Да вдигаме тока с 20%? Опазил ни Господ, ще ни разкъсат!

Целта ни е да задържим цените, рече Харитонова
12 апр 2013 18:39,
257
Да вдигаме тока с 20%? Опазил ни Господ, ще ни разкъсат!
Снимка: архив, БТА

ДКЕВР не иска да увеличава цените на тока в никакъв случай, но сигурно има разходи, които неминуемо трябва да признаем“. Това коментира шефът на комисията Евгения Харитонова. По думите й едни от тях са именно цените на въглеродните емисии.

Харитонова обясни, че миналата година са били признати разходите само за половин година и от 1 юли тази година трябва да влизат разходите за целия ценови период.

Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цената на електроенергията с около 15-20%. Сред тях е и големият производител на ток - АЕЦ "Козлодуй".

„Комисията ще гледа под лупа всичките разходи, представени от съответните енергийни дружества”, обеща Харитонова. Тя изрази притеснение, че мините са поискали увеличение на цената на въглищата, което е съществено при образуването на крайната цена на тока.

Още по темата
На въпроса дали все пак не се подготвя сериозно поскъпване на тока от 1 юли с 20-25 на сто, тя отсече: "Опазил ни Господ. Улицата ще ни разкъса“.

„Целта ни е да задържим цените или да има някакво минимално поскъпване - това да бъде", разясни Евгения Харитонова.

„Не искам да казвам потискане на цени, защото това не е здравословно за никого. Потискане на цени сега означава следващия период Бог знае на какви цени“, коментира още тя.

Най-рано до два месеца, тоест до средата на юни, ДКЕВР ще вземе своето окончателно решение дали да бъде отнет лицензът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, каза още председателят на ДКЕВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
204 и после кво тупунгел ти по ефтин ток ли ще предложиш
164
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
200 не мога да разбера *** кое не ти харесва , истината ли не тои харесва така е , за 2011 АЕЦ КОзлодуй има 820 млн. приход , за гориво е дал 150 млн , за амортизации пще 140 млн или 290 млн. за РУСКА СТОКА колко % е това бе ***. КОлко плащаш *** ГАЗПРОМ за газта 440 долара нали това ти е 90% от цената на дребно , колко е стойността на ПЕТРОЛА в бензина и дизела / да не говорим чия собсвеност е ЛУКОИЛ / колко плащат Топлофикациите за газта която ползват , да не се окажат малко 30%
163
0
 
2
 
! Отговори
456 преди 11 години
До Анонимен 202Абе по умни са руснаците от американските ***!!!Ама нали си магистрална *** за теб е все тая!!
162
0
 
3
 
! Отговори
antiES преди 11 години
нямам търпение да си забиете такъв автогол ,тогава не само ЕРП-та ,ами всякаква политическа *** и други *** ще бъдат наритани с шутове
161
0
 
2
 
! Отговори
456 преди 11 години
До Анонимен 196Ти си природно ***!Гори руски знамена и рашъните ще ти подпалят страхливия ***!! И братята хамериканци нема да ти помогнат!!А пък Боко ще вдигне кръвно!!
160
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
200 ей цял живот да те *** руснаците малко ще ти е хем те *** хем се и наместваш
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
199 има по циливизован начин , лесен е и се практикува но не у нас разбира се , слагаш си слънчеви панели на покрива и един реверсивен електромер измерващ и в двете посоки със естествено съответната техника в касетката , по сложна е системата но няма място тук и така когато произвеждаш в повече даваш на ЕРП=то когато роизвецдаш по-малко или хич черпиш от него , наруас се децентрализация на електрорапрделението и доблоижване на източника до консуматора така загубите се намалват ERW работят яко
158
0
 
1
 
! Отговори
456 преди 11 години
До Анонимен 198Не бе ****т отива в ЕС!!Стига си близал европейски дупета,,то от *** вече език не ви остана на герберите!!!
157
1
 
