Бащата, държал децата си като затворници, имал два акта

Глобите са на обща стойност 210 лева
Обновена: 22 яну 2013 21:58 | 22 яну 2013 21:57,
9
Бащата, държал децата си като затворници, имал два акта
Децата са държани под ключ с години. Снимка: архив Булфото

Два акта е наложила община Ловеч на бащата, държал четирите си деца затворени у дома в продължение на около 10 години, без да ги пуска на училище, съобщи заместник-кметът на община Ловеч Пламен Петков през БТА.

Трите деца бяха изведени от дом на баща си Димитър Дюлгеров в село Дренов, след като бяха държани години заключени от баща си.

На Димитър Дюлгеров на 4 декември 2009 г. му е наложена глоба от 60 лева по Закона на народната просвета и Закона за административните нарушения, която е платена от родителя.

Още по темата

Тъй като той е продължил да не пуска децата си да посещават учебни занятия, на следващата година - на 24 ноември, от общинската администрация му съставили акт за повторно нарушение, на стойност 150 лева

Това обаче не оказало влияние на Дюлгерови, дори бащата, при подписване на акта, бил категоричен: "Няма да ви дам децата си. Правете, каквото искате".

Димитър и Елена Дюлгерови имат общо четири деца на възраст между 13 и 19 години. Трите непълнолетни деца са настанени в Центрове от семеен тип. При бащата е останала само 19-годишната дъщеря.

Майката Елена, която от 13 години работи в чужбина, разказа, че съпругът й е биел децата. Тя подаде сигнала, след който децата бяха изведени.

Въпреки че още през 2011 г. окръжният съд е постановил ограничаване на родителските права на двамата и настаняването на децата в Център от семеен тип, това стана на 14 януари т.г., когато със заповед на
дирекцията "Социално подпомагане" и със съдействието на полицията децата бяха изведени от дома им.

По думите на началника на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч Райко Райков неколкократно е разговаряно с родителите на децата, като са им предлагани различни начини и варианти на обучение, но без успех.

Дори през 2009 г. децата са били записани в училище в Летница, изготвен им е бил индивидуален план на обучение, но отново родителите не ги пуснали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че бащата е с психични отклонения, разбрахме. Само не разбрахме религиозен фанатик ли е и дали не е време да бъде подложен на експертиза. Защото тези деца рано или късно трябва да излязат от тази среда и да се сблъскат с реалностите на живота. Ще се окажат тотално неподготвени да оцеляват.
6
0
 
1
 
! Отговори
Браво на бащата преди 11 години
Като се има в предвид настоящото възпитание на децата на безгрижните родители, плачевното възпитание на социалните работници, чалга средата, идиотщините на просветното министерство, БАЩАТА е имал правото да ги опази от тази обсипваща ни вулгарност, натрапена от извратеното либерално политическо мислене. И той е успял. Неговите деца се отличават с умствените си възможности. Строгоста на бащата за възпитанието на децата е жизнено необходима. Затова по-старото поколение е дисциплинирано и по-умно.
5
1
 
0
 
! Отговори
Свиреп преди 11 години
Спрете да пишете, че бащата ги е `заключвал`. Просто не е вярно. Децата си ходеха по шах турнири и т.н. На всичко отгоре са мили и възпитани деца, които нямат нищо общо с днешното чалга поколение.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четвъртото дете е вече на 19 години. В случай, че математиката не ти е силна 19 е над 18, което означава, че е вече пълнолетно и може да е където си иска.
3
1
 
0
 
! Отговори
Dp преди 11 години
"...бащата, държал четирите си деца затворени у дома в продължение на около 10 години, без да ги пуска на училище..."и после:"Трите деца бяха изведени от дом на баща си Димитър Дюлгеров в село Дренов, след като бяха държани години заключени от баща си."- А ЧЕТВЪРТОТО КЪДЕ Е, ОЩЕ ЛИ Е ЗАТВОЛЕНО?писна ми от *** неграмотни хора, пишещи новини
2
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 11 години
И аз мисля така. Най-вероятно да е човек противник на системата. Интересно, че са проявявали желание за постигане на компромис чрез индивидуални програми. Доколкото знам има и други семейства упражняващи home schooling. Не е регламентирано в България и се явява незаконно, но засега няма осъдени. Не съм чувала и за извеждане на децата. Туй държавата е страшен диктатор и моно полист.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не сфанах.Оная от 13 години работи в чужбина, обаче и на двамата им били предлагани някакви варианти и двамата не били съгласни и тя видяла как биел децата си и още куп щуротии...Аре моля ви се. Сега човека срещу системата и ше го изядете жив. Ае сега не сме чак толкоз прости. Измислете нещо друго. Само жената знаела, че ги биел. Няма съседи и те не виждат и не чуват и не се носят слухове и така нататъка...