69% от българите: Борисов избяга от отговорност

ГЕРБ води на БСП, следват ДПС, "България на гражданите" и "Атака"
18 мар 2013 09:41,
1066
69% от българите: Борисов избяга от отговорност
ГЕРБ води на БСП въпреки протестите. Снимка: БТА

69% от българите смятат, че Бойко Борисов е подал оставка, за да избяга от отговорност. Това показват данните на последното социологическо изследване на агенция „Медиана“, направено през месец март. 31% от анкетираните смятат, че бившият премиер се е оттеглил, за да поеме отговорност за положението в страната.

71% от българите смятат, че Борисов е подал оставка, за да спаси себе си и ГЕРБ от недоволството на народа, а 29% смятат, че го е направил, за да спаси страната.

Ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 21,3%, а за БСП - 20,4%. За сравнение през февруари по данни на „Медиана“ подкрепата за ГЕРБ е била 19.3%, а за БСП  - 22.5%.

Пред bTV социологът Кольо Колев, коментира, че ГЕРБ не са загубили от протестите, защото е била пусната в обществото тезата „всички са маскари“. Тя била най-удобно за управляващите, тъй като отмивало тяхната вина и я прехвърляла върху опозицията.

Още по темата
Според данните на трето място е ДПС със 7.9% подкрепа, следва „България на гражданите“ - 5.1%, „Атака“ - 4.3%. Следват Национален фронт за спасение на България – 1.9%, ДСБ – 1.5% и СДС – 1.4%. 31.8%  от анкетираните казват, че няма да гласуват.


По данни на "Галъп" пък, ако изборите бяха днес, ГЕРБ печели 19,7% от гласовете, а БСП - 18,6%. Според политолога Първан Симеонов властта ще бъде един горещ картоф, дори нежелана.

"ГЕРБ не загуби толкова, колкото се очакваше. Има търсене за нов Сидеров. Има много социален патос в исканията на протестите”, добави Симеонов.

„В момента ситуацията прилича на политическа безизходица – и протестът се намира в отлив, и партиите се намират в положение, че не могат да управляват. Ако сега този протест се уталожи, при първата неравност утре ще се появи отново", категоричен бе политологът.

Според Кольо Колев „има хора, които ненавиждат всяка форма на елит. Героят в момента е този, „който никога нищо не е бил”.

Ако не се намери политически субект, който да канализира нещо цивилизовано, това може да избие в перманентна политическа криза с фашизоидни и националсоциалистически елементи, смятат социолозите. По думите на Първан Симеонов у нас се търси човек, който да разкара „лошите” и да напълни джобовете. Колев добави, че „сега не е моментът на разума, а на крясъка”, а в такава среда партии като тази на Меглена Кунева не може да виреят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1066
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
21
 
! Отговори
Право на избор преди 11 години
Това проучване явно е правено в някой клуб на пенсионера.То и на децата стана ясно,че сметките за ток бяха странно надути двойно без никой да обясни защо.От тук на сетне всичко тръгна да се пързаля на долу.А ако Борисов не си беше подал оставката,щяхме да гледаме счупени глави и кървища по телевизиите всеки ден.Спомнете си заради един кмет,който не искаше да си подаде оставка се запали варненеца,а в национален мащаб какво можеше да се случи тръпки ме побиват.
20
33
 
24
 
! Отговори
АТАКА преди 11 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!!!!!!ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!!!!!!ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕР!!!!!!
19
31
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова, че герб абдикира аз ще гласувам за БСП - единствената опора на народа.
18
7
 
26
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Уважавания червен сайт пак ни поднесе "истината" цитирана от Кольо Колев и Първан Симеонов /Галъп -на Андрей Райчев-другия червен шаман/. Тези същите и на предните избори даваха 1% преднина на ГЕРБ. Тази "истина" научена наизуст сутринта я гледах последователни по БТВ и БНТ 1 :)) Ама точно наизустена!!! А "уважаемите" медии, точно като *** се чудят на кой да излижат задните части. Зер не се знае утре кой ще е баш сутеньора.....
17
7
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Ти пък щом въобще говориш за гласуване значи си по-голям *** и от тях. Дори не си се усетил, че пак ни подхлъзнаха и пак ни накараха да гласуваме за статуквото!Пак ще има ГЕРБ,БСП,ДПС,РЗС,АТАКА и пак четери години глад и мизерия!
16
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да гласувам за ***!
15
6
 
