Ясно е – Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБ

От партията поискаха разширяване на периода на прокурорската проверка
Обновена: 15 апр 2013 19:14 | 15 апр 2013 19:14, Красимир Ангелов
211
Ясно е – Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБ
От ГЕРБ защитиха Цветанов. Снимка: БТА

В доклада на Прокуратурата, който беше оповестен днес става ясно, че Цветан Цветанов, в качеството му на министър на вътрешните работи, не е разпореждал незаконни подслушвания, се посочва в декларация на ПП ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията.

"Убедени сме, че българската прокуратура, както и всички български институции, не бива да се използват за инструмент в предизборната кампания. За нас е недопустимо да се води предизборната надпревара с компромати, инспирирани скандали и агентурни методи", заявяват от доскорошната управляваща партия.

От ГЕРБ настояват за максимално разширяване на периода на прокурорската проверка по случая, след като прокуратурата е установила, че липсват ясни правила за работа на СДОТО.

"Призоваваме за повече решимост от страна на главния прокурор, за да стане ясно как са били използвани СРС-ата и как е работила службата от момента на законовото регламентиране на възможностите за използване на СРС-ата до днес. Според нас това е нужно, за да стане ясно как е работила службата при всички предишни политически ръководства на МВР", се чете в декларацията на ГЕРБ.

Още по темата

В нея се посочва още, че точно мнозинството на партията на Бойко Борисов е създало Подкомисията за контрол на СРС-ата в 41-то Народно събрание, която гарантира независим парламентарен контрол над СРС-ата.

"Преди това контролът над подслушванията се извършваше от Бюрото за контрол на СРС-та, което беше създадено от Тройната коалиция и членовете му бяха разпределени квотно по формулата 3:5:8", посочват от ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов изразиха възмущение от опитите за подмяна на дневния ред на българското общество и заявяват категоричната си подкрепа за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в борбата му с престъпността.

"ПП ГЕРБ води безкомпромисна битка с организираната и икономическата престъпност. Нанесохме истински удар в сърцето на бившата Държавна сигурност с промените в законодателството. След като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика и нарушихме интересите на кръга олигарси в държавата, днес не сме учудени от политическата немощ и ретроградните модели за водене на кампания, типични за БСП", отчитат от ГЕРБ.

От там са категорични, че лидерът на БСП Сергей Станишев лъже, като според ГЕРБ най-скандалното е, че лидерът на социалистите си позволява манипулативно да коментира и доклада на Прокуратурата.

"Относно обвиненията му, че има срастване между МВР и ГЕРБ, сме длъжни да му кажем, че служителите в СДОТО не са назначавани от ГЕРБ. Нещо повече – двама от тях са били назначени от министър Михаил Миков", се чете в декларацията.

Според ръководството на доскорошната управляваща партия основните политически сили най-накрая са се самоопределили и позиционирали в политическото пространство.

"Бъдещата коалиция е ясна. Зачестилите координирани акции и призиви за оставки на ключови фигури от ГЕРБ, са ярко доказателство за стремежа им да се състезават с компромати, а не с идеи и политики. За пореден път заявяваме, че няма да позволим политическо изнудване. Не сме съгласни хора, които толерираха контрабандата, които се съветваха с Октопода и си уреждаха срещи с оперативно интересни лица като братя Галеви, днес да се опитват да ни вкарат в уговорената помежду им политическа сделка.

Сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти. Няма да участваме в този сценарий и ще се борим за доверието на гражданите честно и по правилата на демокрацията", завършва декларацията на ПП ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
полицаи преди 11 години
До полицайна полицаите дадели им 1 лв пинокио за тези 4 г най - вероятно на теб е дал за да пишеш така
147
0
 
0
 
! Отговори
аман от прости полит преди 11 години
До историкнали герберастите са стари *** и всичко са приложили за тези 4 г...
146
0
 
1
 
! Отговори
ан преди 11 години
Ясно е че Цветанов не е поръчвал подслушване - аз бях бе хорааа
145
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zachtitiavaite komunistite koito ograbiha balgaria i jiveiat oholno na garba na naroda koito kato kornelia ninova rumen ov4arov itriabva li da izbraiavame cialata sgan koito vseki mesec vzimat komisioni ot energetikata i red drugi institucii za smetka na nas 4estnia danakoplatec triabva edin pat za binagi da se smage glavata na tazi piavica koiato izpi kravta na tozi trudolubiv narod neka razuma nadelee inapravim edna ravnosmetka kakvo napraviha te za vsi4kite tezi godini ikakvo napravi gerb
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Спомнете си как ДС вербуваха хората, като подслушваха и под юрганите хората и след това ги изнудваха."Какви ти спомени, в момента това си е жива реалност. Най-страшното в твоята позиция е факта, че си против милиционерските методи, а в същото време защитаваш съвременните мутромилиционери от Герб.
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne pi6ete gluposti 4erveni bokluci strah vi e ot cvetan cvetanov zatova iskate da se otkaje ot politikata vmesto da se skriete i da ne se pokazvate 4e dakarahte balgaria do tova pagobno sastoianie vie lazete horata sramota triabva da zabranat bsp sas zakon glasuvaite za gerb ako iskate decata ni da jiveiat v edna krasiva balgaria
142
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно и точно от прокурата казаха, че автомобилът се е използвал незаконно. По документи е бил в гаража, а на практика е слухтял по улиците. Отделно от това имаме панически опит за изтриване на информация.
141
9
 
