Баща изолирал с години децата си, за да ги направи шахматни гении

Димитър Дюлгеров говори само с пари, иска 10 000 лева
Обновена: 18 яну 2013 12:09 | 18 яну 2013 10:50,
97
Баща изолирал с години децата си, за да ги направи шахматни гении
Бащата държал децата под ключ с години. Снимка: архив Булфото

Бащата на държаните с години затворени деца от село Дренов – Димитър Дюлгеров, искал да ги превърне в шахматни гении, съобщава bTV. Две от момчетата са добри в този спорт, даже са печелили турнири, но извън това те нямат други социални контакти.

Вчера директорът на дирекция “Социално подпомагане“ Красимира Катева  съобщи, че три деца са били изведени от дома им, защото бащата ги държал под ключ и не им давал да ходят дори на училище.

Димитър и Елена Дюлгерови имат общо четири деца на възраст между 13 и 19 години. Трите непълнолетни деца са настанени в Центрове от семеен тип. При бащата е останала само 19-годишната дъщеря. Майката Елена днес разказа, че съпругът й е биел децата.

Още по темата

По нейни думи те не са контактували с други хора в продължение на около 10 години.

Поведението на Димитър Дюлгеров се изменя рязко през 2004 година, когато е уволнен от болницата в Плевен. Той решава да се опълчи на системата, от която е разочарован, като се изолира.

„Доста се депресира и всичко се промени. Всичко стана враждебно. Започна да си внушава, че всеки ни мисли злото”, каза Елена Дюлгерова.

Първа сигнал за насилие над децата подава бабата по бащина линия през 2008 година. Той посреща агресивно проверките на социалните служби и полицията и отказва да осигури достъп до децата. Съдът ограничава родителските права, но това не променя ситуацията. Децата са манипулирани от баща си и разказват, че са много щастливи.

Майката Елена Дюлгерова също се оплаква, че мъжът й е настроил децата срещу нея, защото те отказват контакт с нея. Тя работи от 13 години в Англия и подава сигнал чак сега. Тя обяснява закъснялата си реакция с липсата на начин да сигнализира службите по-рано и с желанието да запази семейството си цяло.

„През това време виждах, че нещата не са добре и не бях съгласна, но в сложната ситуация, в която бях, не намерих начин да реагирам по-рано. Първо се страхувах, защото това е като капан. Дълго време мислих какво да направя. Нямах доверието, че като се свържа със службите, положението ще се оправи. В един момент видях шанс, че мога от Англия да реагирам”, казва Елена Дюлгерова.

Тя подава сигнал на 11 януари тази година, след който полицията и социалните служби извеждат от дома им три от четирите деца на семейството.

Бащата разказа, че семейството не гледа телевизия. Димитър Дюлгеров не даде гледната си точка. Бащата заяви, че ще говори само ако му се плати.

“Става да, ако си платите, иначе не става“, заяви той. Само с пари, допълни 19-годишната му дъщеря. Дюлгеров обясни, че ако медията плати, тогава ще говори.

Дъщерята също обясни, че не може да се пробие при тях с дипломация, а само срещу пари. Бащата оцени историята си на 10 000 лева. Дюлгеров на няколко пъти обясни, че “знае как работи системата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя битовизъм е прах в очите.На такива пишман събития и лични драми им викам чалга за народа ,доде става нещо важно.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не давам на децата си да гледат ТВ!Дано Босфор Тв фалира !Дано рекламодателите се инетресуват и се отдръпнат от тая телевизия!Дано не само Булсатком,но и другите ги отрежат-сега му е времето! Няма разни *** само да се опитват да ни манипулират!*** ни казват,че тярбва да гледаш ТВ и да ти промиват мозъка и това е нормално,а ако ен го правиш-си ненормален!Да гледаме турсик сериали,С.Трифонов,манипулации е нормално,а ако ен искаш тая помия-си ненормален! Каква гадост и мерзост!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социалните служби да заведат дело в съда срещу безотговорната майка, която е изоставила децата си да ги отглежда бащата, който както самата тя твърди имал психични проблеми, което не е съвсем сигурно.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На майка де 13 години е била в 9 глуха и на Бенатова ли ще вярвате ???Що *** си остави децата и избяга да бачка от долнопробна алчност и мързел.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме майка която ги е изоставила -натрупала пари ,от друга баща които се е разорил да ги гледа.Майката много ясно ,че е *** и ще натопява ,както повечето долнопробни жени .Бенатова за арбитър - е цирка е пълен.13 години не се показала ,а сега виновен е таткото.Много кухи *** жени се навъдиха дето са алчни и ненормални.
32
0
 
