Телефонът на Караджова давал заето

Хората дадоха едномесечен срок на екоминистъра да опази природата
14 фев 2013 21:47, Миглена Иванова
125
Телефонът на Караджова давал заето
Протестиращите настояват да се спре строителството в защитените територии. Снимка: БТА

Хиляди граждани се събраха на поредния протест в София срещу застрояването на Черноморието и планиниските курорти.

Шествието под надслов „С планината и морето в сърцето!“ премина от НДК по бул. Витоша покрай Президентството и Министерския съвет и приключи пред Народното събрание.

Протестиращите носеха и картонени сърца, върху които пишеха послания. Сърцата ще бъдат връчени на депутатите.

В множеството се открояваха и сините знамена на протестиращи студенти и преподаватели от Националната спортна академия (НСА), върху чийто терен край Равда също се строи.

Протестиращите повториха своите искания да бъде наложена пълна забрана на строителството в защитените зони и върху дюни и прекратяването на концесията на Юлен АД – концесионера на ски зоната над Банско, като призоваха да не се променя планът за управление на национален парк „Пирин“ до приемането на новия през 2014 г.

Още по темата

Гражданите и екоорганизациите настояват също така да се наложи мораториум върху промяната на предназначението на горски и поземлен фонд и върху издаването на строителни разрешения в зоните от екологичната мрежа Натура 2000 по Черноморското крайбрежие до изработване на цялостна визия за развитие на Черноморието.

Хората искат още да бъдат прекратени всички процедури за придобиване на държавни имоти в защитени зони от мрежата Натура 2000 по реда на законите за горите и за земеделските земи, да бъдат обявени със заповеди всички защитени зони в района на крайбрежието и те да бъдат отразени в кадастралните карти.

„Телефонът на Нона Караджова дава постоянно заето. Тя не иска да ни чуе“, каза пред събралото се множество съпредседателят на „Зелените“ Андрей Ковачев.

„Управл в Банско твърдят, че искат да построят само 1 лифт, но това не е вярно. Те искат да превърнат Банско в новото Черноморие. Те смятат, подобно на икономическия министър Делян Добрев, че Слънчев бряг е прекр място. Ще позволим ли това да се случи?“, коментира Андрей Ралев от „Зелени Балкани“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
3
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Ербапи сте големи.. Бански "бизнесмени" - биячи със сополи.. Ама то какво да очакваш от хора, които си прецакаха града за да имат кал навсякъде и да се мразят после за това.. :D :D :D Цирка ви е пълен.
38
1
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
След като "свали нивото" поне си вдигни гащите бебчо!!Ама преди това си забърши дупето!
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС да се ши.ат, начело с лизачката на Доган, пиарката на ***.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората трябва да протестират и против пръскането с химикали и отрови кемтрейлс над цяла България! 7 години !!!! През последните 3 и половина денонощно. Къде са "Зелените" "Зелени балкани" и тем подобни? Защо не организират нищо против тоя геноцид, в който българина не вярва че се провежда над него със самолети на ниска височина! Но нека да се заглеждат в небето хората и да видят причудливите изродски образувания от химикали и отрови над главите си. Всичко си диша, всичко се отравя от кемтрейлс!
35
3
 
3
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Отказвам се да пиша повече по темата, че свалих нивото жестоко.
34
6
 
2
 
! Отговори
Медуза до 58 преди 11 години
Ти знаеш ли колко данъци влизат в бюджета от бизнеса на Банско, бе ?!?
33
3
 
4
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
До 54: Хвърляй сополи по родителите си. Смачкан бански "бизнесмен". Ама то там повечето сте си такива - планинари дето се целите със сополи.
32
2
 
1
 
! Отговори
до Виртуален палячо преди 11 години
53"Много сте оригинални "платени писачи"! Но и някак си нискочели ми идвате - елементарни хорица с малки свадливи душички...."А мен твоите квалификации, дори не ме забавляват!Очевидно си от реколтата след 1980г., които не са помирисвали казарма и се явяват някакъв особен вид душевни ***!Гнусно ми е някак си да дискутирам с такива хора!Както казах подолу, имам гадното чувство, че се докосвам до мекотело!Не мога дори да се ядосам!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, добре.На изборите и моят телефон ще дава заето.
30
3
 
