10 прокурори душат за BG „Уотъргейт“ в МВР

Цацаров разпореди проверка, на 16 април чака резултати
Обновена: 29 мар 2013 20:57 | 29 мар 2013 15:16,
401
10 прокурори душат за BG „Уотъргейт“ в МВР
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по сигнала, който бе депозиран вчера от лидера на БСП Сергей Станишев.

Въпросният сигналът съдържа твърдения за извършени от служители на МВР престъпления по служба – конкретно за нерегламентирано използване на СРС, уточняват от държавното обвинение.

Проверката се извършва на място в МВР лично от прокурори от Софийската градска и Специализираната прокуратура. Проверяващият екип от десет прокурори се ръководи от градския прокурор на София Николай Кокинов и зам.-градския прокурор Роман Василев.

Срокът за приключване на проверката е 12 април, като до 16 април проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала.

В 14.30 часа днес главният прокурор е връчил на министъра на вътрешните работи Петя Първанова разпореждането за извършване на проверката. Веднага след това екипът е започнал работата си в МВР, добавят от прокуратурата. Вътрешният министър Петя Първанова е разпоредила да бъде оказано пълно съдействие на прокурорите, съобщиха от МВР.

Вчера Сергей Станишев съобщи за незаконна схема за подслушване на висши политици и бизнесмени, ръководена лично от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Той получил анонимен сигнал на електронната си поща. Лидерът на БСП предостави вчера материалите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Според изнесената от лидера на БСП информация хората, които са били подслушвани, са Георги Първанов в периода на създаване на „АБВ“, президентът Росен Плевнелиев при създаването на служебния кабинет, лидерите на ДСБ Иван Костов и на „Атака“ Волен Сидеров в периодите, в които са критикували ГЕРБ.

Подслушвани са още Ахмед Доган при делото за „Цанков камък“ и Сергей Станишев неколкократно. Бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева при посещенията й в България, съдия Нели Куцкова също са били слушани. 

Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Миньо Стайков, Красимир Гергов, Цветелина Бориславова са сред подслушваните бизнесмени, посочи още Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
293, БСП не подслушвано - пред наказателен взвод и на разстрел до 9-то коляно. Само и единствено така ще се оправи България.
267
0
 
0
 
! Отговори
16 Април преди 11 години
Вече има готов Доклад . Пълно Оневиняване на Цветанов , единствения Престъпник е един от Шофьорите на Тези Мобилни Станции . Превишил си е правомощията като е Ходил до Село със Служебната Кола .
266
1
 
8
 
! Отговори
Повечето коментари преди 11 години
Като чета в повечето коментари хората вярват ,че Цецо е подслушвал ,ама нямат нищо против БСП да бъде подслушвано и даже Цецо печели точки от това.Ние сме велика нация,с най-великата идея "аз не искам да съм добре ,ама искам Вуте да е зле. Спомням си песничката на Тошко Колев "кога ще ги стигнем.....", никога по всяка вероятност
265
2
 
3
 
! Отговори
яшьнд преди 11 години
Коментирам безмислеността на коментарите. Съжалявам тези, които коментират под натиск.
264
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Допустимо ли е прокурори, които до вчера изпълняваха заповедите на Цв.Цветанов,сега да проверяват има ли нарушения на закона?Двамата Кокинов и Василев бяха наййверните изпълнители на безумните заповеди на човешкото недоразумение Цветанов,който за известно време беше и мр ва вътрешните работи.
263
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярвате ли му на главния прокурор??всичко ще утихне както е било и до сега,,докато не се изчисти цялата герберска върхушка всичко е напразно,,само дрънкане и напразни обещания
262
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Именно,защото душат,а не разследват няма да открият нищо.Може би така иска назначеният неотдавна главен прокурор от Бойко Борисов.Трябва да си луд,за да приемеш,че този "Длъжник"на ГЕРБ ще направи нещо реално,за да привлече към наказателна отговорност не само Борисов и неговия верен пес Цветанов,а всички участници в този т.нар.Министерски кабинет.
261
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
На ход е поредния "Прокурорски кьорфишек". Дори е безмислено на бас да се хваща човек ,всички знаят и от това шоу нищо няма да произлезе.
260
2
 
