200 души бранят учителя с клипа „Харлем шейк”

Освиркаха директорката, уволнила учител заради танца
Обновена: 11 мар 2013 22:01 | 11 мар 2013 22:00,
278
200 души бранят учителя с клипа „Харлем шейк”
Снимка: Dnes.bg

Близо 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя по английски език Христо Данев от Хуманитарната гимназия в Пловдив.

Преподавателят от Пловдив беше принуден да напусне работа заради клипче в интернет. Той беше обвинен, че е организирал ученици да се снимат в клип от стила Харлем шейк, който завладя света през последните седмици.

Протестът протече мирно, като пред вратите на гимназията бяха прочетени стихове и есета.

Още по темата

Протестиращите не са съгласни, че Христо Данев е уронил престижа на учебното заведение и поискаха той да бъде върнат на работа.

Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Ръковоствството на училището обаче не е съгласно с танца и неприличните жестове в клипа, затова принуждава учителя да напусне доброволно.

Родители и ученици са събрали над 600 подписа в подкрепа на учителя.

На протеста освиркаха директора на училището Соня Киркова, която е принудила учителя да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учителят е не само з аУВОЛНЕНИЕ, но и за НАКАЗАНИЕ-ГЛОБА!!!!! Това е абсолютна простащина и върховна наглост на посредствеността!!! Нищо по-различно от ЧАЛГАТА на Азис и компания!!!! Това, че нещо го има в youtube не го прави качествено и добро за подражание!!! Пълна подкрепа на училищното ръководство и позор за жалките и смешни "родители"!!!!
191
1
 
3
 
! Отговори
У преди 11 години
Терора не е добър; когато е самоцел. Трябват правилни; справедливи закони; които да уважават и свободния избор свободният пазар и да защитават еднакво и двете страни на всеки спор. А терора да е срещу гафещи административни единици и рецидивистти които убедено вършат гадости; тогава живота е правилно изграден. В България все някой ни налага неговия морал насила от стотици години е така; затова не сме народ ни държава; изгубихме желание и да творим; изостанахме от останалия свят.
190
5
 
10
 
! Отговори
учител преди 11 години
За какво ръководство на училището говорите? Няма ръководство, има директор. В училищата властта е еднолична. В директора е и ножа, и хляба. Те само се крият зад фразата "ръководство". Обърнахте ли внимание на факта, че тази директорка е била когата уволненият учител е бил ученик. И сега е директор. Според мен това е много тревожно. Познайте колко стари неща е забравила тая госпожа и колко нови е научила.То бива бива консервативност, но това ми мирише на пръст.
189
3
 
5
 
! Отговори
У до 202 преди 11 години
Аз също не съм фен на гейството; но избора на човека си е личен. Ако някой принуждава насила друг да е гей; застреляй го! Ако го увещава предупреди го да не го прави! Ако сам стане такъв той си е избрал; живота си е негов. Нека света е справедливо устроен; което трябва свободен; някои ограничения и ще е хубав свят! Виж до какви простотии води диктатурата на примитивизма; която и сега се прокарва в някои неща чрез закони: dnes.bg/blogini/2013/03/11/borsovi-spekulacii-v-tretiia-raih.182
188
9
 
15
 
! Отговори
Офф преди 11 години
Явно тези родители заслужават точно такъв тип учители да възпитават техните деца и някой ден да си блъскат главите и да си казват"Защо точно на мен ми се случи това". Аз няма да позволя такова подобие на учител да обучава сина ми-да той може да е много компетентен но това не означава,че има правилен подход. Учителят не е приятел на децата и не може да се държи като тях-той е Учител-той е човек,който трябва да обучава но и да подпомага родителите във възпитанието на децата,а този какво възпитава?
187
5
 
5
 
! Отговори
У преди 11 години
Мисля; че глупавият морал е също така опасен както и глупавия вандализъм. Всъщност ако беше пиеса тия щяха да я аплодират? Не мисля че диктатура в стил ала Хитлер; ала Живков е дала нещо добро на света; цари примитивизма и терора. Нема оправия . Създавате мутренски кръгове да развиват сенчест бизнес; не плащат и данъци; а смачкате живота на някой човечец; който се забавлява? Ей бълхари шефове; морала и икономиката ви никак не биват. Оставете хората да си развиват ако не краде убива...
186
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
RODITELITE,NE VIJDATE LI,4E TOVA DASKA4E E GEY...
185
9
 
