си свой така подход да провокира публиката и феновете си, включително с тези пластични намеси. По принцип аз не съм и против пластичната хирургия, но тя трябва да бъде поднесена с мярка, до границите на естественото, а не фрапиращо - както имаме такива случаи. Затова сме и критикувани“, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ има страшно много предприятия, които имат крещяща нужда от финансиране, а ние с лека ръка раздаваме европарите на чалгата. Дали европейските данъкоплатци знаят къде потъват парите им в България и дали ще останат доволни от това? Да финансираме тогава и порноиндустрията!!!!!!!! Не намирам някаква разлика между нея и пайнерските простотии!!!!
127
3
 
3
 
! Отговори
една преди 11 години
Да, на България ще и е много по-добре, ако се откажеш. Тя няма нужда нито от теб, нито от к.рвите ти. Тези пари трябва да бъдат използвани за цели, от които България ще получи полза.
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МОЖЕШ ЕДИН РЕЗИСТОРЕН ДЕЛИТЕЛ ДА СМЕТНЕШ------Той и това може, а ти цял живот само ще смяташ делители и ще си броиш стотинките.
125
2
 
4
 
! Отговори
ruseborn преди 11 години
***, ***! Затова някои хора са просто принудени да носталгират по социализма и моралния реда!
124
2
 
3
 
! Отговори
cegavara преди 11 години
Да, по добре ще е, отказвай се!
123
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Някой от правителството, косвено виновни за положението на ВМЗ Сопот, да беше направил програма за оздравяването му и да беше взел европейски пари ?Да да ама не - гледат само да го продадат и вземат комисионните. Или вече са ги взели от частните оръжейници и лобито им в ГЕРБ ?
122
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Най-важните думи са "член на ГЕРБ" - иначе щеше ли да пробие проекта му ? Как мислите ?
121
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много типично за гербери крадеме нагло, ако се дигне пушилка се свежда глава и се казва "ако на България е по-добре ще ....."къде е цацата да се самосезира ?
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я да видим как ще се откажеш от парите .
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15 милиона за една безсмислена анкета за АЕЦ , 2 млн за една нискокултурна компания , а 2 млн за заплати на едни изнемогващи унизени хора , каращи на хляб и масло няма . При положение , че и заплатите им са 300 лв , които стигат само за недостойно съществуване . Тая държава си плачи за закриване .
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав си човека! *** такива. Тия пари да не ги е крал. Има фенове има и пари. И художниците и те ревът, половината са алкохолици. Тия програми са за всеки, който има възможности участва и печели. Който няма духа супата и реве че никой не му помага
117
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 11 години
Лично аз не слушам чалга. Но и тия със злобните коментари са се оляли. Значи по принцип пари по тази програма се взимат ужасно трудно -човекът си го е казал - за да ти дадат 2 милиона, ти трябва да имаш да вложиш лично поне 2 милиона твои и да платиш луда пара за проект, бизнес план, консултанти и прочее - така отпадат всякакви театрали, детски градини, клошари и т.н. - те няма как да се доберат до тия пари. Но ако не ги дадат сега - парите се връщат в ЕС и там после си ги папкат свинюгите еврочиновници. Те затова и драпат сега, не им дреме за чалгата изобщо, а *** нали завижда е готов да пл
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ ОТКАЖЕШ, СЕЛСКИ ТАРИКАТ ТАКЪВ. ТИ ПЪК КАКЪВ ИНЖЕНЕР СИ, НЕ МОЖЕШ ЕДИН РЕЗИСТОРЕН ДЕЛИТЕЛ ДА СМЕТНЕШ. ОТ ПРОСТОТИЯТА ДОСТАТЪЧНО ПАРИ НАПРАВИ, ВРЕМЕ Е НАЦЯЛО ДА СЕ ИЗСЕЛИШ ВЕЧЕ ОТ МЕДИИТЕ. ЧЕ НАРОДЪТ ***, *** Е, ЧАЛГАСАЛ Е, АМА БЛАГОДАРЕНИЕ И НА ТЕБ, НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ!
115
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Пайнер , доста пари натрупа от певачки-***. Сто пъти ще е по-добре парите да ги получат българските деца, отколкото ти за твойте некадърни ***.Така, че ще се покажеш българин , ако дариш парите на хората с нужди.
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде одиде коментара на Радка пиратка?
113
3
 
3
 
! Отговори
ѝяъ преди 11 години
Дайте ги на майките с децаПлатете заплатите на нещастниците работили за държавата без да им се платиТакива има не само в оръжейния завод.Дайте ги в детските градини ,та да научат децата някоя патриотична песничка
112
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Ако ги беше спечелил за финансиане на култура щях да бъда много против, не понасям чалгата, не я слушам, не я гледам, не ми дреме за чалга изпълнителите, не ме интересуват личните им драми и творческите планове, не ги гледам като ги показват по телевизията и сменям канала.След като са спечелени по Конкурентоспособност ми е много чудно по какъв начин и с кого ще се конкурират в Европа, като продукцията им е 99% за вътрешна консумация. Много по-смислено за държавата е тези пари да се вложат в производител, който изнася.
111
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не ви е срам да призовавате ако срещнете ГЕРБАДЖИЯ да го заплювате ......С камъни трябва с КАМАНИ
110
1
 
4
 
! Отговори
ХаХо преди 11 години
Ако тези пари се дадът за други ... полезни и необходими неща... май ще е по-добре за България!