Всички магистрали завършени до 2020 г., прогнозира Плевнелиев

Пътната администрация в България навърши 130 години
Обновена: 3 апр 2013 21:53 | 3 апр 2013 21:47,
176
Всички магистрали завършени до 2020 г., прогнозира Плевнелиев
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

До 2020 година България може да има напълно завършен магистрален пръстен. Това прогнозира президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към гостите тази вечер на церемонията в НДК по случай 130-годишнината от създаването на пътна администрация в България, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Заедно с вече изградените магистрални пътища у нас предстои до 2015 г. да бъдат завършени около 300 км, а още около 400 км - до 2020 година, е казал президентът и е поздравил пътните строители, проектантите и администраторите, които отбелязват юбилейната си годишнина.

Росен Плевнелиев призовал да продължи работата по изграждането и по ремонта и рехабилитацията на съществуващата пътна мрежа, която остава национален приоритет, "без значение кой колко е построил".

Освен държавния бюджет и финансирането по европейските програми, държавният глава изразил очакване в пътния сектор възможно по-скоро да бъдат стартирани публично-частните партньорства, като "нов модел за развитие на България, който да бъде приложен и в други сектори като околната среда".

Доброто планиране и осъществимите модели ще доведат до успех, а българските компании вече са показали, че могат да строят качествено и на приемлива цена, е подчертал още държавният глава.

В церемонията по случай годишнината на пътната администрация са участвали вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет Екатерина Захариева, кметът на столицата Йорданка Фандъкова и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, посочват от прессекретариата на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
перо преди 11 години
А до тогава , че ручаме чакълат.
144
0
 
2
 
! Отговори
Що не се гръмне? преди 11 години
Поне едно добро нещо ще направи.
143
1
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
E*AHTI MAGISTRALATA TYA STANA ISTORICESKA.OBACE KATO EDNO CERNO LEKE OT ISTORIYA NA BG.
142
1
 
3
 
! Отговори
dobro_dete преди 11 години
Росен не лъжи! Ти докато беше министър и една не можа да завършиш, а имаше планове за не знам си колко проекта! Какви са тия глупости, Тракия я правим сто години, какво остава за Хемус и т.н.!
141
1
 
4
 
! Отговори
velizara преди 11 години
Плевнелиев пак приказва каквото са му написали. ще кажеш че този проект зависи него, айде да не си приписва заслугите.
140
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ало президента, бе то до 2020 година тук ще останат само ***, турците, мързеливите, болните, номенклатурата по цялата там йерархия и тук-там някой заблуден псевдо патриот. Та питам аз, кой аджеба ще да се движи по тез магистрали?
139
1
 
4
 
! Отговори
тото преди 11 години
Ако поне в половината далавери,в които му се спряга името участва,тоя няма да излезе от затворите!!!!
138
2
 
7
 
! Отговори
Мечтатели преди 11 години
ГЕРБ-ще управлява?Що не хванеш за оная работа и да посвириш бе тъпчооооооо.
137
1
 
6
 
! Отговори
Путаран преди 11 години
Да ме извинява прекрасния женски орган, но по-точно определение за този лигльо няма./ Интересно сега чие позволение иска да се изсери. Или Бойко-мафията го държи още здраво за топките?/
136
3
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
Айде и този..Асфалофилията да не е заразна????
135
4
 
6
 
! Отговори
отчайващо преди 11 години
Ами какво друго да обещава Плевнелиев? Магистрали, лентички, асфалт и старата песен продължава на нов глас. Хората на луната кацат, а ние се занимаваме с улици и дупки по тях. Жална ти майка български народе, нищо друго не ти остана освен да бъдеш изчезваш вид.
134
6
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Искате или не-ГЕРБ ще ви управлява
133
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ще идват чужденците да гледат къде е изчезнал от глад един глупав народ дето го будалкат вече 23 години с измеслени понятия като 4"емокрация" и "пазарна икономика"
132
1
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Плевньо, това хубаво, но кажи кога ще имаме железопътни линии, пригодни поне за 160 км/ч?София-Пловдив- Свиленград е едно на ръкаКак може през нашата територия да минават 4 транспортни коридора и по нито един от тях да нямаме нормална железница?
131
2
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Едно си пастирката знае едно си бае!
130
0
 
5
 
! Отговори
Gesh преди 11 години
Значи, ние искаме пари от всякъде. Ама ги искаме за изхарчване. Сиреч да си ги разпределим някак, а те от някого да идват и този който ги дава да забрави, че е давал и да не иска нищо.В случая за магистрали, екология и други получаваме от Европейския съюз. Да, ама те ги дават целево за точно определени проекти. Дават ги да построим нещо и да получаваме заплати за свършеното, а после да похарчим заплатата. Дават за свършена работа. Ама асфалт не се яде, но ако е сложен асфалта ще има заплата.
129
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
май пак ни насочват да ядем само магистрали
128
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като няма хляб, яжте магистрали
127
1
 
9
 
! Отговори
седесар преди 11 години
Такива прогнози от него не са много изпълнени със съдържание. Най-малкото защото от него нищо не зависи, а от ресорния министър.
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a agent gotce postroi nqkolko golf igri6ta-lithhouse,blacksearama,traichionglif golfs and pirin golf resort