ДКЕВР ще работи и без мен, рече Семерджиев

"Имам нужда от време да осмисля това, което става"
29 яну 2013 12:17,
59
ДКЕВР ще работи и без мен, рече Семерджиев
Ангел Семерджиев Снимка: Булфото

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране може да работи без който и да е от нас, тоест и без мен, също така качествено, дори и още по-качествено. Това заяви пред журналисти подалият оставка шеф на комисията Ангел Семерджиев.

Семерджиев отказа да коментира мотивите си за подадената оставка.

"Аз имам нужда от време да осмисля това, което става", каза той. Това, което имах да кажа по проблема с наредбите към Закона за енергетиката, вече съм го казал“, беше лаконичен той.

Семерджиев благодари на медиите за интереса към работата на комисията и за това, че са отразявали дейността й. Работата ми с вас винаги е била удоволствие, посочи той и каза, че следващите заседания на ДКЕВР ще бъдат водени вече от друг председател.

Още по темата
През миналата седмица стана ясно, че ЕК е сезирала Европейския съд за забавяне на пълното прилагане на Третия енергиен либерализационен пакет у нас.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев заяви тогава, че изискванията на европейските директиви в това отношение са транспонирани в българското законодателство чрез промени в Закона за енергетиката и се бавят единствено подзаконовите нормативни актове, които трябва да изготви ДКЕВР. 

В отговор Семерджиев съобщи, че срокът за написването им е една година от приемането на Закона за енергетиката - тоест до лятото на 2013 г. и въпреки това ДКЕВР ще е готова с написването им до месец-два.

Той коментира, че за да влезе в сила третият либерализационен пакет на енергийния пазар, трябва да има отделяне на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), а това все още не е станало.

По думите му дори и да бъдат изготвени въпросните наредби, третият либерализационен пакет няма как да влезе в сила без отделянето на ЕСО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
БКС-работник преди 11 години
Този"***" отдавна трябваше да бъде изхвърлен !Лъжец,крадец,мазен *** сраснал се с енергийната мафия и лобиращ за нея.Малко късно ,но все пак правилно.
48
0
 
5
 
! Отговори
Топлинен преди 11 години
Отдавна трябваше да го изхвърлят този.И не само него ,ами ДКЕВР въобще не трябва да съществува.Изедници,подкрепящи монопола и тъпчещи си джобовете.
47
4
 
0
 
! Отговори
Енергон преди 11 години
Достойно поведение на един доказан професионалист.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПО ДОБРЕ ДЕКЕВР ВЪОБЩЕ ДА ГО НЯМА - ЗАЕДНО С ТАКА НАРЕЧЕНИ ТОПЛИННИ СЧЕТОВОДИТЕЛИ
45
0
 
4
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Няма как да накажем крадците в България, защото от Татово време 99% от населението се е нучило да краде, скатава, укрива, лъже, прави далавери. Останалия процент изгни по лагерите Белене, Ловеч и други. Който и да дойде на власт в България, манталитета ни няма да се промени. Хванете произволни 300 човека от улицата, направете ги депутати, съдии, министри и премиер, след 6 месеца ще са се ояли като *** с по 5-6 апартамента, коли и имоти. Не става с еволюция, трябва революция
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на тоя брадат козел наглостта му няма граници
43
0
 
4
 
! Отговори
ухапан преди 11 години
Семерджиев ще ходи в ЧЕЗ. Не желае да коригира нечестните "Общи условия" на ЧЕЗ. Съгласно тях всеки българин е крадец. Служители на ЧЕЗ минават късат ти пломбите и поставят нов елктронен манипулиран електромер и ти пращат фактура за 400лв., защото си се обогатил и това благодарение на този изедник Смерджиев.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не си ми интересен, Семерджиев, по ме вълнува въпроса какъв и кой ще е този след теб ...
41
0
 
13
 
! Отговори
yann преди 11 години
Г-н Семерджиев,Къде ще работите сега? Или няма да работите, защото спестихте достатъчно парички за годинките в които лочихте кръвчицата на хората?Такива като Вас ме вдъхновяват за връщане на Крумовите закони...
40
0
 
7
 
! Отговори
Боян Андонов преди 11 години
Няма по-омразен индивид от този мазен лицемер! но няма справедливост, защото такива като този "авгел" са за съдене, и защото стореното от него е "геноцид" срещу българите
39
0
 
5
 
! Отговори
зико преди 11 години
Сега ще избира в кое ЕРП да отиде на работа
38
0
 
10
 
! Отговори
Lili преди 11 години
Пожелавам на г-н Семерджиев , да взима 400 лв.заплата , да е изразходвал ток за 90 лв, а да плаща 320 лв. Желая му го от все сърце , искренно !!!
37
0
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Тези думи на Семерджиев означават само едно - комисията на практика не функционира като такава. Тя е само за имитация на регулатор. Назначените в нея нямат думата по какъвто и да било въпрос. Всяко тяхно решение се спуска от управляващите.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не трябва ли министър Добрев да подаде оставка, защото в крайна сметка той е човекът, който ще сложи подпис под наредбите?
35
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 11 години
Кога ще махнат тая мутра Митко Каратиста от ЧЕЗ???
34
0
 
6
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
До Анонимен 36 Ало ***, кои са БСП , герберасите и Куневица? Ами всички са мутантите и утайките на БКП и БСП. Всички во главе с Котоф са от котилото на БКП.
33
0
 
4
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Не само и без теб но и без ДКЕВР може. И козметика да прави все тая. Ефекта е аква нуда Бочко.Това да нее ООД ?Кво стана с тенесиста , че нещо неразбрах.Нали преборихте организираната престъпност. Нали спряхте издаването на разр. за оръжие? Това да е срряло бандитите?При тях даже калашници и картечен пистолет. ПП забравих ще се защитаваме с газени пищовчета и саби .
32
0
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Истинската бройка на избирателите я видяхме на референдума.
31
1
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Май още вярваш в дядо Коледа или както редовите руснаци едно време си въобразяваш, че татко Сталин ако знаеше какво става, щеше да въведе ред!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да се махне, и да не се махне, и тази пролет традиционно за последните 23 години ни чака увеличение на газ, ток и вода. Въпросът е само с колко процента. Първо ще обявят 20%, после след поредната "битка" за "защита на интересите на гражданите" ще бъде между 10 и 15%. Куклите може и да се сменят, но кукловодът си остава същия.