Цветанов и Станишев на разпит заради BG "Уотъргейт"

И МВР, и ДАНС, разполагали с мобилна техника за подслушване
59
Цветанов и Станишев на разпит заради BG "Уотъргейт"
Цветанов и Станишев ще бъдат разпитани заради скандала. Снимка: Dnes.bg

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и лидерът на БСП Сергей Станишев ще бъдат разпитани във връзка със сигнала за незаконното подслушване на политици и бизнесмени, с който се зае прокуратурата.

Информацията потвърди градският прокурор на София Николай Кокинов, който заяви пред bTV,  че вече са разпитани всички служители, които имат някаква връзка с информацията от сигнала.

"Политиците могат да използват за политика всеки случай, прокурорите нямат това право", подчерта Кокинов.

В петък прокуратурата започна проверка в МВР по повод изнесената от Станишев информация. Проверката се извършва на място в МВР лично от прокурори от Софийската градска и Специализираната прокуратура. Проверяващият екип от десетима прокурори се ръководи от градския прокурор на София Николай Кокинов и зам.-градския прокурор Роман Василев.

Срокът за приключване на проверката е 12 април, като до 16 април проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала.

Още по темата

Същевременно бившият главен секретар на МВР Валентин Петров посочи пред БНР, че мобилна техника за подслушване има и в МВР, и в ДАНС. Той допълни, че с нея разполагат и частни структури в България. По думите му става въпрос за оборудване, което може да прихване до няколко телефонни абоната от сравнително близко разстояние.

Цената на подобна техника е под един милион лева, съобщи още бившият главен секретар на МВР и допълни:

"МВР разполага с такава техника. Считам, че и там има такава, както и в частни структури. Всичко това, което има в света и което се ползва като технически възможности, е нормално да се ползва и в нашите структури за сигурност и не само в структурите за сигурност, ползва се и от частни лица, които са създали собствени структури, които макар и незаконно, използват такава техника. Не чак толкова скъпо струва, под един милион".

Петров посочи още, че както и да е извършено подслушването, би трябвало да могат да се намерят следи за него.

"Ако подслушването е извършено законно, със сигурност има следи в МВР, тъй като във всички случаи има процедура, по която нещата се извършват", подчерта бившият главен секретар на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този път Станишев е прав
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им майките и на двамата
49
2
 
6
 
! Отговори
ПЕТЕЛА преди 11 години
ТО ПЪК ЕДИН ПРОКУРОРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР ,ЦЯЛА ФИТКА!БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
48
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
До Къчев Лошо няма. Поне да има малко смях. В последни 3-4 години има само мъка и лъжи.
47
4
 
11
 
! Отговори
Къчев преди 11 години
До Анонимен Ей, пич, разсмя ме. Опозицията върти, ти да видиш, далавери. Остави ги тях, интересно ми е защо не обърна внимание на това как скъпият ни премиер-слънце тъпче с пари бившата си жена, футболния си отбор и скъпите си подчинени.
46
6
 
11
 
! Отговори
Ламята Спаска преди 11 години
До М21 И на мен не ми беше симпатично да ме управлява бивш комунист, пожарникар, бодигард на Тодор Живков, знаещ един език (български) и то не много добре, така че не се притеснявай.
45
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
До НърдчоПак е по-възможно, има и по-готини сюжети: Цецка Цачева в нормални дрехи Искра Фидосова в S размер Делян Добрев не под политически чехълВежди Рашидов без бутилка с алкохол Десислава Атанасова - лекар Има, приятелю, има
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СерГейт БСПарлама
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Серго Компрамата (новото му партизанско име) отвлича вниманието от БСП-далаверите с пагубни за България сделки.
42
4
 
17
 
! Отговори
Нърдчо преди 11 години
Чакайте, чакайте. Цветанов на разпит. Това не е ли като Бойко в библиотека?
41
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И БСП имат подслушвателна техника от руските служби.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Проверяващият екип от десетима прокурори се ръководи от градския прокурор на София Николай Кокинов и зам.-градския прокурор Роман Василев."-Е,и какво от това? Пак същите л.***! Като онова шокиращо заглавие "ДАНС влиза във ВМЗ-Сопот! Тааа... Въпроса остава пак същия! Е,и какво от това? Решение на проблемите ни е само като излизаме на улицата!
39
9
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 11 години
Тоя па Валентин Петров, толкова компрометиран и опозорен тип, Тройната го назначи и после го изгони след излагациите с Куйович и разни други простотии, доста глупости наговори днес. Защо не пишете и за изказването на другия гост в сутрешния блок, пак човек от службите, но не компрометиран, който си каза, че сигнала така както е написан и подаден от Мишката гей е пълна глупост. Много се изложи това лъжливо овчарче, няма как да ме е жал за него, по - скоро ме е гнус от този руски червей.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А! А! Айде и двамцата за ръчичка и от следственото в затвора.
37
8
 
19
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Защо ми е Бойко? Не искам още 4 години замразена заплата. Никакъв Бойко, излиза ни прескъп, направо непоносим
36
16
 
9
 
! Отговори
2 преди 11 години
Наистина такова тежко наследство от 9.09.1944г никаде по света не е имало. Комунистите-социалисти избиха всичко нормално и образовано за дойдат каскетаджиите на власт. И след като се образоваха в раб-фак Т.Живков предложи да станем 16 република на СССР. Това е скъпи сънародници наследството от престъпната БКП-БСП-ДПС-КОСТОВ-ДС.НИКОГА ЗА ТЯХ.НАПОЛЕОН Е КАЗАЛ ЧЕ ВСЕКИ ГРЕШИ НО КОИТО ПОВТАРЯ ГРЕШКИТЕ Е ***....САМО БОЙКО.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следите си ги има, защото подслушвания е имало, и то колко много, въпросът е, че в България следи се унищожават или крият най-безцеремонно и под най-нелепи предлози.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както казва Дядо ПОП на двама които му се жалвали един от друг и искали от него да отсъди справедливо,след като ги изслушал той им казал - "И ти си прав" на единия, "И ти си прав" на другия.В нашия случай единия не може да докаже,а другия не иска да признае.
33
3
 
23
 
! Отговори
прах в очите преди 11 години
Хайде стига сте ни занимавали с глупости кой кого подслушвал или може би неподслушвал, а кажете нещо за мъни гейт /или как от *** ставаш милионер/ как се строят волтаици, ветреници, вецове,тецове /никому ненужни/ от деца и жени на дупетати и как тока ни от тези далавери стана златен !!!
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПрокурорНе, казва се Сергейт.