Нашенецът иска хуманно решение на проблема с кучетата

75% от хората не искат смъртта на животинките
Обновена: 4 апр 2013 21:43 | 4 апр 2013 21:32, Красимир Ангелов
228
Нашенецът иска хуманно решение на проблема с кучетата
Българинът е хуманен към уличните животни. Снимка: Булфото

Три четвърти от българите подкрепят хуманно решаване на проблема с бездомните кучета и котки, показват резултатите от проучване на Института за социални изследвания и маркетинг – МБМД.  Данните са оповестени от Фондация "Четири лапи" по повод международния ден на бездомните животни.

На въпрос кой вариант за решаване на проблема с безстопанствените кучета е най-ефективен, 38.9 процента от запитаните посочват кастриране, ваксиниране и връщане на кучетата по местата, където са били заловени (с изключение на доказано агресивните и нелечимо болните).

Също близо толкова от хората  - 37.4%, настояват бездомните животни да бъдат настанени в приюти.

Всеки десети (9.4%от анкетираните) посочват, че залавянето и умъртвяването след определен период от време е най-работещият модел, а крайно радикални са 5.8% от анкетираните, които  подкрепят умъртвяване на животните на място чрез отравяне или ловни хайки.

В отговор на въпроса кой е виновен за наличието на скитащи животни по улиците, над половината -  56.6% от анкетираните посочват безотговорните собственици, които изоставят домашните си любимци, а 25.9 на сто считат, че вината е на общините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
5
 
! Отговори
Ву Ям Пес преди 11 години
Решението с кучетата е следното - една бригада виетнамци във всеки голям град. Така ще бъде хем хуманно, хем гостите ще са сити :)
176
3
 
11
 
! Отговори
Lobisti преди 11 години
Само лобистки статии. Няма ли да спрете. Колко глупави мислите, че са хората? Ясно е на всички че кучетата носят пари на тесен кръг от хора. Затова са на улицата и ядът деца. Когато куче ухапе зверски дете статии няма или да с друг привкус, как виждате ли детето било нападнало кучето. Смешници. Само разведените нещастни от живота, полудели бабки и лелки си ги пазят пред блока, та да имат с кого да си говорят глупости. Марша сме ние българите.
175
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук явно масата от коментиращи е от останалите 25% ненормалници, които не виждат нищо нередно в това да затриваш животни. Предполагам, че отношението им към природата е сходно, така че лесно може да си направим изводи що за хора са това.
174
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой ще ми обясни ли що е то "доказано агресивни" кучета? в рамките на по-малко от месец, ме нападнаха два пъти кучета, без дори да ги бях забелязала в началото. но явно те не са "доказано агресивни" и трябва да продължават да скитосват по улиците, пък аз и другите като мен да му мислят...
173
2
 
9
 
! Отговори
oh преди 11 години
прочетох само последната страница с коментари и ви поздравявам колеги, за пръв път да не видя някаква цялостна омраза към кучетата; аз имам куче и е страхотно, но решението на проблема с бездмоните е само едно - ефтаназия след определен период. Хуманно е, дава се шанс кучетата да бъдат осиновени, ако никой не го направи, сори, майите с деца са по-важни
172
4
 
11
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
това е манипулирана анкета, не вярвам на резултатите й! познавам една двама трима *** дето се прехласват по *** и всички останали НОРМАЛНИ хора които познавам се възмущават от това безобразие! незабавно да се съберат и евтаназират тези гнусни животни! болести, агресия, мръсотия, грозота, страх - това са последиците от тях. само *** се радват на това, нормалните хора прескачаме *** по улиците, заобикаламе огромни рунтави налягали напряко на тротоарите песове и псуваме!
171
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееееееееей, лицемерни ***, кметицата беше обявила, че издръжката на едно куче в приют излиза 170 лв на месец! ГРИЖАТА КЪМ ПОМИЯРА СЕ ИЗРАВНЯВА С ГРИЖАТА КЪМ ЕДИН СЪВЕСТНО РАБОТИЛ 40 ГОДИНИ ПЕНСИОНЕР!!! А стига вече !!! Толерасти с толерасти!
170
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Хуманно решение (по блакански) - ЕКАРИСАЖ :)
169
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да ивзикаме виетнамвциет - за 5-6 месеца ще решим кучешкия проблем и едновременно с това ще си подобрим отоншениятаэ- те ще намалят галада , ние ще намалим кучетата...
168
8
 
