Със сълзи на очи на протест срещу високите сметки за ток

"Ножът е опрял до кокала", казаха свиленградчани
16 фев 2013 18:30,
302
Със сълзи на очи на протест срещу високите сметки за ток
Снимка: БТА

Със сълзи на очи свиленградчани излязоха на протест срещу високите сметки за ток. В организирания в социалните мрежи митинг се включиха стотици жители на граничния град.

Те се събраха пред сградата на кметството, където по това време беше министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Добрев обаче отказа да излезе и да се срещне очи в очи с протестиращите. Все пак министърът се съгласи да разговаря с четирима техни представители. На срещата Добрев им обяснил колко милиони са похарчени в едно от електроразпределителните дружества в страната, без за това да са били обявявани обществени поръчки, и им обеща, че държавата ще вземе мерки да се намалят тези разходи и да се увеличи контролът.

Тази информация обаче въобще не успокои свиленградчани, които с викове се отправиха към сградата на EVN в града. Недоволните бяха категорични, че всички управляващи са виновни са създалата се ситуация и непосилно високите сметки за ток, които хората плащат за сметка на храната, която слагат на масата и лекарствата, необходими им за лечение. "Ножът е опрял до кокала", обявиха протестиращите.

Още по темата
В Свиленград днес министър Добрев припомни, че за да се оптимизират разходите в сферата на енергетиката, ще бъдат направени законови промени. Първо електроразпределителните компании ще бъдат задължени да провеждат обществени поръчки за всеки похарчен от тях лев, а контролните органи - да ги проверяват компаниите всяка година.

След края на протеста част от участниците в него пресрещнаха пристигащия за среща с членовете на ГЕРБ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, за да се оплачат и на него от високите си сметки и лошия стандарт на живот.

Протести срещу високите сметки за ток имаше и в Русе, Пловдив, Видин и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да си чул и 100 такива случая, но това не значи, че са истина. Преливат с такива случаи само устите на платените пропагандатори.
257
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хич не са глупости това за надутите сметки, пример един от много, които чух тези дни: Баба живее сама топли една стая с ел. печка. Няма хладилник, бойлер, пералня нищо друго само лампи и печка за утопление и бам сметка за месеца 300 лв. което до сега не се е случвало нито предните месеци, които бяха сходни по температури. И какво сега ще ми викате не били надути, а пък прелива с подобни случаи. Един човек на протеста в София каза, че е измерил напрежението и е било по-ниско. Ами СЕГА?!
256
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо крият на колко изкупуват енергия от 2 клона на Марица, а? Май защото и там са ни го набутали здраво с договорените цени. Правителствата са главни виновници те са подписали договорите и за зелена енергия и всичко останало, което в момента води до ненормалните ни сметки за ток, а ДА И измамите на ЕРП-тата с подаване на ниско напрежение за да ни издоят още повече! Всички те са виновни за това нека ги сгазим един път и ние! Стига сте търпяли и стига сте се страхували.
255
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А държавата защо е подписала толкова неизгодни за народа договори за зелена енергия?! Всички правителства носят вина, че са поддържали шмекериите на ЕРП-тата вероятно след тлъстички подкупи както винаги. Толкова много проблеми са ни направили всичките *** и БСП, ГЕРБ, НДСВ, СДС всичките! За това на протестите не само долу ЕРП-тата ами и долу всички крадливи политици ***! Народа е гладен и се топи бързо. Излизайте на протести СТИГА ВЕЧЕ МАФИЯ!
254
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата работа е политическа игра, завишени сметки няма. Досега никой не е показал такава сметка, само раздувки, за да се настройват хората.
253
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сметка от 300 лева се натрупва само ако топлиш на ток двуетажна къща.
252
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези които казват, че не трябвало против ЕРП да се протестира, а против ниските доходи явно не са ги жилнали с надути сметки и не знаят какво е чувството да ти откраднат повече от парите, за които работиш за едното нищо. Разбира се и доходите са ни ниски и там има голям проблем, но е факт че ЕРП-тата си правят шмекериите като подават по-ниско напрежение и ето на ти сметка 300 лв. като предния месец е била по-малко от половината. Не може да ни крадат така. МАФИЯ! Това е гавра с народа!!!
251
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министърът е ***. Няколко милиона няма как да се отразят на сметките за ток. Цялата работа е политическа игра, завишени сметки няма. Досега никой не е показал такава сметка, само раздувки, за да се настройват хората.
250
1
 