7
 
! Отговори
Краят им идва преди 11 години
Имам познат - живее в къща във Виница (селце до Варна). Преди 2 години изряза всякакви кабели и махна тръбите за вода. Направи си покрива с фотоволтаични панели, сложи си 2 слънчеви бойлера и си изкопа кладенец. За всеки случай има и генератор. В момента както сам казва е щастлив човек, който не поучава никакви фактури и даже през летния сезон дава 2 стаи под наем. Надявам се скоро такива като него да стават все повече.
156
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 195 поне 30% от сметката ти за ТОК , ПАРНО , БЕНЗИН , ДИЗЕЛ , ГАЗ отива към Москва
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 195 90 % от този внос от Русия са енергоресурси и оборудване за АЕЦ Козлодуй , с никоя друга страна нямаме такъв крещаш дисбаланс , говоря за значимите обеми
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 192 а някои като тъпанара Волен и разни *** протестиращи крящаха да не сме хранили чешките пенсионери , не знам за чешките но руските храниме , а не горят руски знамена горят европейски *** на Орлов мост.
153
0
 
2
 
! Отговори
До ДСБ преди 11 години
Как няма да изнасят пари когато вноса ни е повече от износа за която и държава да се сетите.Българското производство или е закрито там където го имаше( в по големи количества) или е толкова енергоемко, че излиза на цени далеч по високи от другите държави и става непродаваемо. Отделно традиционни пазари са изоставени заради чисто политически въпроси.А и как да ни дават високи заплати когато всяка фирма дошла в БГ е тук точно заради евтината работна ръка, калпавите закони и далаверата.
152
0
 
5
 
! Отговори
Футуролог преди 11 години
Скоро технологията "пасивна къща" (т.е. сграда която не се нуждае от електроенергия, защото е конструирана така, че сама да си я създава) ще лиши лешоядите от ***. Такива пасивни къщи са вече факт в страни като Израел, Япония, САЩ, Швейцария. Некрологът на електроразпределителните кърлежи и цялата паразитираща *** около тях е вече написан.
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
190хахахаха , това е пътя , въпреки че едва ли в скоро време ще можеш съвсема да се отделиш от ЕРП-тата ,а и тези 4 панела са прекалено ижави да ти поемат нуждите , но това е пътя ПОКРИВИТЕ , ФАСАДИТЕ , ще има съвсем нова архитектура , ние сме едва в началото на века а фотоволтаици се слагат едва от 10 години
150
1
 
3
 
! Отговори
ДСБ преди 11 години
Но съществува и трета причина - България има изключително лош баланс с Руската федерация. Тоест, една гигантска част от парите, извличани тук поради злоупотреба с господстващо положение и такова третиране на страната ни като цяло, отиват в Русия. 9 млрд. 266 млн. е дефицитът на търговския ни баланс за миналата година. Това са 4 млрд. 800 млн. евро, при 3,5 млрд. предната година и при 3 млрд. по-предната година. Колкото повече затъваме в кризата, толкова повече истински пари изнасяме към Русия.
149
0
 
2
 
! Отговори
До ДКЕВР преди 11 години
Добре си помислете какви ще ги вършите за да не се налага да ви свалят от някои електрически стълбове.
148
0
 
2
 
! Отговори
до 173 преди 11 години
Кофата за Козлудуй вече е готова, 4 панела на покрива с 3kw ups с възможност за разширение другите да се спасяват както могат.Пари за ерепета нямам.
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
186 какво са ти виновни ЧЕЗ , или казваш като в ресторанта винаги е виновен сервитьора защото той носи сметката , няма как да се скараш с готвача управителя или собственика , последния може да се пече в тоиз момент на другия край на света , ЧЕЗ СА ИНКАСАТОРИ на ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ от ЕЕЛЕКТРОЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА , разбира се това не оневинява ЧЕЗ и за техните золуми но те имат много п слабо вляние в твоята сметка
146
0
 
1
 
! Отговори
batmario преди 11 години
Трябва да им обясним че не е здравословно да вдигат цената тока.Щото на полицая дето варди парламента и на него му се вдига тока и трябва да го плаща с мизерната си заплата.