22
 
! Отговори
Валери преди 11 години
Човекът е показал резултати за които диреторката и останалите учители могат само да мечтаят. И родители и ученици са доволни от него. Повечето от тези ученици са пълнолетни граждани и как се забавляват си е тяхна работа а не на директорката и разни фалшиви моралисти. Не направили нищо лошо. Съветвам учениците масово да подадат молби за преместване от това училище и диреторката ще излети с бясна скорост, а с нея и част от колегите и които са много "морални" но не умеят да научат учениците на нищо
184
2
 
8
 
! Отговори
... преди 11 години
До мммТеб в кое "очилище" те направиха такъв масово неопростачен?
183
13
 
12
 
! Отговори
ммм преди 11 години
Правилно го е уволнила Директорката.В последните години се наблюдава масово опростачване на младите поколения,това е търсено и насърчавано от така наречената западна култура. Или ще стават хора или не. Този учител трябва да му се забрани да преподава в което и да е очилище .Ние в место да създаваме умни напредничави хора създаваме ***.
182
0
 
4
 
! Отговори
Името преди 11 години
Мисля, че е вече крайно време да свикнете с официалното мнение по въпроса:Никой... Не... Го... Интересува...
181
1
 
12
 
! Отговори
... преди 11 години
Според мен, ако пича на преден план не беше го набивал толкова страстно в каската на съученика си, нямаше да се разчуе чак толкова и учителя щеше да си е на работа още.За което - браво на набиващия, щото стана дискусия по този начин и обществото се замисли. А няма нищо по-хубаво от това народа да си размърдва мозъчните гънки от време на време.
180
7
 
10
 
! Отговори
Марк Твен преди 11 години
Всички несъгласни с методите на въпросния учител, негови колеги живеят в един измислен свят и си играят на училище, морал отдавна няма в обществото, политиката, бизнеса как всичко да е наред в училище. Завърших гимназия през тъмната 94г когато навсякъде беше пълно с нагли мутри, кварталните наркоманчета ни крадяха маратонките,шапките и стотинките в коридорите на училището а Дъртите Пръдли/учителки/ се правеха че нищо не се случва и най важното е да си изпеят урока!!!
179
3
 
6
 
! Отговори
Калина до 193 преди 11 години
Въпрос на гледна точка. Като ти харесва, клати се във въздуха и така изживявяи върховно удоволствие с "душичката си едра"...
178
6
 
2
 
! Отговори
Ивайлов преди 11 години
До Калина..има..в дребната ти душица..еххх "душички дребни"...
177
1
 
5
 
! Отговори
Калина преди 11 години
До КалинИма :) Но много жалко, че неможеш да го откриеш. калинчо...
176
3
 
10
 
! Отговори
Мръсни соросчета преди 11 години
Май е време да се сложи край на Сорочетата. Слободията на хлапетата и все повече орязване правата на родителите върху възпитанието на поколението ще смачка последната надежда, че България ще оцелее като държава и Българите като народ. Най-страшното е, че се навъдиха "учители на злото". Един заместник министър също се *** върху Българската битност и обичаи. Траките изчезнаха заради разгулноста си. Римската империя също. Сега е наш ред - Българите пред кланницата на Историята.
175
4
 
1
 
! Отговори
Калин преди 11 години
До КалинаНаслушаша ли сме се на алабализми,всъщност какво каза?Има ли нещо от което да се поучим в твоя пост?..хммм...калинке :0
174
2
 
9
 
! Отговори
Калина преди 11 години
За пореден път се убеждавам, как криво разбираме думата СВОБОДА! Хора, свобода НЕ Е свободия!!Има разлика! Както има и една тънка червена линия, която немойе да бъде прекрачвана!
173
7
 
21
 
! Отговори
реален преди 11 години
"Ръководството на училището" неззабавно са бъдат уволнени от топлите си местенца,лицемери и кариеристи жалки! Нагледахме се на къде-къде по долни и меркантилни прояви на министри на Просветата,Вълчев на седенки...а къде е сега Игнатов...къде е..*** и *** ...да ги WEB@ !