Баща изолирал с години децата си, за да ги направи шахматни гении

Димитър Дюлгеров говори само с пари, иска 10 000 лева
Обновена: 18 яну 2013 12:09 | 18 яну 2013 10:50,
97
Баща изолирал с години децата си, за да ги направи шахматни гении
Бащата държал децата под ключ с години. Снимка: архив Булфото

Бащата на държаните с години затворени деца от село Дренов – Димитър Дюлгеров, искал да ги превърне в шахматни гении, съобщава bTV. Две от момчетата са добри в този спорт, даже са печелили турнири, но извън това те нямат други социални контакти.

Вчера директорът на дирекция “Социално подпомагане“ Красимира Катева  съобщи, че три деца са били изведени от дома им, защото бащата ги държал под ключ и не им давал да ходят дори на училище.

Димитър и Елена Дюлгерови имат общо четири деца на възраст между 13 и 19 години. Трите непълнолетни деца са настанени в Центрове от семеен тип. При бащата е останала само 19-годишната дъщеря. Майката Елена днес разказа, че съпругът й е биел децата.

Още по темата

По нейни думи те не са контактували с други хора в продължение на около 10 години.

Поведението на Димитър Дюлгеров се изменя рязко през 2004 година, когато е уволнен от болницата в Плевен. Той решава да се опълчи на системата, от която е разочарован, като се изолира.

„Доста се депресира и всичко се промени. Всичко стана враждебно. Започна да си внушава, че всеки ни мисли злото”, каза Елена Дюлгерова.

Първа сигнал за насилие над децата подава бабата по бащина линия през 2008 година. Той посреща агресивно проверките на социалните служби и полицията и отказва да осигури достъп до децата. Съдът ограничава родителските права, но това не променя ситуацията. Децата са манипулирани от баща си и разказват, че са много щастливи.

Майката Елена Дюлгерова също се оплаква, че мъжът й е настроил децата срещу нея, защото те отказват контакт с нея. Тя работи от 13 години в Англия и подава сигнал чак сега. Тя обяснява закъснялата си реакция с липсата на начин да сигнализира службите по-рано и с желанието да запази семейството си цяло.

„През това време виждах, че нещата не са добре и не бях съгласна, но в сложната ситуация, в която бях, не намерих начин да реагирам по-рано. Първо се страхувах, защото това е като капан. Дълго време мислих какво да направя. Нямах доверието, че като се свържа със службите, положението ще се оправи. В един момент видях шанс, че мога от Англия да реагирам”, казва Елена Дюлгерова.

Тя подава сигнал на 11 януари тази година, след който полицията и социалните служби извеждат от дома им три от четирите деца на семейството.

Бащата разказа, че семейството не гледа телевизия. Димитър Дюлгеров не даде гледната си точка. Бащата заяви, че ще говори само ако му се плати.

“Става да, ако си платите, иначе не става“, заяви той. Само с пари, допълни 19-годишната му дъщеря. Дюлгеров обясни, че ако медията плати, тогава ще говори.

Дъщерята също обясни, че не може да се пробие при тях с дипломация, а само срещу пари. Бащата оцени историята си на 10 000 лева. Дюлгеров на няколко пъти обясни, че “знае как работи системата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
pensioner преди 11 години
Важно е мнението на децата,щом са щастливи и застават зад баща си,не може да им се отнема правото на избор.По-добре шахматисти отколкото наркомани.Гадна и лицемерна държава!
76
0
 
3
 
! Отговори
Lan преди 11 години
И не мисля, че таткото е прав, макар че го разбирам. Рано или късно децата ще влязат в живота и опитът с други деца в училище е точно начина човек да се научи да се справя. Обаче явно има избирателност когато се отразяват такива новини и явно се търси манипулация!
75
0
 
