Станишев хвърли бомба: Цветанов въртял BG "Уотъргейт"

Подслушвали на поразия политици и бизнесмени
Обновена: 28 мар 2013 17:40 | 28 мар 2013 14:01,
974
Станишев хвърли бомба: Цветанов въртял BG "Уотъргейт"
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Данни за български „Уотъргейт“ под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов огласи лидерът на БСП Сергей Станишев. 

Ще оглася информация за незаконно подслушване, извършвано под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Ако тази информация се окаже вярна, ще се окаже, че е извършена безскрупулна злоупотреба с власт, заяви Станишев. Той вече е поискал среща с главния прокурор Сотир Цацаров и ще иска незабавна проверка на прокуратурата.

Срещата ще се състои днес в 15.30 часа. По думите на Станишев той е получил шокиращ материал на служебната си поща на „Позитано“ 20. Сигналът не е подписан, но се твърди, че подателят е служител на МВР.

В този материал се съдържали „страшно конкретни данни, които могат лесно да се проверят“. Станишев обясни, че трябва да се провери внасяна ли е мобилна техника за подслушване, за какво се ползва, къде се съхранява и какъв е интензитетът на ползване.

От септември 2009 г. досега група в МВР е подслушвала противозаконно политици, общественици, бизнесмени и представители на неправителствените организации, твърди Станишев.

По данните в сигнала Цветан Цветанов е спускал поръченията директно към СДОТО, без законови разрешения.

Операциите първо са били водени от Камен Костов, а след това от Сергей Кацаров. 

Станишев описа и схемата за действие. Шефът на СДОТО получава нареждания от Цветанов кого да подслушва, проверява какви номера има обектът и спуска задачата към екипа. Той проверява към коя клетка се намира обектът и екип отива на място и подслушва.

За подслушването се използва сив ван „Войеджър“, пригоден за целта, а за всяка задача се променя номерът. Станишев настоя да се провери дали СДОТО разполага с такъв бус.

Лидерът на социалистите изчете инициалите на екипа, който е работил по подслушванията - И.Ш, Й.К, К.Д, Х.Д, Д.А.

Тук казвам само инициалите, в сигнала има конкретни имена, уточни той. Станишев изброи и хората, които са били подслушвани: Георги Първанов в периода на създаване на „АБВ“, президентът Росен Плевнелиев при създаването на служебния кабинет, лидерите на ДСБ Иван Костов и на „Атака“ Волен Сидеров в периодите, в които са критикували ГЕРБ.

Подслушвани са още Ахмед Доган при делото за „Цанков камък“ и Сергей Станишев неколкократно. Бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева при посещенията й в България, съдия Нели Куцкова също са били слушани. 

Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Миньо Стайков, Красимир Гергов, Цветелина Бориславова са сред подслушваните бизнесмени. Това е безпрецедентен скандал и погазване на Конституцията и законите, отсече Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


974
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
774
1
 
0
 
! Отговори
Цура задната преди 10 години
Цуцко Цуцков пак ше бере ядове.
773
0
 
4
 
! Отговори
сещайте се преди 11 години
Един пра-стар виц от времето на дядо ми: На изпит:Въпрос : Какво знаете за краставицата?отговор : - с дълга форма , зелена, с 92% водно съдържание.2въпрас Говорете за слона.отговор : Слона е с хобот , с форма на огромна краставица ,но краставицата има 92% и .....зелена ... тежи .....отглежда се на .......Нещо подобно видях в сутрешния блок.При оценяване по литература резултата : Двойка ,Заключението : отклонил се от темата.
772
0
 
1
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
ЧЕЗ, МЕЗ И ДРУГИТЕ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !-ЧЕЗ в Брюксел: Бяхме обект на негативно вмешателство от страна на България-blitz.bg/news/article/190967-ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО НА БЪЛГАРСКАТА СОБТСВЕНОСТ, НО ПРЕДИ ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ КОЛКО И КАКВО СА ОГРАБИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ И И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !-ДА СЕ ОПЛАКВАТ НА ЮДЕЙСКИТЕ ГОСПОДИ - СМРЪТ ЗА ТЯХ !-БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ - СМЪРТ НА ЧУЖДИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КОЙТО ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ !--ДРУГАРЮ МИНИСТЪР,ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ДЕТО Е КАЗВАШ Е МНОГО ДОБРА. ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА КАЗВАШ ИСТИНАТА, ЗАЩОТО НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ТЕ СЪД
771
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво ми дреме дали трактора и доганец са подслушвани??? Алооо, Позитано това компромат ли е изобщо?
770
8
 
