Полицейско невежество или рекламно влияние?

Катаджия прекръсти Хан Кубрат на "Ханко Брат"
Обновена: 2 фев 2013 13:13 | 2 фев 2013 13:12,
167
Полицейско невежество или рекламно влияние?
Снимка: мРепортер

Катаджия прекръсти улица в Пловдив, като вместо Хан Кубрат той написа „Ханко Брат”. Това стана ясно от фиш за неправилно паркиране, който полицаят написал.

Снимка на фиша, показваща неграмотността на полицая, взриви интернет пространството и се „радва“ на голяма популярност и коментари от страна на потребителите в социалните мрежи.

Странният начин на изписване на името на владетеля от рода Дуло принадлежи на  служител на КАТ в Пловдив.

От фиша личи, че полицаят се двоумил дали да напише думата „брат“ с малка или голяма буква. След известно колебание обаче той решил да я напише все пак с голяма буква.

Не е изключено пловдивският пътен полицай да е проявил креативност след напоследък нашумялата реклама за мобилни телефони, в която хумористично наричат Хан Кубрат – „Ханко“.

Рекламата предизвика недоволството на десетки граждани, според които тя поругава национални ценности. Около 20 жалби постъпиха в Съвета за електронни медии. Според  председателят на СЕМ, доц. Георги Лозанов, обаче няма нарушение на Закона за радио и телевизия.

„Образът на Хан Кубрат е митологичен, както и самата история със снопа пръчки. Рекламата е по-скоро препратка към историческите легенди и приказки, а не към реалната история. В случая не става дума за историческа личност, а за художествен иронично представен образ, който се вписва в стилистиката на съвременната реклама“, обясни Лозанов преди броени дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ХАЛТУРАТА ПРОИЗВЕДЕ ПРОСТАЦИТЕ...!
128
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.....ЕСТРАДАТА ПОДГОТВИ ЧАЛГАТА...!
127
0
 
3
 
! Отговори
Катажийчетуууу преди 11 години
Момент, вие тука откъде знаете, че наистина улицата е кръстена "Хан Кубрат", а не е реално "Ханко Браааааааат"!!!!!!!!!!!
126
0
 
2
 
! Отговори
до 666 преди 11 години
То невежеството е повсеместно , нито полицейско , нито депутатско. А освен това е и въпрос на личен избор . Възпитанието започва от семейството ... ако липсват първите 7 години - няма оправия . Щеше ли да има чалга ако няма кой да я слуша ???
125
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Полицейско невежество ЗАЛИВА РОДИНАТА...!
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не забравяйте само ,че полицаите идват от народа !И ако материяла е развален-няма как да излезе умен полицай ...Винаги е по - лесно да се плюе друг , за жалост голяма част от коментиращите не блестите с повече интелект ...
123
0
 
4
 
! Отговори
Учител преди 11 години
Този ми беше ученик в Милиционерското училище. Диктувам и пиша на дъската: "Дон Кихот и Санчо Панса". Този писал в тетрадката си: " Донки Ход и Сан Чобански". Тетрадката му стоеше в Музея на МВР зад Съдебната палата. Може още да е там.
122
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
152,чул си нещо ,но не си го разбрал...или този,който ти го е разказвал нещо не е схванал:)
121
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ле ле абе много *** коментари ,целия БГ народ ли е такъв?голяма простотия бе братче ,това не е възможно ,това са само БСЕПАРИТЕ ,да са зиви и здрави
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди години ,един такъв ,беше продупчил талонът на Иван Славков , но като разбрал кой е, написал до дупката "Саа дупка не дупка "
119
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 11 години
КАКВА РЕКЛАМА- ТОВА СИ Е ЖИВА ПРОСТОТИЯ!!! КАК ЛИ ГОВОРИ ТОЗИ "СТАРШИ ПОЛИЦАЙ"!?АКО Е МЛАД ЧОВЕК-ЖАЛКО, ЗА ВСИЧКО ЖАЛКО!!!
118
1
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо(БГ) преди 11 години
Поредната скалъпена история за празноглавия български народ, който се смее на онези, които после избира да го управляват! Действително обаче, около 40% от българите са неграмотни. Същото се отнася и за около 95% от *** и за 50% от т.нар. турци. Съвкупно, около 60% от живеещите в страната се радват на своят кратък интелектуален път, иначе няма как де обяснят ДПС, Атака, БСП, ГЕРБ, чалгата, "Калинките" , Р.Овч., ББ, АЕЦ БЕлене и т.н. и т.н.
117
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво очаквате бе михлюзи,на тоя калпав народ,елитна полиция ли?Какъвто народа,такава и полицията и управляващите:)
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като изключим разследващите поилицаи (дознателите) които п закон трябва и саюристи, то останалите десетки хиляди на всякакво ниво са като този неграмотния ...само, че дознателите не могат да издържат на нечовешката простащина и простотия в МВР, стават било прокурори, било съдии, или адвокати и това се отразява на работатав разследването, това е трудна и специфична дейност, която усъсвршенстващ с години ...затова най-търсени в МВР са юристите-дознатели !
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като знаем кой им е шефа няма нужда да се удивляваме.
114
0
 
5
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Айдееее и тоя блещи глупости като министъра си Цветанов.
113
2
 
10
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Е..и си майката Джафер,е..и си майката ти казвам, защото ти си *** милиционер, с теб не искам да приказвам!......Ко,да прайш..Поезия...
112
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един човечец-селянин,отишъл за пръв път в София и решил да види мавзолея. За целта попитал един милиционер на улицата,той му казал: "Там на ъгъла колегата,който е на пост,ще ти обясни. Ама чакай,ти си ***,дай да напиша бележка,ти я дай на колегата". Извадил лист хартия и написал: "Тривуне,чловекот е *** Упъти гъ"...
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странно как никой не се сети, че полицая (понастоящем на 1400 г., родеещ се и с Дънкан Мак'Лауд) в действителност е безсмъртен брат на хан Кубрат, и е нормално да си го нарича и "Ханко", и "брат"...
110
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кандидат за полицай се явява на изпит.Питат го : - колко е 3х3 ? отговаря - шест. Пак го питат същото.Той пак отговаря -6.Така няколко пъти. Накрая му казват след една седмица да се яви на работа. Друг кандидат се явява и го питат - 3х2 колко е ? Отговаря - 6. Така няколко пъти и отговора е все 6. Накрая му казват: - момче не ставаш за тази работа.Член от комисията пита защо така бе хора? Шефа отговаря: Втория е умен и ще си намери работа ,а първия е *** и упорит ,само за полицай става.