Нашенецът иска хуманно решение на проблема с кучетата

75% от хората не искат смъртта на животинките
Обновена: 4 апр 2013 21:43 | 4 апр 2013 21:32, Красимир Ангелов
228
Нашенецът иска хуманно решение на проблема с кучетата
Българинът е хуманен към уличните животни. Снимка: Булфото

Три четвърти от българите подкрепят хуманно решаване на проблема с бездомните кучета и котки, показват резултатите от проучване на Института за социални изследвания и маркетинг – МБМД.  Данните са оповестени от Фондация "Четири лапи" по повод международния ден на бездомните животни.

На въпрос кой вариант за решаване на проблема с безстопанствените кучета е най-ефективен, 38.9 процента от запитаните посочват кастриране, ваксиниране и връщане на кучетата по местата, където са били заловени (с изключение на доказано агресивните и нелечимо болните).

Също близо толкова от хората  - 37.4%, настояват бездомните животни да бъдат настанени в приюти.

Всеки десети (9.4%от анкетираните) посочват, че залавянето и умъртвяването след определен период от време е най-работещият модел, а крайно радикални са 5.8% от анкетираните, които  подкрепят умъртвяване на животните на място чрез отравяне или ловни хайки.

В отговор на въпроса кой е виновен за наличието на скитащи животни по улиците, над половината -  56.6% от анкетираните посочват безотговорните собственици, които изоставят домашните си любимци, а 25.9 на сто считат, че вината е на общините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
12
 
! Отговори
Лъжа е това преди 11 години
"Нашенецът" предимно иска РАБОТЕЩО решение на този огромен проблем, с ефект като в останалия цивилизован свят- липса на безпризорни кучета по улиците у нас. Как ще го постигнат отговорните другари отдавна е все едно. Колко хора бяха буквално изядено! Та средството е без значение отдавна за хората. Те почнаха да стрелят и да пускат храни с отрова, в чудо са се видели.
156
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На улица Шар планина в София, точно срещу БИЛА има два големи песа, даже вчера ме нападнаха, нападат майки с колички, хора на колелета, гонят коли, просто ужас. АЗ СЪМ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ МЕТОД. Прибират се в приют и ако до 60 дни не ги осиновят, смърт ! ОБАЧЕ далаверата със СУБСИДИЙТЕ е огромна и затова нищ не се прави.
155
3
 
10
 
! Отговори
крадеца вика .... преди 11 години
искам да питам, понеже съм крадец, дали одобрявате да продължам да крада .... и според мен Вие одобрявате да крада .. и ще крада ... ( а дали ще има *** и дали ще умират хора от глутници ... не е моя работа !!!! ) РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ПИША ???? :)
154
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина хората по света живеят в градове, в които съжителстват със всякакви животни, много по-опасни и пакостливи от кучетата (мечки, порове, змии, крокодили...). Дори в Лондон хората съжителстват с лисици!!! И тези хора си ги пазят тези животни и са намерили начин да съжителстват с тях. Кучетата в София са толкова интересни - от тях има всякакви разновидности - уродливи, чудновати, красиви..., те биха могли да бъдат туристическа атракция. Естествено агресивните кучета трябва да се премахват.
153
8
 
17
 
! Отговори
er преди 11 години
и данък куче домашно - 1000 лв.и ужасен отчет за ваксини на 3 месеца -като войници пред ветеринарите -пропускане- отнемане на животнотостига с тези събирачи на животни
152
8
 
15
 
! Отговори
кучелюбителка преди 11 години
Искам незабавно и несимволично НАМАЛЕНИЕ на пенсии и детски, и тези пари да се пренасочат към отглеждането на миличките кученца, и също така да се приеме закон, който да криминализира необичането на кученца. ЗАТВОР за враговете на кученцата!
151
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 173-да, прав/а си! Онзи, изядения професор в Малинова долина, беше харесан и мноого обичан от миличките сладки кученца!
150
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте! Ние сме от фондация Четири лапи и провеждаме проучване на тема: " Вие против избиването на кучетата ли сте или да?"Защо не зададоха въпрос:" Искате ли деца и възрастни хора да бъдат убивани от озверели глутници?"
149
5
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 11 години
BG +Vietnam=reshen problem humannBG +Vietnam=reshen problem humanno.Hranim cyal BG +Vietnam=reshen problem humanno.Hranim cyal vietnamski narod bez pari.
148
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не всеки човек знае как се обича куче,но всяко куче знае как се обича човек!
147
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това проучване е правено по същия начин както предизборните.Само че сега е платено от "4 лапи" и мафиотите ,които доят пари от общините за "грижи" за ***."Агенциите" за пари може да докажат всичко,за което им се плати.А *** хапят и разнасят тения по детски площадки и кърлажи по парковете.След като сме страната,в която *** изядоха професор коментарите са излишни... коко-обичащ само кучета със каишка и не пикаещи на детската площадка пред блока
146
13
 
9
 
! Отговори
PINOCHET преди 11 години
Кучетата с всички средства-отрова, пушки камъни и т. н. С дружни усилия ще се справим.По важно обаче е да закараме на стадиона всички управляващи допуснали това да стане проблем
145
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко злоба има в коментарите, но оскотяването и озлобяването на народа е оправдано и се дължи на мизерията му. Дайте да избием на общо основание всички представители на всяка каста и живо същество, екземпляри от които са ни попречили някога. Да избием всички кучета, котки, мечки и други животни, да избием всички шофьори, доктори, адвокати, архитекти, майстори, ***, политици, държавни чиновници, застрахователи, банкови служители цесекари, левскари, стари хора, пубертети, малки деца...
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ристу.Много си прав човеко.
143
7
 
11
 
! Отговори
Фандъков преди 11 години
Пролет е , КУЧЕТАТА са бесни и разгонени. Очаквайте в най-скоро време отново разкъсани или недай бог умъртвени деца и възрастни. ТОВА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И КЪМ Г-ЖА ФАНДЪКОВА !!!!!
142
6
 
15
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Учудих се като видях цифрата.Но като прочетох по долу"Четири лапи"разбрах неъсотвествието с наблюдениета ми."Четири лапи"и БХК вън от България!Аман от сектанти и зомбита.Южния парк в София остана без птици от ***.Глутниците вече не се задоволяват да унищожават само дивите животни по полето,но започнаха като вълци да нападат и кошари в Смолянско.Какво още трябва да стане, та някои болни мозъци със съществени пропуски в основното си образование да им просветне?
141
4
 
20
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 11 години
ЗАЩО ЗАЩИТАВАТЕ само кучетата? Плъховете също са бозайници и според Закона не трябва да се унищожават с отрова. Знаете ли как се мъчи с часове горкото животинче, когато в стомахчето му попадне отрова? Как цвърчи майката и стресира малките си плъхчета, вместо да ги накърми?С какво плъховете са по-малко бозайници от кучетата? Разликата е, че те не хапят.Предлагам плъховете да се кастрират, обезпаразитяват, маркират и да се връщат по съответните мазета. Болните плъхове да се лекуват в плъхарници!
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*бяга
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПетьоАха, значи "злият" човек е виновен даже просто като бяха, сигурно и като минава покрай негово величество песа, нали?
138
21
 
8
 
! Отговори
Петьо преди 11 години
Всеки, който хвърля отрова на улицата, примесена с храна и трови кучетата трябва да бъде също така отровен! Писна ми от такива ***, едно куче е повече човек от такива гнусни създания. Доказано е, че 95% от случаите, когато има проблем с бездомни кучета, е предизвикиан от човека с действията си, които започват да бягат, да хвърлят камъни и т.н.