Столичен бар скара Рашидов и наематели

Клипче показа как сменят бравата на Toba&Co под надзора на министъра
Обновена: 13 фев 2013 15:07 | 13 фев 2013 10:23,
139
Столичен бар скара Рашидов и наематели

Културният министър Вежди Рашидов предизвика недоволство в социалните мрежи, след като в интернет се появи клип, на който той присъства на разбиването на вратата на столичния бар Toba&Co в Националната художествена галерия в центъра на София.

Пред него и полицаи двама работници с лост и чук се опитват да разбият бравата на вратата, за да влязат в помещението. “Да не може да си влезеш в дома, в музея”, казва в клипа Рашидов.

„Въпреки че снимаш, ако извикам медиите, скандалът върху вас ще бъде много голям“, предупреждава още министърът.

След като клипът предизвика вълна от недоволство срещу Рашидов в интернет, той обясни, че договорът на наемателите е изтекъл и са предупредени по законовия ред да освободят помещението. Те обаче са отказали да предоставят ключ, поради което се наложило бравата да се смени.

“Тези хора отдавна са настанени там, още по времето на Абрашев и им е изтекъл договорът. Първо, това е национален музей, а не верига за кръчма. Второ, уведомени са с всички документи и писма от една година насам да освободят Националната галерия. От миналата седмица има заповед на областния управител да бъдат извадени и в момента, в който ми се обадиха, че те категорично отказват да отворят и да предоставят помещението на собственика – Министерството на културата, се наложи да отида“, обясни Рашидов пред bTV.

„Шести месец не са плащали наем и не са плащали тока“, допълни той.

„Това е музей, а не ресторант. Помещенията ще бъдат използвани за музей, имаме проекти, втора година работим върху концепция за цялостно изграждане на музейното дело в България. Вместо кръчми и ресторанти, сега искаме отново да си върнем музеите по един перфектен начин“, отсече културният министър.

От думите му не стана ясно в крайна сметка какъв наем е плащало заведението.

„Наемите още оттогава са сключвани по много странен начин, нещо срещу ремонт, нещо срещу това, какво се е случвало не мога да кажа“, заяви Рашидов.

Той беше категоричен, че не е негова грешка, че лично се е появил на мястото вчера.

„Аз съм принципал, аз отговарям с подписа си за всички музеи, галерии, моят подпис стои върху всяко решение. Няма грешка, изтекъл е договорът, не си плащат наема, помолени са по всички законови начини да освободят, от една година насам е тази сага“, посочи министърът.

„Явно няма да мога да стана любим на всеки, но съм длъжен да опазя имотите на държавата“,  отбеляза той по повод гнева, който се изля върху него в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
haide da vidim do mesec dva dali nqma da CUFNE nov bar tam s novi sobstvenici- "na6i si hora"
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO RASHIDOV. VSEKI TRQBVA DA SE SAOBRAZQVA SAS ZAKONITE. DANO I DRUGITE POLITICI TE VZEMAT ZA PRIMER.
33
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Линк: xracebg/vote_racer.php?id=187
32
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 11 години
xracebg/vote_racer.php?id=187
31
12
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Рашидов е ***, но в случая е прав.
30
7
 
29
 
! Отговори
123 преди 11 години
Напълно прав е. Тобако е приятно място, но под наем за без пари НЕ СТАВА!
29
10
 
11
 
! Отговори
Го преди 11 години
Вежди, любимецът на МУЛТИГРУП! Човекът, който целуваше ръка на Илия Павлов...
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 20.Това се прави от съдия изпълнител . Трябва да присъстват и наемателите .Това е законното !
27
4
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
Какво значение има дали сме посещавали мястото? Никакво! Значение има само и единствено: изтекъл ли им е договора? Законно ли са там? Кой коментира хубаво или не, е това заведение? Между другото почти съм сигурен, че ако не беше там Рашидов, щяха да се появят едни адвокати и да уплашат ченгенцата, да се подпише някакъв протокол и нещата да си останат както досега. Затова, чест прави на Рашидов, че е приел нещата лично, стига да няма и някакви наистина лични интереси.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам коментарите в youtube и тук и не виждам никаква вълна от недоволство срещу министъра, както пише в статията. Почвате съвсем да си измисляте и да го обръщате на евтина сензация. Клипчето просто показва как собственика си влиза във владение на своята законна собственост, тихо и кротко, със съдействието на полицията и въпреки некоректното поведение на наемателя. Или правете настина журналистика, или си сменете гамата в жълто, за да отговаря на естеството на изданието.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и аз мисля, че е прав. това е заведение, на никой нищо няма да му стане, след като не се справят с наема, той е към държавата, значии за всички нас.
24
2
 
2
 
! Отговори
Знам преди 11 години
Наемател е фирма на Хари Коня от Лозенец ..
23
16
 
11
 
! Отговори
Кръчмар преди 11 години
Какви кръчми, какви ресторанти??? Табако няма нищо общо нито с кръчмите, нито с ресторантите. Табако е уникално заведение без алтернатива в София с наистина европейско излъчване. Рашидов да го духа.
22
10
 
19
 
! Отговори
МУНЧО преди 11 години
БРАВО -- НАЙ ПОСЛЕ НЯКОЙ СЕ УСЕЩА , ЧЕ ИМА ПРАВИЛА И ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ...СЧУПИ НЕ САМО ВРАТИТЕ , НО И ГЛАВИТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ..
21
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам какъв е проблема. Щом тия са незаконно там, трябва да бъдат изхвърлени. Рашидов е доста противоречив министър. Има някои големи издънки като такъв, но има и няколко отлично свършени неща. В случая е прав.
20
3
 
11
 
! Отговори
Абдалах преди 11 години
Машалах, Вежди Ефенди.Чок кютек бабаит ***.
19
1
 
17
 
! Отговори
До ?? преди 11 години
Нещо не те разбирам!!! Кое те притеснява, че едни хора нарушават законите или, че друг се опитва да влезе във владение, спазвайки законите???
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда бар!
17
10
 
13
 
! Отговори
спомнете си преди 11 години
Преди години Рашидов беше ударил полицай.Сега е министър.Защо ви учудва,че решава проблемите със сила?
16
7
 
9
 
! Отговори
До Боб Марли преди 11 години
Е, ако пък и си плащаха наемите, и законите ако спазваха... лелеее, щях да си помисля, че не сме в БГ!!! МНого интересни неща се случват напоследък. Наистина се вкараха някои неща в ред, което обаче накара хората да псуват по тези, които вкарват ред а не по тези, които са го нарушавали :)))