6 март - ден на национален траур в памет на Пламен

Решението взе правителството в оставка
Обновена: 5 мар 2013 14:48 | 5 мар 2013 14:15,
317
6 март - ден на национален траур в памет на Пламен
Снимка: БТА

Правителството в оставка определи 6 март за ден на национален траур заради смъртта на самозапалилия се във Варна Пламен Горанов. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Решението на кабинета в оставка е взето неприсъствено, поясняват оттам.

36-годишният мъж, който се самозапали на 20 февруари пред сградата на Община Варна, почина навръх националния ни празник - 3 март.

Припомняме, че той посегна на живота си в знак на протест срещу управлението на Варна и поиска оставката на кмета на града Кирил Йорданов.

Още по темата
Минути преди да се самозапали пред общината, той призовал с плакат и викове Йорданов да освободи кметския стол.

Младият мъж беше настанен в специализирана клиника с над 80 на сто изгаряния. До края си той не е дошъл в съзнание.

Социалните мрежи обявиха Пламен Горанов за „мъченик на протеста” и го сравниха с Левски. В материал на агенция Ройтерс пък Пламен беше сравнен с чешкия студент Ян Палах и Мохамед Боазизи.

През 1969 година Ян Палах се самозапали в знак на протест срещу окупацията на Чехословакия от съветски войски. През декември 2010-та тунизийският младеж Мохамед Боазизи избра същата съдба в знак на протест, че загуби работата си като уличен търговец. Последва Арабската пролет, обхванала Тунис, Либия, Египет.

Вчера в стотици българи почетоха паметта на Пламен с бдения.

Припомняме, че варненският кмет Кирил Йорданов вече на два пъти заяви, че няма да подава оставка, а утре е насрочил извънредна пресконференция, на която ще съобщи окончателното си решение за оставката. Той заяви, че веднага ще напусне кметски стол, ако следствието докаже, че Пламен Горанов се е самозапалил заради него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още по темата: Пламен Горанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
3
 
0
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Това е дело на *** от психотрониката ('положителното мислене').Как работи психотрониката?!Имаме една бала пари на мафията и ГРУ, които чопват предварително 50% и дават останалите 50% на разни ***, които чопват 30% и с останалите 20% търсят подизпълнители за реализация на проектите. Проектите естествено са без коментар: над Закона, над Конституцията и над Хартата за правата на човека на ООН. Онези, които работят по такива проекти даже може и да не подозират в какви ла'на са забъркани.
246
1
 
0
 
! Отговори
bla bla преди 11 години
Не разбирам- защо ден на национален траур! Колко хора сложиха край на живота си - точно защото изнемогват от скапаната ни система и управление- колко? Техния живот по малко ли струва, че не бе отразен с такава сензация и врява...Моите уважения, но не им правя чест- това е бягство от проблема, не решение..И какво сега всички ще съчувстват на семейството му.С какво ще помогнал на близките си? Оставя една голяма празнота единствено в техните души, защото утре всеки ще е забравил за Пламен.
245
1
 
1
 
! Отговори
БАИ ГАНЯ преди 11 години
СВЕТЕЦ НЕМА ДА СТАНЕ ЯЗИК ЧЕ НЕ ГО ЛЕКУВАЛИ
244
1
 
6
 
! Отговори
безсмислена жертва е преди 11 години
До Анонимен 298Ако си бил наясно с тоя Пламен и си знаел толкова добре че има намерение да се самоубива, а не си му помогнал, като го заведеш на психиатър, то ти си направо най-големия виновник за смъртта му Това ще ти го припомни Свети Петър в деня на страшния Съд.Какви са тия призиви към хората да се самоубиват Вие, комунистите , нямата мярка. То всички знаем, че за вас човешкия живот е нищо, ама това вече е прекаленоНЕ НА СМЪРТТАВ кой век живеем, бе. Срамота- да хвалите самоубийците
243
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С това решение Правителството ни призовава да се гръмнем, ако нещо не ни харесва
242
4
 
1
 
! Отговори
... преди 11 години
Това много прилича на деяние на *** ... и на Института по психотроника. Прави се със система от специално обучени стари комунистически вещици. Първо са го хипнотизирали, след това са му симулирали някакви депресии и накрая са го изманипулирали да прави каквото искат, ако не са гушнали и доста пари покрай цялата тази работа. Явно ще трябва да се запознаваме с цялата дейност на Института по психотроника - от времето на Ян Хус до наши дни.
241
3
 
