200 души бранят учителя с клипа „Харлем шейк”

Освиркаха директорката, уволнила учител заради танца
Обновена: 11 мар 2013 22:01 | 11 мар 2013 22:00,
278
200 души бранят учителя с клипа „Харлем шейк”
Снимка: Dnes.bg

Близо 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя по английски език Христо Данев от Хуманитарната гимназия в Пловдив.

Преподавателят от Пловдив беше принуден да напусне работа заради клипче в интернет. Той беше обвинен, че е организирал ученици да се снимат в клип от стила Харлем шейк, който завладя света през последните седмици.

Протестът протече мирно, като пред вратите на гимназията бяха прочетени стихове и есета.

Още по темата

Протестиращите не са съгласни, че Христо Данев е уронил престижа на учебното заведение и поискаха той да бъде върнат на работа.

Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Ръковоствството на училището обаче не е съгласно с танца и неприличните жестове в клипа, затова принуждава учителя да напусне доброволно.

Родители и ученици са събрали над 600 подписа в подкрепа на учителя.

На протеста освиркаха директора на училището Соня Киркова, която е принудила учителя да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
6
 
2
 
! Отговори
дедо Йов преди 11 години
Айде да приключим спора, като си спретнем един Хуманитарен Шейк в неделя в двора на училището, тези които поддържат учителя с/у тези които не одобряват.... представям си 600 души срещу дъртата директорка и нейни марионетки
231
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тия им било скучно и си потанцували с движения сякаш се е*ат. А в една друга новина на едни малко по-големи от тях им било скучно и убили (след като е*али).
230
7
 
4
 
! Отговори
толостой преди 11 години
Да, сега си личи защо България е в такова положение. От толкова омраза и негативизъм към хлапета, които просто искат да се позабавляват в очуканата от всякъде държава, явно на никой от "моралистите" тук не му остава време да се погледне в огледалото и да види що за стока е.Нещастници.
229
2
 
3
 
! Отговори
до 241 преди 11 години
До Анонимен: Вие още от сега не сте оригинални, защото това с ХШ сте го видели в социалните мрежи, а му се кефите, защото много други му се кефят и защото не се иска кой знае какъв акъл за това. А пък проблемът ви са не този и онзи, а това, че ви е супер тъпо и празно, защото ви лисват идеи и затова лапате ХШ яко, понеже сте дълбоко безидейни имитатори, петимни с нещо "яко" да си запълните дните. А понеже и масови протести сега са супер модерни, затова и вие в Несебър, с поредната масовка :-)
228
2
 
2
 
! Отговори
До-240 преди 11 години
Означава ли ако моето мнение или поведение съвпада с твоето че аз копирам теб?
227
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕ: Сегашният случай с децата е подобен на дейността на хитлеристите, които събличаха хора голи при минус 30 градуса, заливаха ги със студена вода и ги караха да танцуват! И онова е само танц, нали, и не можем да ги виним! Но онези унищожаваха само телата на хората, а този учител с безсмислието и тъпотата на постъпката унищожава душите на децата ви! Защо не назначите учител на децата си по пеене педераста Азис: някои казват, че той е добър певец, нищо че казва само с куче не съм правил секс? Да живее тъпотата и глупостта
226
2
 
5
 
! Отговори
До 226 преди 11 години
До дъртаци: Аз пък видях в тоя клип как едни "млади" сами си го натъпкват. На предна линия :-)Може и да сте прав - ще чакаме как шепа *** имитатори, които нищо креативно и смислено сами не могат да измислят, освен да се повлекат по поредната модна простотия в Ютуб, смятайки това за супер разкрепостено, един ден да "оправят държавата". Моля ви се, не свързвайте хлапашките изцепки с държавно управление.Още повече ви проличава незрялостта. Постарайте се да се образовате като начало.
225
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При всеобщия духовен упадък и животинство, какво друго може да се очаква? На хората им харесва да са примитивни животни, защото не знаят, че са Богове! Те подражават на глупостта и примитивизма. Благодарете за всичко на комунистите, които направиха и вас животни (като самите себе си), тъпотата ширеща се, а съществуването ви безцелно и безсмислено! Защото именно комунистите-атеисти изгониха от душите ви вашия защитник Христос, а сега в душите ви действат *** и егоистични демони, дяволи и сатани. Казвате: Не може да се уволни учител за танц! Сегашният случай с децата е подобен на дейността
224
4
 
