Солени глоби, ако не ваксинираме децата си

За първо нарушение – 50 лв., за второ – 100 лв.
23 апр 2013 08:05,
306
Солени глоби, ако не ваксинираме децата си
Снимка: архив, Reuters

Сериозни глоби заплашват родителите, които не ваксинират децата си. Глобата за първо нарушение е 50 лв., а за второ – 100 лв.

Годишно обаче в България се съставят само 10 акта на немарливи родители, пропуснали задължителните имунизации, съобщава bTV.

В рамките на Световната имунизационна седмица Световната здравна организация представя указания, свързани с имунизационните програми в България. Целта е те да станат разбираеми за различните групи от населението.

От организацията изтъкват, че имунизациите спасяват повече от три милиона живота в света всяка година. Ежегодно близо 10 милиона деца умират, преди да навършат 5 години.

Милион и четиристотин хиляди от тях са имали заболявания, които биха могли да се предотвратят чрез ваксини. Близо 20% от децата по света нямат достъп до имунизации, сочи статистика на УНИЦЕФ. Често това са деца, които живеят в бедни махали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: имунизация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
До Анонимен 169Стига бе човек! Ти какво искаш, да живееш кратко или да живееш по-дълго, макар и да даваш пари за фармацефтични продукти? Факт е, че заболеваемостта се е повишила, но това са фактори на околната среда. Ако погледнеш в Канада живеят най-дълго, защото просто е по-спокойно и чисто! Но по добре да ме лекуват, от колкото да умра на 50 години!
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
169, би ли обяснил какъв е механизма на "съсипване на имунната систем"
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
166, е нямка защото се е прилагала ваксинация, но на последък май пак почна да се връща
104
2
 
4
 
! Отговори
до 150 преди 11 години
Колко случаи на детски паралич има в България през последните години? Нула! Не говори за случи от преди 40-50 години, защото сега всичко е много по-различно.
103
1
 
4
 
! Отговори
Сахаров преди 11 години
Какви ваксини, какви лекари... питаш във форума на бг мама, там ще ти кажат, разбират от всичко!
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 155, ама лечението излиза много по-скъпо от профилкатиката бе, тогава фирмите са много повече на далавера, аре малко да помислим, преди да пишем глупости
101
1
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Ето ви една проста графика за продължителността на живот - ined.fr/fichier/t_paragraphe/27734/paragraphe_img_1_en_life_expectancy_evolution.gifМасовите ваксинации започват през 60те години!
100
5
 
5
 
! Отговори
Ник преди 11 години
Това си е насилие от най-долнопробен характер!Нарушаване на исконни човешки права в името на парите и отровителството!Ваксините са част от геноцида,сега го правят задължителен!За какви права и каква демокрация става дума?Та те ни убиват!
99
0
 
2
 
! Отговори
до Кирил преди 11 години
само 32 години съм работил в болниците, от къде ще знам колко боледуват ***.
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това с глобите е пълна глупост, всеки има право на избор, обаче и институциите трябва да имат право на избор, не допускай неваксинирани децата в детски градини и училища
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато вземат пари от *** да дойдат да се обадят.
96
3
 
4
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
"Дали са ефективни или не няма никакво значение"...Не си прав! Точно това е най-важното. Цифрите за намалялата заболеваемост и намалявалата смъртност говорят съвсем ясно дали са ефикасни или не. Факт е че благодарение на задължителната имунизация няколко опасни болести изчезнаха от Европа!
95
0
 
3
 
! Отговори
до 143 преди 11 години
да, знам. същата, като при българите е. дори по ниска. ти да си видял *** болен от грип ??те са много болни само за пред ТЕЛК, през останалото време са си здрави, ходят си по горите с каруците и не им пука за ваксини, максини и прочие простотии.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 130Пусни гугъл търсачка Хана Полинг. Дерзай. Аутизмът е само едно от многобройните странични "ефекти", които няма да видиш написани в листовките на ваксините. Също така виж какво е Тимеросал и виж съдържанието на Пентаксима - скъпата петвалентна боза. Мен и теб, не сани ваксинирали с такива модерни коктейли. Обаче днес вече, отдавна ваксините не са средство за спасение, средство за печелене на наш гръб!
93
0
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
И още едно уточнение за доктора по долу - ваксините се поставят в повечето случай, мускулно! Старата версия на ваксината за детски паралич се е прилагала през устата. Венозни ваксини няма!
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди години имаше едно съседско семейство с дете малко по-голямо от мен, болно от детски паралич, разболяло се от имунизацията за тески паралич. Кой ли е обяснил на родителите на това дете колко полезна е ваксината? Сега родителите вече не са живи, а детето в възрастен човек над 50 години, който не може почти нищо да прави сам и трябва да е в някакво заведения за хора като него.
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно как ще глобите ***, хахах вие чувате ли се????? Относно противниците на ваксините, ами ходете в пещерите да си търкате камъните и да умирате на 30 години, щом ви влече!
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
And then, the latest stunt: Vaccination of 12 year old girls in many countries allegedly against the HPV virus which might (or might not) eventually cause Cervical Cancer. Target group: Girls in the age of just becoming fertile. In some states mandatory, in others just heavily propagandized.
89
1
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Това, че ромите не се ваксинират е градска легенда! Мога да те уверя, че циганчетата ползват далеч повече здравни услуги от колкото ти! По селата особено! Не говорете неща, за които нямате и грам поглед!
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
каква е разликата между ваксинация и имунизация, освен в словореда?? Получаваш отровен коктейл венозно, на пълното доверие, че е безвредно. След като един чипс може да убие щраус, колко ли бездетни момиченца ще произведат ваксините знае само производителя.