Шефът на СДОТО аут заради скандалите с подслушването

Сергей Кацаров и Радко Димитров са временно отстранени
Обновена: 15 апр 2013 20:25 | 15 апр 2013 19:37, Красимир Ангелов
84
Шефът на СДОТО аут заради скандалите с подслушването
Срещу двамата е образувано дисциплинарно производство със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова (на снимката).Снимка: БТА

Директорът на СДОТО Сергей Кацаров и началникът на отдел в дирекцията Радко Димитров са отстранени временно от длъжност, съобщават от МВР.

Причината е образувано срещу тях дисциплинарно производство със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова.

Двамата отстранени Кацаров и Димитров са разследвани за престъпления по служба, уронване престижа на МВР и нарушаване на конституционните права на гражданите.

Още по темата

 
Dnes.bg припомня, че при проверката на сигнала от лидера на БСП Сергей Станишев прокуратурата установи предпоставки за незаконно подслушване в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Проверката започна след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев до главния прокурор Сотир Цацаров за незаконно подслушване, ръководено от Цветан Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
математик преди 11 години
До историк: А ти знаеш ли какво беше по времето на Гешев, или да се овърнем още по-назад в историтя - по времето на хановете... Смешен и нелеп е опитът да се отклони вниманието на хората от отвратителното погазване на гражданските права, което СЕ СЛУЧВА ДНЕС И СЕГА по времето на диктатурата на ГЕРБ!
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошото е, че ЦЦ се опитва да се измъкне като хвърли на вълците тези 4-*** свои служители, които са от средния ешалон - те не са изпълнявали физически незаконните подслушвания, но са свеждали до подчинените си заповедите на началника, т.е . на самия ЦЦ! От картината липсват техничарите на най-ниското ниво, както и главата на операцията....
59
8
 
15
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
Taзи партия(ГЕРБ)..само от калинки и бушони ли се състои?! Всичките им министри се оказаха в издънка или вече са жертвани: Найденовци, Дянковци, Игнатовци, Трайчовци и ред други знайни и незнайни..еми няма да гласувам за тях!
58
1
 
20
 
! Отговори
Ако преди 11 години
Ако баба Гичка не си подаде декларацията , че дава под наем плевника , глобата е мин. 1000 лв... ако някои не си подаде една кирлива декларация , че вече е безработен , макар нап да са надлежно усведомени от сто места преди това, глоба 700. Колкото е и ако полизай застреля гъбар. А азо държавата тормози народа неправомерни , изтупване на ръчичките Гади ми се от тази държава вече
57
4
 
14
 
! Отговори
А преди 11 години
А гръмнаха два бушона, изтупаха ръчичките и се пляснаха с усмивка готови за нови подвизи. Абе що мислят, че хората са ***, да извиняват ама не всичцки са гласоподаватели на ГЕРБ
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой им беше началника на бушоните преди един месец в МВР- то? и от къде дойди? От всеки които носи папки ако ставало министър - леле малее.
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе Странджа сметката ти е крива-1 полицайте - на тях им омръзна да ги сравняват с глупаците от ГЕРБ...2 военните за тях откъде да започна от любовта и към воен. минисър до пенсионирането...3 държавните служ. кошмар всеки им се кара и не са на тоя свят от нерви..така че пиши-2 -2 -2 честито
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Триенето (разбирай унищожаване) не е лесна работа освен ако не е сложил дисковете под валяк и то посред нощ. А тъй като господ не е успял да им налее акъл (заради моста) едва ли са се справили успешно със задачата.
53
1
 
4
 
! Отговори
един преди 11 години
Абе Странджата ,що не ти го забодем между брадата и мостаците???
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"прокуратурата установи предпоставки за незаконно подслушване".Не мога да разбера с тези предпоставки къде са тръгнали.Личното ми мнение е,че България ще бъде осъдена в Страсбург,точно заради тези предпоставки и вероятности.
51
3
 
15
 
! Отговори
български гражданин преди 11 години
Госпожа Министър, какво значи аут????? Служители,които умишлено и преднамерено са извършили престъпление по служба, какво значи аут????? Тези хора просто на момента трябва да са в ареста.
50
2
 
12
 
! Отговори
Звездец преди 11 години
Странджа,Ти май от ГЕРБ си преял и на всяка страница си се ОРИГНАЛ.
49
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта на БСП е постигната. Отново ни вкара в полицейската и шпионска и ДС тeма за да отклони общественото внимание от огромните кражби в енергетиката от червените олигарси. И журналисти и прокуратура и народа отново бяха умело подхлъзнати в желаната от олигарсите посока по-далечко от техните далавери. Вече никой не се занимава с цената на тока и защо тя е такава. Бързичко ни убедиха че не може да се намали и ни подхвърлиха друга тема. Хората не са бедни заради подслушвания на престъпниците.
48
7
 
30
 
! Отговори
ья преди 11 години
Баце още 2009 се пънеше и хвелеше как всички трябвало да ги подслушват - справка - историята със здравния министър, първия уж уволненА сега Баце се прави на умряла лисицаНа изборите - всички други ДА, но НЕ и шайката ГЕРБ
47
4
 
26
 
! Отговори
112 преди 11 години
ГръмнаЕдинРезервенБушон
46
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бил ли е Цветан Цветанов в последните 4 години министър?Ако е бил на кое министерство?Защото той не си спомня да е бил и да носи отговорност съгл. чл. 34 от Закона за СРС.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петя от коя партия си да гласувам за теб?Какво ще каже бившият физкултурник на министерството?
44
3
 
24
 
! Отговори
Цветанов преди 11 години
Изтрили са данните от подслушването със "съвременен" технически уред-отверка.Гениално навсякъде.
43
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сме правова и демократична държава!при тези нарушения констатирани от Прокуратурата следва 4 които поименно са цитирани да бъдат задържани в ареста, особенно "специалиста" с отверката. Та той може да има още достъп до информации и извън МВР. Но най- вече да се подведе под отговорност Ц.Ц. за безстопанственост и некадърност. Политически ще бъде отсвирен на 12 май.А защо мълчат Росен Плевналиев, Маин Райков и Петя Първанова?Може би подслушват в момента братя Борисови по обвинение на Ц.Ц.
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така има наказани ? За какво, нали няма подслушвани ? Или само Цветанов е чист а има наказани . Нещо не се връзва.