7
 
! Отговори
БОЙКОВА ЗИМА! преди 11 години
БОЙКОВАТА ЗИМА ДОЙДЕ-НАРОДА БЕДЕН И ГЛАДЕН ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦИТЕ ТЕ ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ТЕБ БОЙКО МАФИОТОВ БУДЕВ.ЗАТВОР ЗА ТЕБ И ЗА ПАРТИЯТА ТИ ГЕРБ-ГРАБИТЕЛИ И УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ТЕ ИЗРИТАМЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ГРАБНАТ ТОЯГИТЕ И ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ СРЕЩУ ТИЯ КОИТО НИ УНИЩОЖАВАТ И СЕ МИСЛЯТ ЗА ВЕЧНИ!СТИГА ТАЯ ТИРАНИЯ.СМЪРТ НА ДУШМАНИТЕ!ДА СТРОШИМ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ!БУДА И КЛИКАТА ОКОЛО НЕГО В БЕЛЕНЕ ДА СТРОИ ПРИНОДИТЕЛНО АЕЦ!
249
1
 
5
 
! Отговори
Alice преди 11 години
Цените за ток в Европа:konzertfilmer.de/alice/Alice-Electric_current-bg.html
248
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вероятно не протестират от скука ! Настояването за национализация на енергоразпределителните дружества не е достатъчно ! Трябва да има наказани със затвор, защото ако крадливата схема години е работила безотказно в едно дружество, защо да не проработи и в държавата ? Ако закона и системата са еднакви аз не виждам никакъв проблем краденето да премине от един джоб в друг.
247
1
 
7
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ,ЛИ.? преди 11 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!!!!ЯВНО, НЯКОЙ ПАК ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ ОТ СКРАП И ПРОВОДНИЦИ ----ЗА "държавна сметка"!ИСКАТЕ НОВО "кремиковци " и БДЖ ,ли ...??!!!...ТА ДА СИ КРАДНЕТЕ НА ВОЛЯ , НАЛИ.....ХА,ХА,ХАААААААААААААА....ХИТРО!!!!
246
1
 
3
 
! Отговори
2 преди 11 години
Айде бе, днeсбг, не трийте неудобните коментари, ами кажете защо най-важната новина сте я забили в *** г-ъ-з? така е по-удобно на господарите ви от правителството ли?апелирам всички да наказвате подобни псевдо-медии непосещение, рекламодателите ще свършат останалото като спадне интереса!!! аз смятам да спра да посещавам вече този "новинарски" сайт!
245
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не ви разбирам това българитенали излезнахте голи от соца и бедни какво толкова са ви откарадналенали нищо си нямахте и сега 25 години ги грабили то се граби от където има
244
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
Айде бе, днeсбг, не трийте неудобните коментари, ами кажете защо най-важната новина сте я забили в *** г-ъ-з? така е по-удобно на господарите ви от правителството ли?апелирам всички да наказвате подобни псевдо-медии непосещение, рекламодателите ще свършат останалото като спадне интереса!!!
243
2
 
5
 
! Отговори
национализация преди 11 години
Национализация на всички естествени монополи. НЕ одържавяване а национализация. Одържавяването значо че трябва да си ги изкупим обратно. Ако са държавни можем да ги контролираме. Ако са частни - дреме им на у*я за протестиращите. Частника го интересува само макс печалба - ако няма конкуренция *** колкото може. Държавния монопол не може да си позволи да вдига цените много много защото властта ще се смени при следващите избори.
242
4
 
4
 
! Отговори
3 преди 11 години
До offffЯвно не се сещаш, но ако минималната заплата е 700лв., а твоят труд не е достатъчно ефективен/полезен за да ги изработи тези 700лв., автоматично оставаш без работа....
241
2
 
8
 
! Отговори
КАКВИ СЪЛЗИ ,БЕ.... преди 11 години
ИМА ПЕДЛОЖЕНИЕ---ДА СЕ РАЗТУРИ ЕНЕРГИЙНИЯ МОНОПОЛ НА ПАРТИЯТА!!!!Начините са три:1/с молитви2/със стачки3/със неплащане на сметките/като им резнем парите/...защото всичко е за пари!ИЗБИРАЙ !!!Днес всеки е свободен да реши сам проблемите си!
240
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КАКВИ СЪЛЗИ ,БЕ...дай друго предложение как да намалим цените.
239
2
 
9
 
! Отговори
КАКВИ СЪЛЗИ ,БЕ... преди 11 години
КАКВИ "РОБСКИ ПРОСТОТИЙ" СЕ ДРЪНКАТ ТУКА..ХАХАХАХАХАААААААААА...ПРОСТО --ПРЕСТАВАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ!!!!!---НЕКА СЪДЯТ , ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!!....ДАЛИ ,ЩЕ МОГАТ ??!!!А , ДА ВИДИМЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААА...!...ПА , ИДА НИ ОСЪДЯТ----КАКВО ОТ ТОВА !!?????

Спонсорирани публикации