9000 лева струва лечението на самозапалилия се от Ситово

Парите ще бъдат осигурени от социалните
31 мар 2013 18:13,
76
9000 лева струва лечението на самозапалилия се от Ситово
Къщата на самозапалилия се. Снимка: Булфото

Девет хиляди лева ще плати Регионалната дирекция за социално подпомагане /РДСП/ в Силистра за пребиваването във ВМА-Варна на самозапалилия се в силистренското село Ситово Тодор Йовчев, съобщи директорът на РДСП Анелия Василева, цитирана от БТА.

Йовчев почина на 22 март, след като се самозапали и беше приет в болница с около 95% изгаряния. Мъжът беше безработен, с едно дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин.

Парите са осигурени по силата на министерско постановление за целеви средства за болнична помощ за хора, които нямат доходи или лично имущество.

Справка от дирекцията показва, че Йовчев е бил безработен, но не е търсил съдействие от социалните работници.

Жената, с която съжителствал, имала едно дете, но то е живеело при нейни близки и получавало месечна помощ.

Еднократна помощ ще получи и жителката на силистренското село Гарван Калинка Атанасова, която заплаши да се самозапали заради наводнени имоти, които са в съседство със защитена местност.

При анкетиране социалните работници са установили, че Атанасова и синът й са в затруднено материално положение. Жената е обект на кризисна интервенция от специалисти и е под полицейско наблюдение.

Двата случая са първи по рода си в Силистренско и станаха една от причините изграденият към Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ Областен съвет по психично здраве да разработи програма за превенция на самоубийствата.

Предвидено е да се събират статистически данни, да се направи проучване, да се анализират основните причини за суицидни действия /самоубийства/ и да се създадат механизми за ограничаването им. Подготвят се и срещи с психолози, педагогически съветници от училищата, социални работници и полицейски служители. Ще бъде открита и гореща телефонна линия.

През 2011 година са регистрирани 41, а през 2012 - 45 случая на суицидни действия в Силистренско.
Трагично са завършили пет от случаите през миналата година и един - през 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Как да горазбирам?Скъпи сънародници моля Ви избирайте по евтино приключване на земния си път!
61
1
 
3
 
! Отговори
9000 х ??? преди 11 години
Я напишете колко милиарда струва лечението на не осигуряващите се ***
60
0
 
0
 
! Отговори
бонобо преди 11 години
До Ха ха хааа Тъй, тъй, с това налудничаво Ха-ха-хааа (с три а-та) се идентифицираш пред РАБОТОДАТЕЛЯ. Апропо, по колко ти плащат и това ли са единствените ти доходи?
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най - точен е първият коментар. Ако някой ми каже, че Ян палах е герой, ще го пратя да се прегледа за сметка на данъците. Щях без малко да напиша за моя сметка, но се сетих, че *** са хиляди и ще трябва да си похарча парите за лятото.
58
0
 
4
 
! Отговори
демон преди 11 години
9000 лева струва лечението на самозапалилия се от Ситово:-след това заглавие освен че разбрах ,че сме стигнали дъното, но и продължаваме да копаме надолу
57
1
 
5
 
! Отговори
ПОСЛЕДЕН ШАНС преди 11 години
АКО МУ ГИ БЯХА ДАЛИ ТЕЗИ 9000 ЛЕВА ИЛИ ПОЛОВИНАТА ДОРИ , СЕГА ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕШЕ ДА Е ЖИВ
56
0
 
8
 
! Отговори
Към заглавието преди 11 години
А на бандита Златко Баретата колко струва лечението?
55
6
 
8
 
! Отговори
Не разбирам преди 11 години
Откъде дойде тази мода самоубийство чрез самозапалване. Прилича ми на секта. Най-евтино ли е самозапалването, или най-лесно човек може да получи пари?Като си решил да правиш смъртен грях, защо трябва да го показваш на всички. Това е нечувана жестокост, това не е протест, това е слабост. А какъв пример даваш на другите. И те имат проблеми. Дори не си се създал ти, че дас е самоунищожаваш. А близките ти? един или повече, не мислиш ли за тях? Безсрамие, в период на криза,демонстрации!
54
0
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 11 години
За нас загуби ама за някои приходи.Честит ви ден на депутата.1 -ви април.
53
2
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 11 години
Много сте, много сте и ставате все по-***!
52
1
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Господ да му помага на човека!
51
1
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Няма да коментирам абсолютното малоумие на теб и на останалите, които са ти дали +Кога ще изчезнат такива *** като теб от България.
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам коя Уйкепедия четете, но в тази която отварям, относно С. Корея, пише, че имат прогрес на икономиката и увелечение на населението...
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo i samo za6toto idvat izbori dori istinata za komundelite ot severna koreq ne moje se kaje laja bilo jalki ste ve komundeliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sled vas treva ne nikne
48
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахах, в Северна Корея умирали от глад, цари желязна дисциплина но от нищо не са лишени, децата нямали бонбони-ако е вярно означава, че имат култура на хранене, защото българските родители тъпчат децата и ги глезят със всякакви помии и ***...апропо, ако някой ще ми пише "другарю" и тн....не се хабете, ще влезна пак след няколко дни и не съм комунист...
47
5
 
9
 
! Отговори
4esten преди 11 години
a be kAKVI GLUPOSTI PI6ETE ZA S.KOREA.KAKAV RASTE6 KAKAV BVP ,TAM DECATA NE SA VIGDALI BONBONI HORATA NE RAZPOLAGAT SAS SEBE SI VSI4KO IM SE ZAPOVIADVA OT GORE OT NIAKAKVI SLABOUMNI KOMUNISTI4ESKI OLIGOFRENI SPOMNETE SI KAK NASILA REVIAHA KATO PUKIASA TEHNIA 4ERVEN ***.
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
48, за какъв прираст и какава статистка си мечтаеш в Северна Корея? Комунистиеската пропаганда може да казва, че имат и 30% ръст, но истината е, че десетки хиляди хора годишно умират от глад, а милиони гладуват и страдат от недояждане! В Същото време Южна Корея тръгнала от същото равнище преди 50 години, сега е сред най-богатите държави в света!
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А 23 г. преход ни струва към 150 милиарда загуби
44
3
 
23
 
! Отговори
факт преди 11 години
Значи като е жив нямат пари да му дадат помощи , а като умре , веднага се намират някви 9 000
43
4
 
18
 
! Отговори
На плювачите с любов преди 11 години
На зомбираните недоносчета, на които тате носи, а мама меси ще кажа: ИДВА ДЕНЯТ, в който вие ще поемете на запад ще можете да се радвате на прогнилия капитализъм, миейки чинии или чистейки кенефите на *** по общинските жилища по големите мегаполиси. Лесно е да гледате лъскавите сгради и улици по телевизията, докато мама и тате ви хрантутят!!!