3
 
! Отговори
писна ми преди 11 години
О на мен вече ми писна от тия едни и същи хиляда муцуни знаещи и протестиращи за всичко.И 5 водачи скачащи от студио в студио,а със сигурност не виждали истинска планина.Пълен цирк.
29
3
 
1
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
До м21: Хахаха!! Искрено ме забавляват такива виртуални квалификации по мой адрес.. баща ми, майка ми.. пораснете малко, прочетете една книга. Ника ми "Виртуален ***" е насочен точно към такива като теб.
28
2
 
1
 
! Отговори
М21 до Виртуален пал преди 11 години
45Понеже почваш да обиждаш /не мен, а хората от Банско/, ще ти кажа че не можеш да артикулираш ясно подобието на мисъл, което се върти в червения ти плосък мозък!И понеже си от хората тип "Партиен секретар", които се характеризират с това, че се препитават от измислени каузи, то поне се научи да боравиш с квалификациите!Манрш при баща ти Комунистическия секретар да се понаучиш, че те поне с тяхното "народен враг" звучаха потака!После ела пак да се изходиш по въпроса!
27
2
 
3
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Много сте оригинални "платени писачи"! Но и някак си нискочели ми идвате - елементарни хорица с малки свадливи душички. В Банско не съм бил ходил.. Бог ще ви съди един ден - щом избирате парите, аз нямам нищо против.
26
2
 
2
 
! Отговори
Медуза преди 11 години
В България хората изчезват!По два начина или умират преждевременно, или емигрират!Ние българите сме "найзастрашения" вид на планетата!Затова тези протести в защита на дърветата са много лицемерни и изкуствени!За каква природа говорите, бе млади и наивни момчета и момичета?!?1След 20 г., когато *** станат мнозинство, да не мислите че ще им пука за вашата природа!Ще секат като невидели, докато не отсекат и последното дърво , за да го изгорят в печките!Докато не направят от Българ
25
2
 
2
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
До 38: Ами за какво си говориме, като си бил там преди повече от 16 години ?! ??!!! Аз не подкрепям никоя партия, нито Зелени нито марсианци.. просто гледам фактите.. Хората в Банско били предприемчиви.. сиктир. Ти знаеш ли как си говорят братовчедите там (истински случай) : "- Ела ми на сватбата - щи дам 100 евро!"и то защото едните са имали земя, другите от родата не са имали.. та в крайна сметка от АЛЧНОСТ И ЗАВИСТ не си говорят братчедите... Предприемчиви били..
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хи-хи.Откак има достъпен интернет *** станахте големи революцинери.
23
0
 
4
 
! Отговори
Далновиден преди 11 години
Всичко е конспирация и всички ви следят. И тия не са зелени, а са червени... или ***... евреи, комунисти, масони. И протеста е планиран още от Андрей Луканов! И за тока също... искат да ви яхнат. Само се опитват да ви използват, не им се връзвайте на игрите! Седете си по панелките.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо имам неприятното чувство, че се допирам до мекотело, когато видя екологичен протест или прочета за него?!?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинявай, че ти сбърках ника Виртуален ***!
20
2
 
1
 
! Отговори
до Виртуален секач преди 11 години
33Не съм от Банско1И не смятам, че е кално село!По мое мнение е едно хубаво градче, което за последен път съм посещавал преди туристическия бум в далечната 199 7г.!Това, което виждам по телевизията и от разкази на приятели, ме кара да мисля, че хората от Банско са много предприемчиви!Ако всички бяхвме като тях, сигурно нямаше да имаме проблеми със сметките за ток!Приветствувам тяхната предприемчивост!Ако имах хотелче там, щях да съм доволен от себе си!За жалост нямам!