3
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
И, Цветанов, след като влезеш ПАК в МВР, хубаво си помисли... ОСНОВНА ЧИСТКА на тази ***, трябва да режеш до кокал! Като начало - 50% СЪКРАЩЕНИЯ на всички чантаджии, които не се занимават с разследване и не са на улицата! А службите? 100% - СЕЧ!
140
6
 
2
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Виждам,че КОМУНОИДНАТА *** работи много усилено,за да превърне Цветанов в жертва.От кръволок-в жертва.В общи линии съм им благодарен,добре работят за каузата на ГЕРБ и на всички почтени българи.Защото бяха превърнали в нещо като диктатор най-видния КРИТИК на съдебната система,която търпеше унищожителни критики в евродокладите и е главния виновник да не ни допуснат в зоната Шенген.Така че ДЕРЗАЙТЕ ХЕЙТЪРИ,ПЛЮЙТЕ НА ВОЛЯ,това е ПОЛЕЗНО за България.Е, като ви чете човек,му става малко гнусно,до повръщане,но това е бял кахър,като се има предвид колко полезни са последиците от деянията ви!
139
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До гого 184Da Gogo taka e. Az pomnq 4e pri parvoto demokrati4no glasuvane v zavoda v koito rabotih 1991 edin komunist mi izdarpa bjuletinata ot rakata i tova pred vsi4ki- bezsramno i naglo. Vseki koito ima6e profesionalni ka4estva be6e parvo praven komunist i togava go mu davaha posta.
138
0
 
5
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Ясно е - о*рани сте до ушите!
137
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМАМ СЪМНЕНИЕ ЧЕ ВСИЧКО ТОВА Е СЦЕНАРИИ НАА МИКОВ И РУМЕН ПЕТКОВ.ТЕЗИ КОИТО СА ПОДСЛУШВАЛИ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ ТЯХ.
136
2
 
5
 
! Отговори
дянков преди 11 години
вижте къде е цветанов в долна баня 100 процента ***
135
8
 
3
 
! Отговори
гого преди 11 години
ЦИНИЗЪМ е комунист да протестира за подслушване. Добре помня "техници" , които идваша на проверка за телефона и слагаха бръмбари, коли обикаляха и спираха да подслушват, във всеки блок имаше доносник, пускаха подслушващи устройства през шахти или недействащи комини в сградите с парно, всеки втори беше заплащан или заплашван да донася и още, още,,,,Наглоста им няма граници
134
2
 
10
 
! Отговори
Една ОФЦА преди 11 години
"Мозъчният тръст" на ГЕРБ досега и в момента,показва едно - нямат мозък!Движат се след събитието,с глупешки оправдания и смешни обвинения, тип - Вие защо биете ***!Какво значи КОМПРОМАТ, доказан за истински 2/3(от кумова срама)?Какво значи - идеи и политики, когато говориш само за - РАБОТА,РАБОТА и РАБОТА, без да обясниш крайна цел? А бе единственото което се разбира от "посланията" им е - гласувайте за нас, без да питате защо!Ние Ви показахме ПРАВАТА ЛИНИЯ - ВСИЧКО за НАС!Не разбрахте ли?
133
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подслушването е поръчано от слушател на радио Веселина и са слушали Глория и Ивана в банята!
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 164 - като гипеете тия, защо няма нито един олигарх и банкер на топло? Защо сметките са такива?
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да забавят още малко прокурорската проверка за след изборите...класика от ГЕРБ. Те с всички проблеми така се справиха. Сега остава само да влязат по затворите. Знаят че ще стане и ги е страх. Ама страх лозе не пази. Много скоро ще си поемете отговорността. То бива крадене, всички партии са крали ама това вашето не е истина!!!
130
13
 
2
 
! Отговори
До БСП терористите преди 11 години
Бесепари, скоро не сте взривявали някоя църква, време е да се върнете към любимите си занимания ! Знам, че взривяването на църкви ви доставя най-голямо удоволствие на вас, комунистите ! Разстрел без съд за всеки един от вас, за да има България !
129
5
 
2
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
До демократ: Свобода и демокрация е да можеш да избираш, а не да се продаваш, но откъде да се сетиш. Служителите на СДОТО назначени от БСП, а сега кой е подслушвал, пак питам?