Blizoo спира излъчването на TV7, поискали високи цени

Бареков пък се чувствал жертва на монополното поведение на blizoo
Обновена: 18 мар 2013 16:48 | 18 мар 2013 14:07,
178
Blizoo спира излъчването на TV7, поискали високи цени
Снимка: blizoo

Поредни драми в отношенията между телевизионните оператори и телевизиите. Кабелният оператор blizoo спира излъчването на TV7 и двата негови допълнителни канала Супер7 и News7. Причината за това е, че телевизията е поискала „многократно по-висока цена за излъчването на програмите й“, съобщава на сайта си фирмата.

“Въпреки усилилията ни не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Супер7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г. в 12:00 ч”, заявяват от blizoo.

Кабелният оператор коментира, че подобно искано увеличение от страна на TV7 е в „пъти повече от приетите норми в индустрията“. От своя страна тази рязка промяна в цената би се отразила пряко и върху цените на клиентите на фирмата.

“За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, blizoo е принуден да спре излъчването на каналите. Отделно, ТV7 отказват да ни предложат договор за News7. По закон сме задължени да не излъчваме програми без договор и затова преустановяваме излъчването на всички програми на ТV7”, категорични са от компанията.

На своята страница кабелният оператор все пак „успокоява“ клиентите си, като уверява, че преговорите между двете страни продължават и “се надяваме да подновим излъчването на каналите на ТV7 в най-скоро време”.
Сама по себе си „медията на Бареков“ е безплатна ефирна телевизия, припомнят от blizоo. “Точно в това е парадоксът, те искат от нас като кабелен оператор да плащаме непосилна цена, а предлагат програмата безплатно по ефир”, коментират от фирмата.

Още по темата
Изпълнителният директор TV7, Супер 7 и News7 Николай Бареков заяви за БТА, че са жертва на монополно поведение от страна на оператора, който иска да излъчва програмите на изключително ниски цени.

Бареков обясни, че двете страни водят преговори от няколко месеца, тъй като в действителност от телевизията са поискали по-високи цени за излъчването на каналите. "В програмата на ТВ7 между тази и миналата година има огромна разлика - инвестираме десетки милиони в програмна схема, предлагаме невероятно качество на сигнала, нови продукти и е нормално да искаме адекватно и справедливо заплащане", каза Николай Бареков.

По думите му от blizoo са поискали да закупят на парче част от програмната схема на телевизията - мачовете от българското футболно първенство. "Тези мачове струват страшно много пари и който иска да ги предлага в портфолиото си, трябва да си заплати", заяви Николай Бареков.

Припомняме, че подобна "сага" се разигра в началото на тази година. Тогава конфликт настъпи между доставчика на цифрова телевизия "Булсатком" и медиите bTV Media Group и ТV7. В рамките на няколко седмици спорните търговски взаимоотношения между сателитната фирма и двете телевизии бяха в центъра на вниманието на общественото пространство, а казусът отчасти бе сходен.

Двете телевизии искаха промяна в цените, които "Булсатком" да им заплаща, за да разпространява програмите им. Доставчикът обаче отказа да приеме офертите им, договори не бяха сключени и за период от няколко седмици потребителите на "Булсатком" се оказаха без bTV и нейните нишови канали, както и без TV7.

Решение на превърналия се в обществен проблем казус бе постигнато чак към края на януари, след като bTV и "Булсатком" постигнаха споразумение, до което се стигна след намеса от страна на бившия премиер Бойко Борисов.

Още новини от Комуникации четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
до 135 преди 11 години
Моля те, не заблуждавай хората. Тези нови алинеи и условия се отнасят за договори, сключени от момента на влзиане в сила на разпоредбите, т.е. 15.03, а не на вече сключени преди тази дата.
124
1
 
2
 
! Отговори
до 134 преди 11 години
Аз се опитах и не успях- търсиха ме с фирма за събиране на дългове. Платих си неустойката и заявих, че не искам да ги знам до края на живота си.
123
0
 
2
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
gUSpodarite na efiRJA ako ne go otraziat-znaci i te sa PO_LOGI...
122
0
 
1
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
Тези нови разпоредби не се отнасят до подписани вече договори, както някои разпоредби за мобилните оператори се отнасяха до новите договори. При подписан вече договор дължите неустойка в размер на дължимите суми до края на договора, а Близу си запзава правото да променя пакета с програмите. Новите условия ще важат за новите договори- никъде в правния мир няма промяна в условията на сключен вече договор без съгласието на 2те страни.
121
0
 
2
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
za kav_lite ot ТВ7...:))slucaino popadnah na sutresnia im blok i kakvo vizdam-Prof.Vuckov na 3-ta skorost e zavladial efira im.Dvamata vodesti sediat kat na_rani-edinia gleda v edna tocka v tavana, drugata-dulbae poda...Kogato profito napadna sluzebnia kabinet-ce e bil odobren ok vunsni sili, no niama odobrenieto na naroda ni, za koeto be napulno prav-PO SREDATA na izrecenieto mu biha saltera-REKLAMA.A sled neia pusnata BARCODE...predi da mu e doslo vremeto...B_hti CENZURATA...,ba_ti KA_ALITE..
120
0
 
