10 прокурори душат за BG „Уотъргейт“ в МВР

Цацаров разпореди проверка, на 16 април чака резултати
Обновена: 29 мар 2013 20:57 | 29 мар 2013 15:16,
401
10 прокурори душат за BG „Уотъргейт“ в МВР
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по сигнала, който бе депозиран вчера от лидера на БСП Сергей Станишев.

Въпросният сигналът съдържа твърдения за извършени от служители на МВР престъпления по служба – конкретно за нерегламентирано използване на СРС, уточняват от държавното обвинение.

Проверката се извършва на място в МВР лично от прокурори от Софийската градска и Специализираната прокуратура. Проверяващият екип от десет прокурори се ръководи от градския прокурор на София Николай Кокинов и зам.-градския прокурор Роман Василев.

Срокът за приключване на проверката е 12 април, като до 16 април проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала.

В 14.30 часа днес главният прокурор е връчил на министъра на вътрешните работи Петя Първанова разпореждането за извършване на проверката. Веднага след това екипът е започнал работата си в МВР, добавят от прокуратурата. Вътрешният министър Петя Първанова е разпоредила да бъде оказано пълно съдействие на прокурорите, съобщиха от МВР.

Вчера Сергей Станишев съобщи за незаконна схема за подслушване на висши политици и бизнесмени, ръководена лично от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Той получил анонимен сигнал на електронната си поща. Лидерът на БСП предостави вчера материалите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Според изнесената от лидера на БСП информация хората, които са били подслушвани, са Георги Първанов в периода на създаване на „АБВ“, президентът Росен Плевнелиев при създаването на служебния кабинет, лидерите на ДСБ Иван Костов и на „Атака“ Волен Сидеров в периодите, в които са критикували ГЕРБ.

Подслушвани са още Ахмед Доган при делото за „Цанков камък“ и Сергей Станишев неколкократно. Бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева при посещенията й в България, съдия Нели Куцкова също са били слушани. 

Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Миньо Стайков, Красимир Гергов, Цветелина Бориславова са сред подслушваните бизнесмени, посочи още Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
4
 
! Отговори
Прокурор преди 11 години
До АКогато, Цветанов отговори каква е ефективността на 100 млн. за послушване!
167
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сив ван ме преследва в живота и постоянно след мене върви :)Срахотна излагация! Оставка моментално на кухия съсел!
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички знаем, че гейберите са *** милиционери и освен глоби, наказания и послушваме друго не измислиха за четири години. Нека да си влязат в затвора и повече да не чуваме за тях.
165
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Да, бе!Първо, никой не е казвал, че ванът е с антени! Това май "Блиц" го пласираха. Второ, ако ползваш мобилните оператори за незаконно подслушване, рискуваш сериозно да се издъниш, защото те пазят записи за ресурса, използван за подслушване и трето, както забеляза - тика иде реч и за подслушване в помещения. Т.е. не ни пробутвай плоските си анализи, защото те нищо не доказват!
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо пък не? Мн филми гледате и мислите че подслушването е лесна работа.Иска се техника хора обхват.
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбирам защо през комунизма е имало толкова много доносници.8милиона мишлета се правят взаимно ченгета.Е сега са вече 5 милиона мишлетата но са същия лош матрял.
162
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберски ***.Правилно казват че народ с овце да му буташ свободата в ръцете не я ще.
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо, братиньо ! Кратуната съм! Не ти баца джи си ема, и за тва ти пиша тук, да каеш до каде стигна ? Мина ли с буса през Дуранкулак ? Арееее, настъпи го че мноо го търсят вече ! Ааааааа, и да му свалиш антените, че имам клиент за тях!
160
1
 
1
 
! Отговори
до 181 преди 11 години
До Бивш член на БСПАз съм на "Бушмилс", пак не позна!Сега ще си сипя едно, да те отпразнувам (интелекта ти, де)!
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истинският сив ван вече не е сив и едва ли е ван вече.Прости хора.
158
3
 
3
 
! Отговори
СРАМОТА! преди 11 години
ВМЕСТО ТЕЗИ 10 ПРОКУРОРИ ДА ТЪРСЯТ НАЧИНИ ДА НИ СПАСЯВАТ ОТ ЕРП-тата И ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ, СЕГА ЩЕ РОВЯТ ДА ТЪРСЯТ НА СТАНИШЕВ ПОДСЛУШВАЧИТЕ.ЧЕЗ ВЕЧЕ ИМА ПОДАДЕНА ЖАЛБА В ЕС ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ???НАКРАЯ ХЕМ ЩЕ СИ ПЛАТИМ, ХЕМ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ, А НА БСП И СТАНИШЕВ ТРЯБВА ДА "БЛАГОДАРИМ"!!!
157
0
 
3
 
! Отговори
до 176 преди 11 години
До До 167Пак нищо не си разбрал, ама май си тъпичък! Казах само, че е възможно да има повече от един сив ван Вояджер с антени в София. После казах, че онази история (в "Блиц") не доказва, че такъв ван не съществува. И накрая казах, че и историята на "Блиц" може да е нарочна!
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До176Не бе в София има само две каруци а ванът е от провинцията.
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---173Защо не са в затворЪТ тези ,които ни окрадоха ----ЗАКОННО ?Законноста за кои важи в Бг ?---За политиците ,*** ,политиците ,държ.чиновници ,съд.система ---ВАЖАТ ЛИ ЗАКОНИТЕ ?Не смятате ли ,че ТЕ СА ---ЗАЩИТЕН ВИД в Бг ,И ИМАТ САМО ПРАВА ?За кои са ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ....,ОТНОВО ЛИ ЗА НАРОДА ?
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да интересно защо станишев се нагърбва с нещо което 99% ще бъде замазано.Агент Гоце си е близък с Агент Буда и май връткат нещо на станишев
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам кой се притеснява от прокурорската проверка, но очевидно има такива хора!
152
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев се пързаля ,по пързалката ,направена от ...Р.ОвчЪ.,А.Доган и Жорето Първанов ....!Алоо ,Съси ,не се ли оСЕЩАШ?
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 170Точно това му е работата, да гарантира законността!Не е частен случай, както не е частен случай и "Белене".
150
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо,г-н Прокурор ,...не се занимавайте с ''частни случаи'' !Две политич.нагли партии се скарали с компромати ,...мноО важно!ТОВА НЕ ВИ Е РАБОТАТА !
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко е подслушвал жена си да не мърда още при Велин Хаджолов.