Българи и румънци крадат айфони в Дъблин

Остават в града само за няколко дни, тръгват си с откраднатото
Обновена: 14 мар 2013 22:06 | 14 мар 2013 22:06,
165
Българи и румънци крадат айфони в Дъблин
Снимка: архив, Reuters

Престъпни банди, съставени от румънци и българи, летят до Дъблин, за да крадат айфони, което им носи хиляди евро, съобщава ирландският вестник "Хералд", цитиран от БТА.

Ирландската полиция е започнала голяма операция срещу чуждите банди, които се състоят предимно от млади, добре облечени мъже и жени от Румъния и България. Миналия петък е бил заловен румънец, който току-що бил пристигнал в Дъблин, като у него били открити девет айфона, след като си тръгнал от известен нощен клуб в центъра на града. Това означава, че той е можел да изкара над 2000 евро, отбелязва изданието.

"Начинът на действие на тези добре организирани групи е да летят до Дъблин от родните им страни, да прекарат кратък период от време там - обикновено между два дни и седмица - преди да се върнат обратно с откраднатото", казва източник, цитиран от вестника.

През последните дни са арестувани 21 души. Четирима от заподозрените са българи, а останалите 17 - румънци. Според източници на "Хералд" българските джебчийски банди са "съставени предимно от жени", докато в румънските действали хора и от двата пола. Те посочват, че българските банди, действащи по ирландските улици, са "новост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: кражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия гореописаните, са колкото българи, толкова и британци! Да седят там и да не ги пускат обратно!
9
6
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
Taka , pone edno 80% ot telefonite tuk sa iphone , bezplatni sa pri sklucvane na dogovor ,sto se otnasia za balgari , v cuzbina se pazi ot balgari kak pak taka tova e tolkova zavislivo pleme , ma kakvo moje da se ocakva ot edin aziatski *** dosal ot stepite na azia
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЕ РОМА.
7
4
 
0
 
! Отговори
prabolgarin преди 11 години
mnogo dobre si pishat horata.Neka da napravjat taka4e da ne mozem da patuvame 4e da si upravim darzavata.Blagodarja
6
5
 
25
 
! Отговори
Мушморок преди 11 години
Да се заляват и да се ОБЕСЯТ всички тези ***! И Б-я да вземе спешни мерки за да НАМАЛИ ПОПУЛАЦИЯТА на тази ненужна ***! Ама наистина СПЕШНИ действия, за да не се петни името на цялата нация! Мин. на здравето, да направи тотална кастрация на този никому ненужен *** иначе ще става още по-страшно!!!!!!!!!!!
5
2
 
31
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Е, няма лошо. Ето че в Дъблин могат да бъдат успешно интегрирани *** българи. Като чета за хубаво облечени млади "българи" с по няколко айфона, ми се напълва душата, че най-после са разбрали къде е раят за тях. Ами да не се връщат, да си останат там, където им е хубаво.Само се опасявам тези банди да не ги върнат обратно у нас, там да си ги осъждат и наказват по техните си закони. Че у нас законите не ги ловят, у нас има само регистрации, нещо като адрес на местоживеене.
4
8
 
6
 
! Отговори
седерасти преди 11 години
От где толкова айфони в тая бедняшка Ирландска земя?
3
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде стига с тия българи и румънци. Нали всички сме европейски граждани. Кажете си направо, че става дума за ***. И без това е ясно.Само в Исландия още не са плъпнали, но с тази скорост на размножаване, няма да чакаме дълго. Оф, кога някой ще вземе някакви мерки!
2
4
 
19
 
! Отговори
Ъпсурт преди 11 години
нЕ'ква скрита реклама на Nescafe
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как по точно се крадат айФони ? Просто си влизаш в заведението, в което си сигурен, че абсолютно всеки притежава айФон, правиш врътките и хоп си тръгваш с пълни джобове. wtf man..