Чалга в "Столипиново" против енергото

Протести и във Видин срещу високите сметки за ток
Обновена: 9 фев 2013 20:28 | 9 фев 2013 20:25, Веселина Йорданова
108
Чалга в "Столипиново" против енергото
Снимка: БулФото

Повече от 400 жители на ромския квартал "Столипиново"  в Пловдив излязоха на протест срещу високите сметки за ток, съобщи БНТ.

Според хората от квартала тази зима фактурите за електроенергия са завишени не с 13, а с поне 50%. Местните категорично подчертаха, че искат да са редовни платци, но сумите вече били непосилни за тях.

Суми от порядъка на 300 лева са изненадали ромите в "Столипиново", при положение, че повечето от тях се отопляват с въглища от социалните служби. По-скъпа за тях вече е и такса „включване”.

Жителите на квартала настояват от електроразпределителната компания ЕВН да спрат дистанционното отчитане, което, според хората от квартала, надувало сметките за ток.

Ромите предупреждават, че ако не бъдат чути, следващите протести ще са още по-големи, а активността им на парламентарния вот ще е нулева:  "Без столипиновци, без гражданите на България - ние нито една политическа сила няма да подкрепим".

В знак на протест днес бяха дори кючеците и чалгата, които огласиха целия квартал от мощни тонколони.

Във Видин стотици хора излязоха на протест срещу високите сметки за ток и произвола на монополите у нас. Те поискаха деприватизация на електроразпределителните дружества и премахване на посредниците между производители и потребители. В подписката срещу политиката на ЧЕЗ се включиха близо 1000 души.

Хората изразиха съмненията си, че сметките за ток се надписват и чрез различни трикове се увеличава потреблението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Видин стотици хора излязоха на протест срещу високите сметки за ток и произвола на монополите у нас. Те поискаха деприватизация на електроразпределителните дружества и премахване на посредниците между производители и потребители. В подписката срещу политиката на ЧЕЗ се включиха близо 1000 души.Хората изразиха съмненията си, че сметките за ток се надписват и чрез различни трикове се увеличава потреблението.
39
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО В СОФИЯ НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА. ТУКА ЦЕНИТЕ НА ТОКА СА ПО НИСКИ ОТ ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ. НЯМА ПРЕНОЗ ПРЕВОЗ НЯМА ЗЕЛЕНА ЧЕРВЕНА И БЕМБЕНА ЕНЕРГИЯ И ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ. ЗАТОВА СИ ЛЕЖАТ ДО МИРИЗЛИВИТЕ *** НА ЖЕНИТЕ И ЛЮБОВНИЦИТЕ СИ И ЧАКАТ ДА ИМ ГО ДОНО.УТАТ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА СЪС СЛЕДВАЩОТО ПОВИШЕНИЕ НА ЕЛ.ИНИРГИЯТА. НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА ОВЦЕ ЗА Е.АНЕ ДОЕНЕ И СТРИЖЕНЕ.
38
2
 
8
 
! Отговори
e преди 11 години
Така е "добре"-с чалга и кючеци;така -всички българи,в България да "облъчат" Парламента в този стил, в един ден.Ама с по-силни тонколони ! Защото всички са ограбени от енергото,оператори и тплофикация.Може и "Ганкиното"
37
1
 
9
 
! Отговори
Гост преди 11 години
защо ми триете мнението? Не съм използвал нецензорни думи. Или вие защитавате монополистите защото вие им дърпате конците, хората не ви преизбраха, не ви гласуваха ядрената централа и сега..... високи сметки и усмиване на протестите на хората. И МОЛЯ НЕ МИ ТРИЙТЕ МНЕНИЕТО В СВОБОДНА ДЪРЖАВА СМЕ. И КАТО МИ ИЗТРИЕТЕ КОМЕНТАРА ЗАЩО НИКОЙ НЕ ДАВА ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО СЕ ТРИЕ !? ПРИЧИНА !? РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ?
36
1
 