1
 
! Отговори
Nikolay преди 11 години
Siguren sym, 4e podslu6vat mnogo qko :)
769
8
 
4
 
! Отговори
ФЕН НА ДСБ преди 11 години
Яко антисатнишев съм, ама не се и съмнявам че е имало незаконно подслушване
768
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха, ако Доганчо беше подслушван за Цанков камък сега щеше да е в карцера! Станишев, пак гейски номерца правиш!
767
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега ходи доказвай,че нямаш сестра.
766
7
 
2
 
! Отговори
blagoi преди 11 години
glasuvaite za gerb togava kato ste mnogo dovolni ot jivota si!
765
7
 
13
 
! Отговори
ВЕВ преди 11 години
ДОСЕГА МРЪСНИТЕ ИГРИ БЯХА ПОД МАСАТА . БУТНАХА ПРАВИТЕЛСТВОТО . ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ СЕГА ВЕЧЕ СА НА МАСАТА ! ТОВА СА БСП !
764
4
 
16
 
! Отговори
дядо Христо преди 11 години
Станишев = селска клюкарка
763
5
 
12
 
! Отговори
Джовани Фалконе преди 11 години
"Да разлаем кучетата", за да отклониме вниманието от съществените неща! PR на Моника и този път не е на ниво, жалко за парите хвърлени на вятъра...отлична е стратегията на Първанов.
762
8
 
15
 
! Отговори
Хм.. преди 11 години
Така, да видим до тук какво имаме: Станишев се излага. Използва традиционните похвати на комунистите в предизборната борба, но се излага, и то много. Ще се провали, това е ясно. Въпросът е кой го оставя така да се излага? С Първанов още не са раделили онова, което имаха да делят... Дали този крах на Станишев, който наблюдаваме не е номер спретнат за него от Първанов? И ако е така какво готви Първанов за след провала на изборите? Все пак знаем, че комунистите умеят да взимат власт само с кръв..
761
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната страхотна излагация на Сергей Дмитриевич по телевизията. С него въобще не може да се води диалог, не отговори на нито един въпрос, през цялото време си говори глупостите! Наглостта му граничи с + безкрайност. И оставка няма да подаде докато е жив.
760
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОЦЕ МАЙ ТОЗИ ПЪТ СКРОИ НА СТАНИШКО КАПАТА !
759
6
 
22
 
! Отговори
baj Tishan преди 11 години
Браво другарю Станишев! Ти следваш неотлъчно начертаната линия и успешно водиш БСП към бунището на историята...
758
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах сега Сергея по ТВ. Много се е изнервил, много злобен, ужас! На всички е ясно, че БСП е пътник за оня свят, но явно няма да си отидат с достойнство, а с кръв и терор! Не могат да приемат какво се случва, а в гените им е да правят золуми.
757
6
 
26
 
! Отговори
БТВ преди 11 години
Гледах Станишев по БТВ. Не мога да повярвам че този човек е паднал толкова ниско! Световен шампион по безочливост! Задава се невероятна катастрофа за БСП на изборите!
756
0
 
16
 
! Отговори
gost преди 11 години
...Аааааа, това обяснява подслушването и на бившия премиер, Мишо-бирата, Танов и пр. Цветанов е човека, помагат му Патрашкова и Явор Дачков. Нищо чудно и записи от подслушванията да се появят на флашка пред издателството на в-к Галерия...
755
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В МОМЕНТА сТАНИШКО,ЗАЕДНО С ЦВЕТАНОВ СА ПО БТВ И СТАНИШКО СТАНА СМЕШЕН, КАКТО ВИНАГИ ПРОСТО ТОЗИ ЧОВЕК СИ СЛОЖИ САМ КРЪСТА !