5
 
! Отговори
dimitko преди 11 години
Momcheta i momicheta po logikata na uchilishteto trebva da uvolnqt berbatov i celiq fulam! Samo che horata tam sa s drugo mislene po napred ot nashte. Shtom 200 dushi go podkrepqt znachi si e dobar uchitel tova si e qsno.
223
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Харлем Шейк Несебър!!! 17 Март. 16:00ч. Стария град! Ние за Харлем Шейк се събираме отпред в градинката пред Читалището в 16:00 Може би ще го направим на амфитеатъра, ако има повече хора, има седалки и идеята ще е, че сме хора които просто са седнали и гледат някакъв театър... Носете си откачените дрехи и нека всеки се опита да бъде оригинален :)
222
3
 
12
 
! Отговори
до 221 преди 11 години
Аз избирам консервативен учител, който ще научи децата първо да мислят, след това да говорят или правят нещо, ще ги научи, че когато искаш нещо трябва и да дадеш, ще ги научи, че е по-добре да бъдеш стратег и со кротце и со благо да постигаш целите си, ще ги научи на уважение, ще ги научи да се изразяват правилно, на точното място и в точния момент. Искам такъв учител за моето дете, който да не го тласка към чуждото, който ще гради заедно с родителите ценности в младите.
221
7
 
12
 
! Отговори
до 233 преди 11 години
Харлем, за тези, които не знаят е черния квартал на Ню Йорк, тяхното Столипиново. От един учител в елитно училище очаквам да пропагандира определена ценностна система, а не просто да се прави на интересен ...Защо все копираме най лошото, без значение от коя част на света е?
220
5
 
10
 
! Отговори
до 226 преди 11 години
Младока, нека ти кажа, че ние дъртаците сме живели повече, видели повече и ако си мислиш, че вие днешната младеж сте измислили пиенето, хойкането, секса, наркотиците или каквото и да е било там - жестоко се лъжеш. Пуснали една музика и вместо да измислите някаква постановка, някакъв сюжет, вие типично по хлапашки сте се отдали на низшите си нагони (защото ви блъскат хормоните) и идеала ви за танц се превърна в клатене. Между другото и лудите като им пуснеш музика се клатят така и се барат за....
219
2
 
7
 
! Отговори
ФАС преди 11 години
Тук явно има много хора не виждат по далече от носа си.Ако говорим за неприличните движения на танца ,то аз бих ви попитал какви са движенията например при кючека?
218
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо този учител съвсем очеизвадно няма деца, защото ако имаше дъщеря например едва ли би му станало приятно някой да я изтипоса с кожено яке и шлем на първа линия, един да и натиска главата като за св..ка, а друг да й пляска шамари по ***, в двора на училището. Ако това беше моето дете там щях да съдя и учителя и училището, защото аз лично не плащам данъци, детето ми да ходи на училище, а там вместо да трупа знания се държи като разгонено животно!
217
5
 
6
 
! Отговори
хипокризъм преди 11 години
Не можеш да излезеш на глава с "хора" възпитани от комунистически "герои". Техните мозъци са завинаги промити. Парадират с тежки думи за поведение и дисциплина, пошлост и грозно, а самите те нямат грам уважение нито към институции, нито към правилата в собствената си държава. Изобщо за толкова години нищо не са създали и държавата мяза на ***. Но, иначе сме много важни.
216
4
 
5
 
! Отговори
Dimitko преди 11 години
Zashto sa go uvolnili choveka da ne bi da oronva prestija na super elitnoto uchilishte? Mnogo tesnogardi hora ima v nashta strana vervaite mi. Badete po shiroko skroeni.
215
3
 
6
 
! Отговори
НВ преди 11 години
Нашето тук е е чесане на езиците.Никой от нас не знае що за учител е този човек,най добре го познават родителите на тези ученици.Ние тук си пишем и коментираме една малка част от неговото поведение.А знае ли някой от вас как той преподава, как се държи с учениците ,а това че учениците го уважават което не е никак маловажно говори за УЧИТЕЛ написано с големи букви.Нека не забравяме че и ние сме имали любими учители и по малко любими учители.
214
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
229, аа, извинил се! Браво! Ама клипчето с деца, които почти се е*** вече всички го видяхме! И някои от тях за винаги ще си останат "гейчето", "оня, дето му го набиват в каската" и т.н... На тях извини ли им се? Родителите им трябва да го осъдят! Извинението в случая не е достатъчно.
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
230 е за 224