2
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
Ама и майката 13 години си мълчала, гледала отстрани как децата й се превръщат в социопати и едва преди седмица решила да алармира социалните? И тази новина я научаваме в навечерието на гласуването на задължителната предучилищна? Много навреме, много удобно, много убедително, много.... та прекалено! Поръчковата журналистика не е български патент, но тук я издигнаха на пиедестал.
31
0
 
3
 
! Отговори
мм преди 11 години
"семейството не гледа телевизия. Димитър Дюлгеро"Голям грях е това, да нямат БиТиВи! Боко да сезира веднага комисията за защита на децата и хелзинския комитет. Да не дава да се гледат турски сериали и бенатова? Доживот!
30
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
Веднага арестуване този луд бащата.За кво още чакате стига вече цели 13 години?Веднага децата трябва да се освободни и ще разказват повече.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхувам се, че съм изгубил прекалено много години от собствения си живот в робство на системата и сега, когато взех решение да изляза от нея, изпитвам удовлетворение. Не знам дали това решение е добро или лошо, но знам, че е мое, и това ми носи радост. През всичките години на моето съществуване нямаше кой да ме научи, че системата не е всичко, въпреки че изглежда така. Достигнах до това мое прозрение сам, чрез наблюдение, съзерцание и размишление върху собствените си постъпки и тези на другите, и върху техните последствия. Изхвърлих всички документи, които системата ми бе дала за да ме обозн
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бенатова ли го е правела ,хахахТо това трябваше да почне всичко ,пича навярно е свестен и 100 пъти по мъж от всички тук.Заключването е нещо от типа на забрана да се ходи напред назад ,все пак с 4 деца всеки лев е ценен и трябва да са дружни.Абе тоя вярно е трябвало да и смачка мусурата.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е никаква майка. Не само че не иска да помогне на съпруга си,ако наистина има проблеми, ами разбива живота и на децата си, измисляйки си обвинения. Тези деца не са малки, нека бъдат разпитани, и тогава да бъдат настанени в дом.
26
0
 
4
 
! Отговори
О, ясно преди 11 години
Ама Бенатова ли е правила репортаж ?! Така кажете бе :-))) На тази *** има още някой, който да и вярва ?!
25
0
 
3
 
! Отговори
? преди 11 години
Сигурно им е дал по- добро възпитание , от тези на улицата крадци и наркомани. Сега по домовете ще цъфнат !
24
0
 
2
 
! Отговори
Възмутена преди 11 години
Какви ли са тия англичани,дето 3 месеца си дават на тая децата, а като тя си идва в БГ,кой им ги гледа? Никаква майка не е госпожата,би трябвало да я е срам да излезе и да си измисля. Как се оставят малки деца сами с болния им баща, тя май е още по зле от него,най много да е просела пари по улиците глупачката, а сега се изкарва и жертва.Нека тия дето пишат,че е гледала чужди деца да я вземат и минат по адрезите им и да докаже,че е вярно това.
23
1
 
5
 
! Отговори
Свиреп преди 11 години
Е пък ако някоя *** като тая Бенатова, ми наруши личното пространство и ми вре микрофон в лицето, моментално ще и навра същия този микрофон в гърлото !!!А операторчето ако не бяга бързо, ще усети колко голяма е камерата и колко малко му е дупето. Що за диващина е това ?! Всеки наглец с микрофон и камера да ти досажда арогантно !!!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1.като видите кой прави материала-босфор тв,би трябвало веднага да ви "светне" -пример М. Бенатова и Катуница! 2.Този човек е водил децата си на много турнири,но никой не е виждал да ги бие!Напротив-децата му с удоволстие и наслада играят шах-аз лично съм го виждал! 3.Време е не държавата и *** телевизии да ни се бъркат в личния живот и да ни дават акъл как да се грижим и възпитаваме децата си!От своя страна държавата иска от 4-годишни да тероризира децата ни с училище-това не е ли наглост?!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12. Ти контактуваш ли с твоята дъщеря , та говориш за хората , *** !
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е 24 - нагледен урок за журналистическата манипулация. А може би е имало пето дете но го е изял а журналистите ?
19
1
 
3
 
! Отговори
Стига глупости ! преди 11 години
Гледах репортажа. Човека каза това за 10 000 хиляди лева, само за да се отърве от наглата Бенатова. Изрично попита `Ама снимате ли ?` , а тя го ИЗЛЪГА , каза `Не, не , не снимаме !`.Децата въобще не са държани под ключ, а са възпитавани подходящо, без телевизия !!! И съм убеден, че са 1000-ди пъти по стойностни от чалга поколението, което вилнее по улиците.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам аз 4 деца от някаква ,в един момент тя решава да ми ги зареже и да търси нов живот с мантрата -Пари в чужбина.Изнервен си изпускам нервите на някои *** с власт и ме изхвърлят ,нататък висчко е последствие.