Българи и румънци крадат айфони в Дъблин

Остават в града само за няколко дни, тръгват си с откраднатото
Обновена: 14 мар 2013 22:06 | 14 мар 2013 22:06,
165
Българи и румънци крадат айфони в Дъблин
Снимка: архив, Reuters

Престъпни банди, съставени от румънци и българи, летят до Дъблин, за да крадат айфони, което им носи хиляди евро, съобщава ирландският вестник "Хералд", цитиран от БТА.

Ирландската полиция е започнала голяма операция срещу чуждите банди, които се състоят предимно от млади, добре облечени мъже и жени от Румъния и България. Миналия петък е бил заловен румънец, който току-що бил пристигнал в Дъблин, като у него били открити девет айфона, след като си тръгнал от известен нощен клуб в центъра на града. Това означава, че той е можел да изкара над 2000 евро, отбелязва изданието.

"Начинът на действие на тези добре организирани групи е да летят до Дъблин от родните им страни, да прекарат кратък период от време там - обикновено между два дни и седмица - преди да се върнат обратно с откраднатото", казва източник, цитиран от вестника.

През последните дни са арестувани 21 души. Четирима от заподозрените са българи, а останалите 17 - румънци. Според източници на "Хералд" българските джебчийски банди са "съставени предимно от жени", докато в румънските действали хора и от двата пола. Те посочват, че българските банди, действащи по ирландските улици, са "новост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: кражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
12
 
! Отговори
юнака преди 11 години
това е дискриминация към нашия етнос незабавно да се обяви война на Ирландия и пратим някоя наша продъдена гемия да направи десант в Дъблин.
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами публикувайте им снимките де! Но няма да го направите,защото е много трудно-тогава ще трябва да смените и заглавието на"Български и румънски ГРАЖДАНИ..." Господа журналисти!Моля не словоблудствайте,а пишете точно и правилно, след като не ви е удобно да кажете нещо по въпроса за *** престъпност...
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** откраднал айфона от пакистанец, той пък го откраднал от индус, той от малайзец, той от афганец, той от *** и т.н. дет се вика ирландско-английско-шотладдска вътрешна работа.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nai otvratitelno e zaglavieto Bulgari prodavat decata si v 4ujbina.Tova kato go pro4eta i izbesnqvam napravo
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** s bulgaski pasporti ,kradut v Dublin ,tova trqbva da e zaglavite.Eii *** prodajni razberete 4e po tozi na4in obijdate vsi4ki bulgari,raberetego veduj za vinagi !!!
25
5
 
1
 
! Отговори
mango jeri преди 11 години
tu but janes be somangela ,baro chero 4u4o.
24
9
 
21
 
! Отговори
ГРЕШКА преди 11 години
*** И РУМЪНЦИ КРАДАТ В ДЪБЛИН. ПОПРАВЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО
23
3
 
8
 
! Отговори
GANIOVSKA RABOTA преди 11 години
.........6ENGEN LI?
22
1
 
9
 
! Отговори
Сомангела матраша преди 11 години
Ми като нямат сименси стари му майко, ще им крадем айфонито!
21
3
 
25
 
! Отговори
sostin преди 11 години
До кога , тия крастави магарете ще ни петнят името , за ромите говорв? До кога , когато става въпрос за сметки и тн ше се говори на - ние ромите и вие българите , а когато се краде в чужбина ще се говори за българи , не за роми ? До кога и скапаните европейци хем ше ги сърби хем ше ги боли , хем искат от нас да ги интегрираме тия парасити , хем па се сърдят кат ги налазят? Ми да ги интегрират те .... кво ?
20
4
 
5
 
! Отговори
BULGAR BULGAR преди 11 години
:DDD
19
4
 
18
 
! Отговори
sostin преди 11 години
Неееееее, Български и Румински *** е правилното господа и дами ирландци. Тия са индииското потекло и дайте да не ги мешаме с нас а . Що и вас нещо ви притеснява да наречете нещата с истинските им имена ?
18
5
 
21
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
Открай време такива банди и джебчии са били ***. Открай време те биват наричани удобно, дискриминиращо, унизяващо "българи". Особено пък сега, когато наглите англичани искат да убедят всички колко са вредни българите и как трябва да не им се дава достъп до социални услуги и въобще да не се пускат най-добре до трудовия им пазар. И пак открай време нашите папагали повтарят дyпедавски "българите" това, "българите" онова...
17
4
 
14
 
! Отговори
mhm преди 11 години
Заради такива не ни искат никъде.....племе гадно крадливо!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ... крадат по хиляди ай-ай-фони даже милиони и едва ли не милиарди... Те там в Дъблин никогиш не са се вардили от кражби и изеднъжка са се появили българи и румънци е вече се оплакват и са притесняват...Абе що преписвате от жълти вестници ?
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, страшна работа сме - неграмотни, мързеливи, крадливи... Колко труд трябва да положи всеки един от нас, за да се измъкнем от това блато...
14
4
 
30
 
! Отговори
Сидхарта преди 11 години
Най-добре да ги връщат направо в Индия, откъдето са се и пръкнали. Там столицата им е Мангалур, а в GB най-*** град е Бирмингам; нека ирландците си изберат къде да ги пратят.Да си българин е чест и достойнство, и не приемам някакви джебчийки от катуна да срамят името ни по света. Аз освен комунистите и *** други крадци в България не знам.
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pulna glupost
12
7
 
7
 
! Отговори
румънец преди 11 години
българчетата и те са много сръчни в работата си
11
2
 
27
 
! Отговори
ДА БЕ ДА преди 11 години
ДА БЕ ДА, ТОВА НЕ Е КРАЖБА, ТЕ ТАКА СИ ГИ ВЗИМАТ, Т.Е. БЕРАТ СИ ГИ