12
 
! Отговори
K преди 11 години
До АнонименТой народа възстана, ама срещу кого? Добрата идея се *** в пълен фарс, всеки протестира срещу нещо, защото не е доволен и идея си няма как да го оправи, ама си протестира.
14
26
 
17
 
! Отговори
не син преди 11 години
Типично българска черта - винаги друг е виновен ! Стачкуваха,чупиха,палиха,искаха оставка и като я получиха обвиниха Борисов,че избягал от отговорност !
13
11
 
36
 
! Отговори
БМ-13 преди 11 години
31% от анкетираните смятат, че бившият премиер се е оттеглил, за да поеме отговорност за положението в страната. Това са облъчените от буда избиратели, също и държавна администрация, военни, полиция, областни управи и общинска администрация с кметове на ГЕРП.
12
15
 
9
 
! Отговори
bg преди 11 години
KOI MISLI 4E BOIKO E IZBIAGAL SE LAJE ,ZA6TOTO TOI E IGRA4 I MADREC KOITO ISKA DA OSTVI GLUPOSTA NA EDIN NAROD DA SE IZRAZI DOKRAI ZA DA MOJE I POSLEDNIA GLUPAK DA RAZBERE KOI KOLKO GO E LAGAL I AKO ISKA DA POBEDIM MAFDIATA E KATO PRI VOINA ..SLED ATAKA TEBE PARVO DA SE ORGANIZIRAME I SABIRAIKI NOVI SILI DA ATAKUVAME TAKA 4E DA SMAJEM VRAGA
11
20
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващото правителство със сигурност ще е на БСП / ДПС, защото:- Герб остана сам, заради наглия Цветанов ...РЗС посмъртно няма да влязат в парламента защото Фидосова ги прекара с комисиите.- Бойковата харизма угасва с всеки ден, който Бойко не е на екран- СДС, ДСБ, и Кунева отпадат от играта- Атака ще влезе, защото Волен почна да обещава чудесата на света, а народеца ни е простичък и лесно се връзва.- БСП и ДПС ще управляват поне до есента.
10
17
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ РАЗНАСЯТ ЧУВАЛИ С БЮЛЕТИНИ.ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ИМА И БОЙ ПО ТЯХ.
9
27
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Показа много добре,че е трудно да се бориш сам срещу всичко което са направили предишните. По скоро трябва да му се помогне, за да се разбие всичко,за да се правят нещата.
8
8
 
38
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Ако резултатите от изборите са такива, то най-вероятно ще се задълбочи политическата криза, което ще доведе и до задълбочаване на социалната и икономическа кризи! Ще цъфнем и вържем съвсем! Ще продължат хаоса, несигурността и обърквацията! И е вероятно да има пак избори наесен. Като в Италия. Но там имат работеща икономика и могат да го изтърпят, а ние направо ще се оцъклим, та озъбим!п.п. Няма да гласувам нито за ГЕРБ, нито за БСП, ДПС или Кунева...
7
18
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не познавам лично привърженици на ГЕРБ, имах една колежка, но гледам хвърлила календарчето с Вожда под бюрото:) Тези проценти е ясно как стават - кой за колкото си плати:)
6
20
 
78
 
! Отговори
Тъпи и пак тъпи бг преди 11 години
Искам да ги видя тия 21% дето ще гласуват за ГЕРБ, да им видя идиотските лица. 4 години ги е**ха и те пак зомбирани отиват да гласуват за тотално провалилата се и доказано вредна за България паритя Герб.Ето заради такива българи сме на това дередже!!! Ти го е*ш - то та целува.
5
20
 
70
 
! Отговори
Чували с бюлетини! преди 11 години
Такива "социологически проучвания" се правят само с цел да се подготви общественото мнение за фалшификациите на 12 май 2013 г.!Борисов и Цветанов не може да спечелят повече от 4-5%, всичко отгоре ще бъдат фалшификации!
4
19
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Пич СТРУВА МИ СЕ,ЧЕ СИ КЕРПИЧ.НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЦЯЛ НАРОД ВЪЗСТАНА СРЕЩУ БОКО ТИКВИЧА.
3
4
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това медиите сте големи манипулатори !
2
13
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Характерна черта за милиционери - смели са когато са много.

Спонсорирани публикации