8
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД преди 11 години
ББ знае кои са хората на Станишев в МВР и и м е пуснал мухата за тези подслушвания и те са сде хванали на въдицата и са ги предали на СърГея.Целта е непрекъснато да се фабрикуват сензационни слухове и да се симулира някаква работа.Така е било винаги - помните ли още скандала за убийство на ББ от Доган, а? Доган и ББ са си първи приятели със Първанов и Р Петков - ВСИЧКО Е ЕДИН БЕЗКРАЕН ЦИРК И ТЕАТЪР за простия ЭЛЕКТОРАТ . . . . БСП е сложна партия с няколко ценътра -Станишев, Р ОВЧ, ГП+РП и т.
259
3
 
9
 
! Отговори
Г-н Цацаров, преди 11 години
А колко прокурора разследват сигналите на парламентарната комисия за корупцията в енергетиката?Колко ваши служители работят по сигнала за кражба на 300 000 000 от офчия румен и любовницата му др. нинова?
258
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само цяла България, а цяла Европа знае, че всичко и всеки у нас се подслушва. Въпросът е дали прокурорите ще търсят доказателства за подслушване или ще замитат следи.
257
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Румен Корупция в съдебната система му викат тия *** от прокуратурата не работят ако няма далавера. Трябва да се направи независим орган който да проверява жалбите срещу тях извън съдебната система и тогава ще им видим сеира.
256
6
 
6
 
! Отговори
георги тодоров преди 11 години
ако пусна донос срещу съсда си дори със снимка за престъпление ако е анонимен никой няма да си мръдне пръста,ангажираните 10 прокурори с разследването кой щем плати за загубеното време-можеби бсп не плащаме ние както винаги ,понеже по голям кърлеж в българия от бсп няма .малък пример станишев -без нито един ден трудов стаж разбира се има и други какъвто е вожда такава е партията
255
7
 
11
 
! Отговори
Новина преди 11 години
Човек е починал от смях заради историята със сивия ван.
254
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички бесепари са ****ари! по лидера им се познава! Б-ус С-ив П-одслушва! хихихахиха!
253
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искам да поздравя другаря станишев, за уникалната излагация в която изпадна и завлече мвр, прокуратура, медии и партии! честито и на пес! той като прочел анонимката, веднага се е втурнал при главния прокурор, без да провери, дали е истина, за да отвлече вниманието от енергетиката, където започнаха да изплуват далаверите им! сега цял свят ще ни се смее!
252
5
 
17
 
! Отговори
Румен преди 11 години
При престъпление, извършено срещу обикновен човек, прокурорите не правят нищо в защита на гражданина, напротив, в изгода на престъпниците вечно нямат "достатъчно доказателства за повдигане на обвиненияния", дори престъпника ясно да е посочен, ако се образуват сл. дело, то е срещу"неизвестен извършител"... и прокурорите го прекратяват или спират на съвсем формални основания....А, в случая анонимка е повод веднага да се образува сл. дело и десетки прокурори да се занимават с тази анонимка? Защо?
251
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво се прахосват пари за разследване? Всички знаем, че подслушване е имало. Да влизат в затвора и това е. Те физкултурника и тиквата други методи освен подслушване и рекет не познават.
250
16
 
15
 
! Отговори
До 276 преди 11 години
Въшкав ***, отлично знаеш, че Станишев изкара пълният си мандат. Питай, ако не знаеш и ще ти кажат, че Будата беше изритан от властта на 21 февруари т.г. Опитай се да прецениш, кой от двамата е провален политик ?
249
12
 
16
 
! Отговори
Тия идиоти ни преди 11 години
Не се учудвам ,че държавата е на това дереже. Щом като половината *** подкрепят единия мошеник Цецо ,а другата половина другия мошеник Станишко. И Бойко Борисов ,който се избяга и се скри като плъх от потъващия кораб,а уж капитана трябвало да напусне последен.Гласувайте,с двете ръце за тия двамата и чакайте да цъфнат налъмите.

Спонсорирани публикации