Плевнелиев уважи протестиращите: Запрятаме ръкави!

Държавният глава прие исканията им, граждани го освиркаха
Обновена: 24 фев 2013 13:21 | 24 фев 2013 11:18,
735

Снимка: Булфото

Хиляди излязоха на протест из улиците на София. В началото президентът Росен Плевнелиев дойде при протестиращите, които се събраха пред Министерството на икономиката. Първоначално протестиращите го посрещнаха с възгласи „Мафия” и „Оставка”. Държавният глава прие исканията им и обеща да ги разгледа следващата седмица.

„Сега ще работим, запрятаме ръкавите и ще работим. По-важното е, че не бягаме от проблемите. Дойдох тук, за да уважа хората и да получа техните искания. В обществения съвет към президент няма да го обърнем на говорилня”, обеща държавният глава.

Благодаря ви, че ми връчихте исканията, пожелавам ви успех, каза държавният глава. Нека да докажем, че вярваме в демократичните ценности и бъдещето на България. Ще работим заедно - президентството е отворено. Желая ви успех и ви чакам следващата седмица, каза президентът Плевнелиев.

След това се чуха възгласи „Българи юнаци”, след което президентът се върна в президентството. 

Цяла България днес е на улицата. Народът излиза, за да си върне държавата, това заявиха координаторите на днешния протест в столицата пред президентството. Хиляди хора се събраха пред сграда на президентсвото.

На  лозунг пише „Стоп на продажните политици”, на него е нарисувана картата на България и пише „БСП, ДПС, ГЕРБ, ДСБ, Атака, РЗС, НДСВ, СДС залепени със знака „стоп”.

Събралите се паралмента също тръгнаха към сградата на президентството. Протестиращите издигат лозунги :"Обединението прави силата!", "За чиста и свята Република!", "Не на червения сценарий!". В шествието се включиха и гайдари. 

Единствената институция, която работи в момента е президентството, заяви протестиращите.

180 жалби са дадени от граждани до ДКЕВР. Това демократична страна ли е? Много българи са осъдени от монополите. Това демократична страна ли е – питат протестиращите. Те посочиха, че се опитват да ги разделят, но няма два отбора, има само един отбор и той е на протестиращите на българи, предаде "Фокус".

Хиляди протестиращи вече пристигнаха от президентството пред сградата на НС, където има и засилени мерки за сигурност заради избора на български патриарх. 

Те носят лозунг с надпис „Прасета жалят за Буда”, Участниците в шествието призоваха всеки българин, който ги подкрепя, днес да закачи националния флаг на балкона си, за да се види как ще осъмне България утре.

Протестиращите носят лозунги с надписи „Вън на монополите”, „Банкстери, свалете лихвите”, „Пирин е в беда. Спасете го сега” и други. Пред парламента са поставени защитни решетки. Зад тях има жандармеристи.
Ромският столичен квартал "Факултета" също се включи за втори пореден ден в протестите срещу ЕРП-тата. И днес, както вчера, недоволните роми блокираха железопътната линия, по която минават влаковете за Гърция. Блокиран е и изходът на магистрала "Люлин".

Информацията е актуализирана в 12.30 часа
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


735
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
594
0
 
7
 
! Отговори
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ преди 11 години
P.S.Те детството си в сънища сънуватСтаена скръб в очите им гори СПИ,ДЯКОНЕ НЕ СЕ СЪБУЖДАЙДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТЗАВИЖДАМ ТИ ЗА ТУЙ,ЧЕ НЕ ДОЧАКАМЕЧТИТЕ СИ РАЗПЪНАТИ,НА КРЪСТ
593
0
 
12
 
! Отговори
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ преди 11 години
СПИ,ДЯКОНЕ НЕ СЕ СЪБУЖДАЙОстани в незнайния си гроб Добре си ти От там не виждашсъдбата на достойния ни род Не виждаш майките,които днес не раждатСтариците край кофите за сметБащите със джобовете празнив ръцете с куфари и здравец за късмет Децата ни са вече на изчезванеСелата мъртви Пусти градоветеСтроим хотели паркинги иМАГИСТРАЛИКрай просяка минава БееМВе На ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА се продаватв ръцете с кукли малките момиТе детството си в сънища сънуватСтаена скръб в очите им гори СПИ,ДЯКОНЕ НЕ СЕ СЪБУЖДАЙДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТЗАВИЖДАМ ТИ ЗА
592
0
 