4
 
! Отговори
Lan преди 11 години
Какво имаме тук - добре отгледани, добре възпитани, явно умни деца и О УЖАС! те не били ходили на училище?!!! Ама как без блестящата месомелачка, наречена за благозвучност образование е успял този татко и без телевизия СРАМ! Горките не са им промивани мозъците, какви граждани ще вземат да станат!В същото време "обективни" журналисти едва ли не с умиление ни представят поредната 12 годишна родила мургавелка, сякаш тя не е дете също и не е била изнасилена, за да роди. В какъв абсурд живеем!?
74
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 11 години
Няма ли някакъв начин това ужасно гадно,маниполиращо изчадие наречено Бенатова да изчезне вдън земя.Само факта,че тръгва да оплюва някого ме кара да съм на неговата страна.Не смятам,че е обективна.Смятам че достатъчно много се изложи в Катуница и е крайно време да спре да се натрапва на нормалните хора.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички, които хулите и слагате диагнози на човека, вие светци ли сте, идеални ли сте...Ето как за сензация и рейтинг се смазват обикновените хора, а да не забравяме , че напоследък се търси начин да се въведе и принудително освидетестване в психиатрии. Е, за това първо трябват да се изнамерят достатъчно поводи, та всичко да е в името на нашата сигурност.
72
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ТЕЗИ ОТ БТВТО СА ЛЕШОЯДИ А ТАЗИ МИРОЛЮБА ДА ВЗЕМЕ ДА РОДИ И ОТГЛЕЖДА ЧЕТИРИ ДЕЦА В БГ УВОЛНЕНА ОТ РАБОТА И ТОГАВА ДА ХОДИ ДА ПРИТЕСНЯВА ХОРАТА И ДА ИМ ГЛЕДА СЕИРА
71
0
 
3
 
! Отговори
Валя преди 11 години
О, за телевизията е прав, вредна е, аз не гледам от години.За другото е трудно човек да съди от статия.
70
1
 
5
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Тя майката от 13 години работи в Англия и не е при децата си, пък сега изведнъж се загрижила. Каква връзка иска да има с тях като я няма....Не знаела как да съобщи на службите 13 години?!?! Нещо ми намирисва на наредена работа!
69
0
 
2
 
! Отговори
Бичкията преди 11 години
И к'во? Аз познавам цялата им фамилия - всички са малко изперкали и сектанти! Явно е по наследство!
68
0
 
4
 
! Отговори
Nobtv преди 11 години
Той не знае ,че Бтв не плащат.Те на българските творци не плащат , а на него ли.
67
2
 
4
 
! Отговори
2 преди 11 години
от опит знам ,че не всичко е така както изглежда...от прочетеното разбрах ,че един човек се е опитал да направи децата си шахматисти.Еми щом плюем по него ,какво да кажем за тези родители дето си заравят главата в пясъка и децата им стават наркомани и ***...евала на тези "деликатни"родители.И разбира се ,че ще иска пари от наглите и продажни журналисти.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на човека! Всеки, който се опълчи срещу системата ще го изкарат ненормален по медиите! Бъдете сигурни в това. Естествено, че ще иска пари на телевизиите! Ако дойде продажната Бенатова да ми иска интервю ще й искам даже повече от 10 000 лева, за да има честта даже само да говори с мен.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябваше да ги пуска на чалготека да се научат да въртят кючека
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега и него да го държат затворен за дестинна години ,че да научи перфектно ........*** !
63
0
 
2
 
! Отговори
Васо преди 11 години
По закона за скачените съдове, човека не се различава от държавата. Лошо е за децата, щото отраснали по този начин нямат имунитет за средата в, която сега ще влезнат. Може би и затова е тоя зор на груповото съжителство още на 4г. Да се свиква отрано да няма непослушни, индивидуалисти, и с открояващо се поведение. Родителите да носят клечките за дръпването на очите.
62
1
 
4
 
! Отговори
инна преди 11 години
Че човекът е изперкал,това е ясно.Случва се.Мен ме притеснява друго-коментиращите тук,които го изкарват едва ли не герой,опълчил се на системата.Тотална загуба на ценностната система,обърканост и изглупяване...И говорим,че сме европейци.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива неща се случват постоянно, дори с възрастни хора. Ужасно лесно е да се манипулира някой. Можеш да го настроиш срещу роднини, срещу приятели. Това го има и в училищата - учители настройват други учители срещу някой ученик. Или децата настройват приятелите си срещу определен човек.Злослови се и на работните места. Има хора, които са по-*** и лесно поддават. За 2-3 години можеш да им вмениш да мислят като теб, само трябва обработване.
60
0
 
4
 
! Отговори
актуално преди 11 години
В тъги, в неволи младост минува,кръвта се ядно в жили вълнува,погледът мрачен, умът не видидобро ли, зло ли насреща иде...На душа лежат спомени тежки,злобна ги памет често повтаря,в гърди ни любов, ни капка вяра,нито надежда от сън мъртвешкида можеш свестен човек събуди!Свестните у нас считат за луди,...
59
0
 
3
 
! Отговори
onq преди 11 години
Така както му описват сьстоянието на този ,от километри си личи,че има параноя и ми е нужно лечение
58
1
 
6
 
! Отговори
абв преди 11 години
Миролюба иска и взема пари за да пита, Димитър иска пари за да отговаря - нормално. :)