Чалга в "Столипиново" против енергото

Протести и във Видин срещу високите сметки за ток
Обновена: 9 фев 2013 20:28 | 9 фев 2013 20:25, Веселина Йорданова
108
Чалга в "Столипиново" против енергото
Снимка: БулФото

Повече от 400 жители на ромския квартал "Столипиново"  в Пловдив излязоха на протест срещу високите сметки за ток, съобщи БНТ.

Според хората от квартала тази зима фактурите за електроенергия са завишени не с 13, а с поне 50%. Местните категорично подчертаха, че искат да са редовни платци, но сумите вече били непосилни за тях.

Суми от порядъка на 300 лева са изненадали ромите в "Столипиново", при положение, че повечето от тях се отопляват с въглища от социалните служби. По-скъпа за тях вече е и такса „включване”.

Жителите на квартала настояват от електроразпределителната компания ЕВН да спрат дистанционното отчитане, което, според хората от квартала, надувало сметките за ток.

Ромите предупреждават, че ако не бъдат чути, следващите протести ще са още по-големи, а активността им на парламентарния вот ще е нулева:  "Без столипиновци, без гражданите на България - ние нито една политическа сила няма да подкрепим".

В знак на протест днес бяха дори кючеците и чалгата, които огласиха целия квартал от мощни тонколони.

Във Видин стотици хора излязоха на протест срещу високите сметки за ток и произвола на монополите у нас. Те поискаха деприватизация на електроразпределителните дружества и премахване на посредниците между производители и потребители. В подписката срещу политиката на ЧЕЗ се включиха близо 1000 души.

Хората изразиха съмненията си, че сметките за ток се надписват и чрез различни трикове се увеличава потреблението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
21
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 11 години
Че *** откога плащат ток, та се хванали да 'протестират'? Все едно аз да протестирам срещу високите цени на космическия туризъм......
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде, айде, знаем го *** манталитет - за кифтета и бутилка гроздова ще подкрепите и волен който после би ви вкарал в концлагери!
18
1
 
35
 
! Отговори
българин преди 11 години
Ако *** се образоват и мислят като граждани на Република България нещата ще станат по-добре и за нас българите. Не е важен цвета на кожата, а гънките на мозъка. Напоследък доста от българите се държат като умствено изостанали. Чалгата убива бавно.
17
1
 
3
 
! Отговори
do 23 преди 11 години
xaxa to mai tam ima6e mnoooooo bankomati vie bg ste maistori po krajbite im ai begom za london 4e imaaaaaaaaaaa BANKOMATI BREEEEEE
16
3
 
6
 
! Отговори
jdds преди 11 години
predateli bulgari
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvi protesti v stolipenovo be?che nqkoi v tozi kvartal plashta li tok?
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кат не им харесва да отиват в англия
13
0
 
38
 
! Отговори
зА преди 11 години
Живея в "Овча купел", дели ме една улица от "Факултета". Елате да видите за какво става въпрос.... Смрад! Събираните от квартала *** ги хвърлят пред "къщите си". Вземат помощи и детски, правят си купони, ядат, пият, носят си новите дрехи и са щастливи... Даже играят тото....
12
3
 
21
 
! Отговори
Марсианец - чукча преди 11 години
Имат пари за тонколони и сателитна телевизия, но нямат пари за ток. Е те това са европейци, да ги пратим в Лапландия да берат боровинки.
11
3
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 11 години
До СалахадинИ ти си форумен, обаче даже не си рамбовец, а най-обикновен мишок.
10
1
 
2
 
! Отговори
do 15 преди 11 години
begom mar6 pri furera damu nosi6 studena voda i nese vra6tai ostanisi ti i cqlototi semeistvo pri nego AMIN
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чалга в "Столипиново" против енергото.Повече от 400 жители на ромския квартал "Столипиново" в Пловдив излязоха на протест срещу високите сметки за ток=========ХАХА баси вица те ток и други сметки не плащат
8
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ***!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в НДСВ умират да ни се смеят.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросът, който требе да се засегне е кой и колко им е платил за да излезнат на "протест". Най-вероятно БиеСиПету. Гербавите не са, понеже тях други огън ги гори. Будистки огин. ДиеПиСету са занимаат с феодалните си прублеми. Атакистите и те търсят "докименти". Остаа Сержо Леоне да са мъчи дапрай ромски преврат.
5
3
 
13
 
! Отговори
дебел депутат преди 11 години
некърници плащайте си сметкити без да мрънкате бактиса ми от ващо мърморене.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виж ти. Аре ся ромска политика. Или ни платете тока или нема да ва гласуваме. И за каква интеграция ставаше въпрос ?!?!Другото е, че и аз мога да мисля по този начин - сумата, необходима ми за поддържане на добър живот ми е непосилна и съответно започвам да крада всичко. Ромска логика.И третото , което вади очи е безмисленото заглавие.
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам позната ,която работи в поща в един от *** квартали.*** ток не плащат,вода също.В пощата отиват само да си получават помощите.Тук нещо ни будалкат ,че *** плащат ток.
2
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам какво общо имат *** с плащането на сметки за ток.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неграмотни ще си останат и това си е.