11
 
! Отговори
6 преди 11 години
Да запретнем ръкави за какво?Да може политическата каста да пълни джобовете с пари!Не благодаря.Не вярвайте на нищо което ви казват,особено когато говорят,че това не може онова не може!ВСИЧКО МОЖЕ,не може да се промени само точката на топене на желязото!Нашите обични политици докараха желязото до точката на изпаряване!
591
0
 
11
 
! Отговори
От протестиращите преди 11 години
В народното ни събрание сега има една голяма група народни представители,които не са подписали конституцията,С техните гласове са приети редица закони,които нанесоха щети на държавата,Същите народни представители да се обявят за нелигитимни, а законите приети с техните фалшиви гласове за нищожни със съдебна отговорност,
590
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам една идея - всяка държавна институция да изкара публично на сайта си имената на служителите си с кратка биография - завършено образование , специалност и заемана длъжност. Така ще спрат да назначават *** и пульо и ще има по-малко батко и братко.
589
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега като почне да се вдига една пушилка от здравото бачкане, ще опуши протестите и всичко под мъглата ще излежда мирно както преди. За 4-те проспани години КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ????????????????????????????????????????????????
588
1
 
9
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
КАК ДА УВАЖАВАШ ХОРА КОИТО ТВЪРДЯТ, че доматените ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ТЯХ НЕ БИЛИ БЪЛГАРСКИ...- ДОМАТИТЕ - ТУРСКИ...- ЧУШКИТЕ - ГРЪЦКИ...- ЛУКА - КИТАЙСКИ...- КАРТОФИТЕ - ПОЛСКИ...ПРИ ТОВА ГНИЛИ...!!! СПОРЕД ГЕРБ...: - ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ..., А РЕКЛАМАЦИЯ...- НЕ Е СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО..., А СРЕЩУ ВНОСИТЕЛИТЕ...- И НЕ Е ПРОТЕСТ..., А ПОДКРЕПА ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА МУ ПОЛИТИКА...!!!БОКО, ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД КАЗВА" - КАЗВАМ..., ПОКАЗВАМ..., НАКАЗВАМ...!!! "И КАТО ВСЕКИ НАРОД И НАШИЯ Е... СУРОВ В НАКАЗАНИЯТА СИ...!!!
587
0
 
13
 
! Отговори
до250 преди 11 години
И в Гърция и в Италия и в Испания ли целта е да паднат в ръцете на Русия.Всичко сте готови да приемете за достоверно,само не и това,че на народа вече му е писнало от тази бандитска система.Именно,СИСТЕМАТА,а не само отделни част-било човек,партия,или даже монопол.Защото и хората и партиите,че и монополите идват и си отиват...но важното е системата да оста-не.Тя винаги ще ти предостави нов човек,партия,или монопол,за да те граби.Ама,много важно е да е от Бр'ксел,не от Русия.
586
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да има промяна, но някой от исканията са лудост и див комунизъм:ЕРП-тата в ръцете на държавата - означава увеличаване на корупцията -куче влачи диря няма!Индивидуални договори с топлофикационните дружества - узаконяване на кражбата от съседите. Кой ще плаща за отоплението от тръбите които минават през апартаментите? Съседите? Това означава война във блоковете!!!!!
585
0
 
18
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Пундяк, пундяк ... ама днес излезе пред протестиращите. А Боци и Цвъци се изнизаха като пръдня из *** и не смеят да се покажат пред хората.
584
1
 
11
 
! Отговори
wertyu преди 11 години
И управата на НСО на работа да пазят скъпоценният ни президент:)
583
2
 
9
 
! Отговори
АФП преди 11 години
и крачолите др.Плевня, и крачолите, щото газим в *** на всички дето крадаха досега. Някой реве за Воле, болен, ми той като беше до бокобудата какво направи, само му близа г...за
582
2
 
24
 
! Отговори
СТРОИТЕЛЕН БОС преди 11 години
ТОЯ МИШОК БЕШЕ ПОСРЕДНИКА НА СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ КАНДИДАТСТВАЩИ ЗА РАБОТА ПО ОБЕКТИ В ГЕРМАНИЯ. НА НИКАКВИ ПАРКИНГИ НЕ Е СПАЛ. РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЛЪЖЕХА РАБОТНИЦИТЕ СЪС ЗАПЛАЩАНЕТО И СЕ ОТЧИТАХА НА ТАЯ ***.НЯКОИ СИ ГО ИЗБРАХА ЗА ПРЕЗИДЕНТ СЕГА НЕКА МУ СЕ РАДВАТ!
581
2
 