4
 
! Отговори
Луфи преди 11 години
На същото мнение като Тревома съм. Особено за коментарът му на една друга статия по същата тема. Ако Китай обявяваше за всеки запалил се монах (млади момчета на по 19-20 години) национален траур заради протестите им, те нямаше да имат нито един светъл ден.Дървени постановки в България колкото искаш.
240
1
 
6
 
! Отговори
Тревоман преди 11 години
Сега пък и национален траур...Замазване на очите на хората ми се струва на мен цялата тази история.Нека почива в мир момчето, а тези, които са останали след него се пържат в ада, който им е създал.
239
1
 
7
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Нека да не забравяме, че искането му за оставка беше и за ЦЕЛИЯ общински съвет, а не само за Кирил Йорданов. Въобще няма да им е трудно да го заместят с някой послушен и да си продължават с далаверите Янко Станев, Гуцанов и подобните им
238
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички, които поливате с мръсотията си паметта на Пламен и които сте християни само на празничните софри, и палите свещи, защото мислите, че така ще си купите здраве и щастие, а тук разсъждавате за греха на самоубийството, ако бяхте истински християни, щяхте да знаете, че когато чоек говори лошо за мъртъв, го прави срещу всички мъртви, срещу целия свят на мъртвите и целия този свят се опълчва срещу злословещия. Имено затова се казва ''За мъртвите или добро, или нищо''. Изборът е ваш.
237
2
 
5
 
! Отговори
Plusov преди 11 години
chestito balgari! blagodarim ti, Plamene!Plamen e sazdatel na pozitivnata energya na modernata Balgaria - bez mafiotski bg partii, bez mafiotskite agenti, bez mafiotskite monopoli! pryaka narodna balgarska demokratzia! da izhvarlim tejkata tromava marzeliva bg korumpirana mafiotska administratzia - tya e sram za modernite produktivnite pozitivnite balgari i balgarki! bg administratzia e proizvoditel na beli robi za sveta s 100 evro mesechni zaplati! da prodadem bg administratzia na kg!!!
236
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Национален траур?! Защо? Съвсем изтрещя тоя народ!
235
8
 
2
 
! Отговори
Aman преди 11 години
До Анонимен: Мно си зле, слабохарактерни хора се самоубиват, какво се променя след тази без мислена трагедия
234
3
 
8
 
! Отговори
"САМОЖЕРТВА&quo преди 11 години
...в името на какво...???!!!...В ИМЕТО НА ТОВА ДА ОСТАВИШ ДЕЦАТА СИ ГЛАДНИ, БОСИ И ГОЛИ ,ЛИ...???!!СТРАШЕН "МОТИВ"...НЕМА ЩО...!!!!!ДАЛИ ДЕЦАТА ТИ --УТРЕ ЩЕ СЕ СЕТЯТ ЗА ТЕБЕ с "БЛАГОДАРНОСТ"....??!!!Я , СИ ПОМИСЛИ ДОБРЕ...!МАЙКА --КОЯТО ЗАХВЪРЛЯ ДЕЦАТА СИ ....ТЕ ДАЛИ Я ОБИЧАТ??!!!
233
2
 
0
 
! Отговори
до nik преди 11 години
Съдейки по ужасяващия ти правопис, ти много неща не си чувал и най-вече учителя си по български език.
232
1
 
3
 
! Отговори
срам преди 11 години
НЕ стана ясно кога ще започне разследването на "бизнесмените" от *** ?
231
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ САМОУБИЙСТВО И САМОЖЕРТВА?СЛЕД САМОУБИЙСТВОТО НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ.СЛЕД САМОЖЕРТВАТА НИЩО НЕ Е СЪЩОТО.поклон пред саможертвата на Пламен.
230
6
 
1
 
! Отговори
nik преди 11 години
Po-bezumno ne6to ne sum 4uval! Vseki den umirat i zagivat tolkova hora,a 6te ima Den za traur za 4ovek,koito sam e re6il da sloji krai na jivota si! Normalen 4ovek nqma da go napravi.........!
229
1
 
2
 
! Отговори
до българин 286 преди 11 години
Пич, ако продължаваш да мрънкаш и да се самосъжаляваш, скоро няма да разбереш какво искаш от живота.
228
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените драскачи се активизираха и използват трагедията, за да хулят ГЕРБ.