2
 
! Отговори
do 127 преди 11 години
Това важи за новите договори, които тепърва ще се сключват, а не за вече подписани.
119
0
 
0
 
! Отговори
gtf преди 11 години
абе всички уж инвестират... мен кво ме бърка, че някой инвестира в нещо, което никога няма да гледам (щото обикновенно е простотия) да се кефя на мазния *** васко ли ?нито би-тиви нито тв7 стават за гледане ..ама пък искат и сме задължени да им плащаме щото нямаме право на избор - включени са в пакета. Погледнато от друга страна - тва си е чист рекет от страна на кабелните оператори.
118
0
 
0
 
! Отговори
DO 135 преди 11 години
Бъди така любезен да споделиш от къде точно черпиш информация за тези членове от ЗЕС за да мога да опонирам с факти ,когато отида в техен офис, щото взеха в последно време да стават и те доста нагли и се правят на доста отворени, така че искам достоверни факти, щото иначе само разправии, а така казваш им по закон това -така, това -иначе, всичко останало е само излишна патардия и главоблъсканица
117
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
ДО 121 да ама в официалния сайт на Близу казват че договора е сключен за определен брой канали и не може да се прекрати по този параграф. Следва някой адвокат да ни открехне как да се откачим от тях.
116
4
 
1
 
! Отговори
BOKO преди 11 години
BLIZOO- A STE SPRELI SERIQ,,A,, , A SAM VI ZARQZAL. AKVO DA GEDAM- TURSKITE VI SERIALI. HOMOSEXSHALI.....
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато им казах, че искам да се откажа от тях, те ме ИЗЛЪГАХА, че трябвало да чакам да изтекат двете години по договор.Оставаше 1 месец, изчаках.После се оказа, че нямало било нужда да чакам...Правят се на луди и се подиграват с абонатите си.ФАЛИТ ЗА ТАКИВА!!!Слагайте си антените на балконите и това е, стига сте били крепостни селяни на разни кабелни феодали.
114
1
 
1
 
! Отговори
До 121 преди 11 години
Ако това което си написал наистина е от закона за електронните съобщения ще им разкажа играта на близуто щото и те са маскари и не мога да им простя дето спряха Discovery например. Мисля че и други дето са им абонати ще се съгласят,че са ни длъжници дето самоволно спряха доста добри програми, а това тв7 ама въобще да не го пускат ако искат, всъщност аз бих поискал като компенсация и един порно канал например:)
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се намеси Бойко както помогна на булсат, ама вече го няма.Тъй че сложно става,май ще вдигнат таксите близуту.
112
1
 
6
 
! Отговори
мишки преди 11 години
ЕЙ СМЕШНИЦИ ОТ БЛИЗУ,КОГАТО БУЛСАТА ВОДЕШЕ ВОЙНА,ВИЕ СЕ КРИХТЕ КАТО МИШКИ И НЕ ВИ ЧУХМЕ ГЛАСА.СЕГА ВЕЧЕ РЕВЕТЕ АМА Е КЪСНО.ПОНЕ БУЛСАТ НЕ ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ,СЕГА ДА ВИ ВИДИМ ВАС КАКВИ ЩЕ ГИ НАДРОБИТЕ.И ДРУГО:БУЛСАТКОМ НЕ ГИ СЪБАРЯ ЧЕ СА ЗАГУБИЛИ 1000 АБОНАТА,АМА ВИЕ АКО ЗАГУБИТЕ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ТОВА Е РАВНО НА БАНКРУТ ЗА ВАС.
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХИ ХИ ХИТаман събраха де що има журналистическа *** в ТВ7 и сега няма кой да ги гледа.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БУЛСАТНе е вярно. Имат.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАРЕКОВ=***/ НИКОЙ НЕ ГО ГЛЕДА И БЕЗ ТОВА
108
2
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
Когато Булсатком ЕДИНСТВЕН водеше война срещу увеличените цени на бТВ и тв7 Близу потриваха доволно ръце!Нещата се завъртат прекалено бързо понякога!Единственото е,че тв7- CNN никой почти не ги гледа и няма да се отрази на Близу липсата им за разлика от бТВ!!!
107
2
 
5
 
! Отговори
БУЛСАТ преди 11 години
МИ ТЕ ТЕЗ ОТ БЛИЗУ ДИСКАВЪРИ НЯМАТ ,СЕГА И ТЕЗИ КАНАЛИ НЯМАТ.МИ КЪВ Х...Й ИМАТ ТОГАВА.
106
0
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 11 години
Хаха. Много по-добре си ми е без телевизия. :)Нямам такива проблеми.. Световни проблеми.