21
 
! Отговори
ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК преди 11 години
ЖАЛКИТЕ ОПИТИ НА САМОПОКРЪСТЕНИЯ ***,ЩАТЕН СЕКРЕТАР НА ДКМС РАСИМ ПЛЕВНЯДА ЯХНЕ НАРОДНИЯ ПРОТЕСТ СЕ НАРИЧАТ"ПРИЕМАНЕ НА ИСКАНИЯТА НА НАРОДА"А ЮДЕЙКАТА БАБА КОЛЕЗИЧ ДОРИ ГИ НАРЕЧЕ"СМЕЛА ПОСТЪПКА"ТА НАРОДА НЕ СПРЯ ДА ГО ОСВИРКВА ДОРИ И ДОКАТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА ГИ НАДВИКА С МЕГАФОНАНА МЕН ЛИЧНО ЖАЛКИТЕ МУ НАПЪНИ МИ ПРИЛИЧАХА НА ОПИТИ НА ЧОВЕК СЪС ЗАПЕК ДА СЕ ОБЛЕКЧИГОРКИЯ ТОВА КОЕТО ИСКАТ ОТ НЕГО НАДХВЪРЛЯ МНОГОКРАТНО ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ МУ ВЪЗМОЖНОСТИTOEFL ТЕСТ ЗА ВСЕКИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ
580
3
 
15
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ДИКТАТОРА... В ЗАТВОРА!!!В МОМЕНТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ САМО ДВАМА СА ДИКТАТОРИТЕ, КОИТО ВОЮВАТ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... ТОВА СА....:- БАШАР АСАД И БОЙКО БОРИСОВ...!!!- СМЪРТТА ОТ КУРШУМ И СМЪРТТА ОТ ГЛАД... СА ВСЕ СМЪРТ..., НО ВТОРАТА Е И ИЗТЕЗАНИЕ..., А И ДВЕТЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ...!!!- ВСИЧКИ УБИЙЦИ НА НАРОДА СИ В ЗАТВОРА...!!! - ДАВНОСТ НЯМА...!!!ХОРА БДЕТЕ!!!- ДИКТАТОРА НЕ СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ ВЛАСТТА И СЪБИРА ГЛАВОРЕЗИТЕ СИ!!!
579
0
 
16
 
! Отговори
казепа преди 11 години
ТОЗИ *** Е НАЗНАЧЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ.НЕГОВИТЕ КУКЛОВОДИ СА ЯСНИ. ЗАРОВИЛИ ГЛАВИ В ПЯСЪКА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СА СКРИТИ И НЕДОСЕГАЕМИ,НО ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖАТ.ИДВА ВИДОВДЕН И ХОРАТА ЩЕ ИМ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА. МАЛКА Е БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ОСТАНЕ НЕЩО СКРИТО.ИДВА МОМЕНТА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ПО НАЧИН ,КОЙТО ДА ДАВА ПОЛЛЕЗНИ ХОРИЗОНТИ ЗА БЪДЕЩЕТО !
578
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАРОДА СЕ СЪБУДИ ОТ ЛЕТАРГИЧНИЯТ СЪН МНОГО КЪСНО. ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЪБУДИ ПО ВРЕМЕТО КОГАТО *** ОТ ДРАГАЛЕВЦИ И ШОПАРА МИСТЪР 10 ПРОЦЕНТА УНИЩОЖАВАХА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ БАНДИТСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ХАМЕРИКАНСКИЯТ ЕДНООК ПИРАТ РИЧАРД РАН И НЕГОВИАТ ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕ И РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ПЛАНЪТ РАН-ЪТ. МНОГО НАРОД ИЗОБЩО НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ТОЗИ ПЛАН. НО ТОЙ ДЕЙСТВА ОТ НАЧАЛОТО НА 90 те ГОДИНИ ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯ ЛУКАНОВ Е ПРИЕТ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ С БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ. ЧЕСТИТО.
577
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО СИ Е НА МЯСТО ЧОВЕКА,АМИ В НАШАТА МИЛА РОДИНА,КОГАТО НЯКОЙ Е ПО-УМЕН ВЕДНАГА СА ГОТОВИ ДА МУ СКОЧАТ С ОБИДНИ ДУМИ.
576
3
 
2
 
! Отговори
Рем преди 11 години
До 33Човек, имаш сериозен проблем с правописа
575
9
 
4
 
! Отговори
Венци преди 11 години
Неграмотници моля Ви спрете се ако не Ви харесва демокрацията отивайте в свободна Куба или Северна корея там тока е евтин и всичко е безплатно в белите страни всичко се плаща така че айде ще ви извозим до там безработни мрънкачи