13
 
! Отговори
Хм преди 11 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! 80% от хората, с които съм говорил искат ИЗБИВАНЕ на ***!!!Кой плати на тия *** от мбмнеби?!? Лапачите от Четири лапи или подобни човеконенавистни организации?!?
167
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мен като ме погледне улично куче злобон се снишавам с чантата, от неговаат страан и също го гледам злобно Ако нося голям чадър - хващам го здраво с отрието към кучето. И не тичам. но глутниците са проблем - един моторист да мине пет шест кучета го подгонват. Като ги хване промяна на сезона - също гонят колите и почват да ръмжат
166
5
 
8
 
! Отговори
Ползунов преди 11 години
Драги Pinochet-e не и с отрова! Кучешкото трупно месо трябва да се използва за храна на месоядните в зоо-градините и/или да се изнася част от него в кучеядните страни/например бартер срещу риба/. От кожите ще могат да се правят полезни за човека атрибути като яки, топлинки,ръкавици и разни кожени якета и палта.Това ще позволи да се възстановяват разходите по залавянето на тези твари. Да се използват примки за улова, за да не се нараняват кожите.Агънца колят и лапат, а кучетата жалят- я виж ти!
165
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
проблема е, че стопанин си купува куче,эв един момент решава че не може да го гледа - пусен го навън, и готово - а глоба? кучето не е регистрирано, няма специалан полиция коята да налааг глоби кучето да не се изсере на обществено място и т.н. ОСвен това това "екоравновесие" е голяма глупост. Всичик кучета трябва да имат чипове от първата минута в която се озоват кучкарника - ако някое куче се озове там за втори път въобещ да не се церемянат с него.
164
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лъжа - искам да се съберат хайките и и да ги избият
163
0
 
9
 
! Отговори
някой преди 11 години
Само с кастрации на уличните кучета обаче няма да стане. Трябва и на домашните. Откъде се въдят непрестанно иначе. Дойдат, приберат ги и след някоя и друга седмица - опа, още 2-3. Да не падат от небето? И какво стана, уж щеше да има задължителни регистрации, чипове, глоби? Аз досега не съм чул някой да е бил глобен.
162
5
 
9
 
! Отговори
до 173 преди 11 години
Ти ако искаш и слонове си гледай и обичай, но си ги дръж вкъщи!
161
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Хигиениста 104, ами защо да не приложим същото хуманно отношение към помирите, както и към прасетата, то не е с газ, ама карай
160
5
 
19
 
! Отговори
до 173 преди 11 години
Аре бягай в гората да си обичаш вълците. Аман от *** като теб. КАК СЕ ОБИЧА КУЧЕ? Обясни ми!! Това е животно. И то териториално и социално! Резултата е огромни глутници по улиците, които са си разпределили региона на територии и ръмжат и нападат всичко, което влезне в тях. Не нападат големите мъже, защото са силни. Но нападат малките деца и жени, защото са физически по-слаби. Това е НАЙ-ПЪРВИЧНИЕ ЗАКОН на природата! Това са животни, по дяволите! Нямат никаква работа по улиците!!!!
159
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто ги прибират и след определено време ги умъртвяват. Така е в Америка. Там никой не реве за хуманност към псетата. Освен това всяка пролет всеки, който притежава регистрирано женско куче го води на контрола. Ако е беменно, то тогава се следи. Защото масово се изхвърлят кучета от безотговорни собственици. И така се наводняват улиците. Улично куче, което ме доближи ръмжейки го ритам МНОГО ЯКО и го подгонвам. Така ги разкарахме от квартала. Но тук трябва просто общината да се намеси.
158
1
 
9
 
! Отговори
макето преди 11 години
не знам за псетата ама требе хуманно да очистим сите политици до крак