Отстраниха временно Флоров от длъжност

Постът му се поема от Валентин Трифонов
Обновена: 19 апр 2013 19:11 | 19 апр 2013 19:06,
45
Отстраниха временно Флоров от длъжност
Станимир Флоров. Снимка: архив Булфото

Директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров временно е отстранен от длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е образувано срещу него досъдебно производство.

Временно изпълняващ директор на ГДБОП ще бъде Валентин Трифонов, досега той беше заместник-директор на главната дирекция.

Днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за подкуп в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Обвинението започна проверка, след като в началото на седмицата медиите и прокуратурата получиха серия от документи с гриф “Строго секретно“, в които се твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Още по темата

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев настоя Флоров да бъде отстранен от длъжността си докато случаят бъде приключен.

От БСП пък поискаха Станимир Флоров да бъде уволнен от ГДБОП заради досъдебното производство и изтеклите документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
До ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВАма ти наистина си я забравил!!! Пише се долУ не с О .Ама защо ли те просвещавам ?*** комунист....
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте какво казва Валентин Петров в Афера.бг.. След Флоров, следващите и арестувани трябва да бъдат, В.Танов, И.Илиев, ЦЦ и ББ. Ако действително сме правова държава и този път прокуратурата да излезе с достойнство от тези скандали. Началото е дадено- категорично доказаха , че това не са компромати , а истина. Няма значение от къде идват. Това че БСП са го подали , не означава , че не е истина, истината няма цветове.
13
1
 
30
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Помня този Флоров как в едно интервю онясняваше колко хубаво било по времето на Тодор Живков - не си заключвал колата и имало законност тогава. Но това е едно на ръка. Той е шеф н а една структура, която се бори с престъпността и корупцията и ако се окаже вярно , че самият той е престъпник и то още от 1999 г. ?! То тогава държавата трябва да я разпуснем и да посискаме международен трибунал да осъди всички, които са били в управлението последните 25 годиини . Всички до един
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееее браво!Пречупихме най-накрая гръбнака на тежката организирана престъпност.
11
2
 
24
 
! Отговори
Следващия бушон... преди 11 години
...ще е Калин Георгиев!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още един бушшон изгоре,но чакаме да се запали и подстанцията(Генералите дърпащи конците) за да се нагледаме на цирк поне ако не друго.Няма ли да започнат вече инфарктите сред Генералите от ДС-БКП?
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме си виновни. Нима незнаехме / и гласувалите за ГЕРБ/,кой е ББ.Обществена тайна беше, с какво се занимава и какви канали държи.Нима незнаехме, колко убийства станаха докато бе гл.секретар на знакови лица,защо?Защо ЦЦ излъга днес,че Флоров е разкрил лабораторията в Опицвет, а в разработката пише,че срещу 20000 марки се е опитал да ги прикрие.Нали знаете какво ставаше по това дело.Абсолютни престъпници и се правим че не го знаем.И се чудя , как хората вярват на ББ и ЦЦ, толкова ли сме наивни
8
1
 
13
 
! Отговори
GERB OVER преди 11 години
реализация не е направена, защото трябва да бъдат пуснати СРС, в които чрез Високия /Станимир Флоров/ ще бъдат засечен директно и главния секретар на МВР Бойко Борисов, който пък трябва да разреши тези СРС.Е, как Борисов ще разреши СРС срещу себе си?!След 2005 година Бойко Борисов пък става кмет. Флоров пак няма как да се подслушва, защото покрай него пак ще гори Борисов и ще мирише на политическа поръчка. Или поне така ще крещят клакьорите.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха Цвъкито пак бръщолеви пропаганда и лъжи по БТв ... Бил направил много за борбата срещу организираната престъпност - Това го казва човек, свързан с бизнеса на нелегални цигари и наркотици, за човек, които е получил подкуп ... ??
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спри се прокуратуро,до изборите няма да останат кандидати за опозиция.
5
1
 
9
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 11 години
доло исках да напиша "аз сам виновен", ама сам позабравил гръматиката. га-га-га-га
4
2
 
18
 
! Отговори
GERB OVER преди 11 години
В изтеклите СРС-та по секретните разработки, които са публични, става ясно, че Станимир Флоров държи близки отношения с дясната ръка на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. И тази дясна ръка е Цветан Цветанов. Цецко.Това е през 2001 2002 година.
3
2
 
23
 
! Отговори
Спец ченге преди 11 години
Така е при нас !Масово заболяване е професионалната деформация !Като работиш с престъпници не усещаш , кога си станал и ти такъв!!!Чао Флоров!!!Бойко те предаде !
2
2
 
12
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 11 години
веновен е бе,нали ви казах! а сам невинен
1
2
 
24
 
! Отговори
Прилики и разлики преди 11 години
Колкото и да са различни на външен вид Флоров и Цветанов имат еднакви глави и погледи!Всъщност, и фамилиите им са еднакви... Флоров е Цветанов на румънски език!