15
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Утре протестите започват в цяла България :) Инфо има във фейсбук и гугъл.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е, поне те си казаха
34
4
 
27
 
! Отговори
Евала преди 11 години
на ***! като ги колят и реват и беснеят....то4но така трябва! И си знаят правата и добре знаят 4е партиите зависят от народа а не обратното и го казват гласно!!! А ние българите сме едни креватни плъхове....само се блещим пред монитора и на масата с кебап4етата и салатата, но като дойде време за действие - там на топло под юрганя....на сигурно....покорна главица сабя я не се4е, нали така..?! Никой не ни е виновен за дереджето! *** са задружни и действени и за това винаги ще оцеляват!
33
4
 
5
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Столипево иска да му бъде построен музей на холокоста, което ще осигури много работни места и изобилие на ток, но фашиското правителство на Боко, Цецо, Сашо и особено Ники парира всяко патриотично дело. Смърт на лакеите на еврейския антисемитизъм, избил милиони симити в Близкия исток и обрекъл Столипево на културен глад - ни чалга, ни сериал, ни кюфтета!
32
0
 
21
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
E*аси.. и това ли доживях да видя.. римляните да протестират за високи сметки за ток ?!! Това до сега не е било!
31
1
 
15
 
! Отговори
Иванич преди 11 години
айде веднага след протеста на конските вагони до ТЕЦ Марица Изток и на зелена енергия .....
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
имаш грешка ,сталин каза нет татара нет проблем
29
6
 
2
 
! Отговори
do 39 преди 11 години
vqrno BOLENE BEGOM SS PODRAJNICITETI VAV LUDNICATA VRA6TANE NA ZAD NQMA
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eй ти да не работиш в ЧЕЗ, а то и ние протестираме, но нас едва ли ще ни чуят, все пак електоратът сигурно ще
27
1
 
19
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Моите извинения, но няма как сметката да ми е 150% повече заради 10- ина, та дори и 30- ина почивни дни... И хич не мисли хората за ***... Я ми обясни к'во е пренос (превоз), зелена енергия и темподобни? М?
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези имат най-малко правото да протестират, защото живеят на гърба на всички нас! Ние им плащаме тока, детските, помощите и какво ли още не, за да могат те по цял ден да лентяйстват, крадат, грабят, убиват, т.е. да бъдат в ущърб на обществото.
25
0
 
8
 
! Отговори
х преди 11 години
До Данъкоплатец-скоро имаше някаква публикация и писаха ,че 85% от жителите на столипеново си плащат сметките за ток и вода.
24
0
 
31
 
! Отговори
# Ставри от зА преди 11 години
Прав си, будали сме! Сутрин когато се качим в автобуса контрольорите на СГТ проверяват само българите. *** не закачат, ако евентуално се заядат с някой всички *** се нахвърлят и се защитават взаимно. Ако, има българин без билет си плаща като поп и никой българин не се обажда в защита. Контролата са българи, ама...ги е страх...
23
4
 
30
 
! Отговори
съд за геноцид преди 11 години
Ако има ***, които да четат този форум, моля не се връзвайте на някои платени драскаи, на които им се плаща за за да създават напрежение. Същото се отнася и за българите. Аз приветствам инициативата на *** и дано целия народ български излезе като мощна лавина и залее не само тия, които са сега на власт, но и всичките които ни управляват от 23 г. Трябва да искаме съд за геноцид над народа ни
22
0
 
4
 
! Отговори
DO 28 преди 11 години
OSOBATA CVETILIN KAN4EV E 1000 PROCENTA BALGARIN NE E *** NESE PRAVETE NA UDARENI DE
21
11
 
14
 
! Отговори
Ставри преди 11 години
Българите са *** и будали и затова скоро България ще принадлежи на ромите защото си знаят правата и не се поддават на властта и монополистите!Ромите имат и уважението на цяла Европа и целия свят и всички ги защитават и подкрепят а са едно нищо!