Солени глоби, ако не ваксинираме децата си

За първо нарушение – 50 лв., за второ – 100 лв.
23 апр 2013 08:05,
306
Солени глоби, ако не ваксинираме децата си
Снимка: архив, Reuters

Сериозни глоби заплашват родителите, които не ваксинират децата си. Глобата за първо нарушение е 50 лв., а за второ – 100 лв.

Годишно обаче в България се съставят само 10 акта на немарливи родители, пропуснали задължителните имунизации, съобщава bTV.

В рамките на Световната имунизационна седмица Световната здравна организация представя указания, свързани с имунизационните програми в България. Целта е те да станат разбираеми за различните групи от населението.

От организацията изтъкват, че имунизациите спасяват повече от три милиона живота в света всяка година. Ежегодно близо 10 милиона деца умират, преди да навършат 5 години.

Милион и четиристотин хиляди от тях са имали заболявания, които биха могли да се предотвратят чрез ваксини. Близо 20% от децата по света нямат достъп до имунизации, сочи статистика на УНИЦЕФ. Често това са деца, които живеят в бедни махали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: имунизация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
16
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Хората, чиито деца са пострадали от имунизиране или ваксиниране, не желаят никога повече на децата им да се дават тези отрови, но и тях ще ги глобяват, вместо държавата да им плаща обезщетение за вредите, които им е причинила.
126
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да повярвам, че има спор по този въпрос... За или против ваксините? Вие съвсем сте изтрещели, навсякъде ви се привижда конспирация, един двама мислят трезво...останалите сте меко казано кукута! Какво да ви кажа...нямам думи!
125
2
 
12
 
! Отговори
СТРАШНО Е! преди 11 години
И ПО 1000 ЛЕВА ДА НАПРАВЯТ ГЛОБИТЕ, И ДЕТЕТО МИ В ДЕТСКА ГРАДИНА ДА НЕ ПУСКАТ, ПАК НЯМА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА ВАКСИНИРАМ !!!Ваксината не прави имунитет. Имунната система има два стълба, антителата са само част от нея и не са 100% гарант за защита. А пораженията от ваксините излизат наяве след години! А при някои деца веднага - СТРАШНО Е!
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
190 и да предивят иск по съответния начин, а не да пишат общи приказки и заучени фрази по форумите
123
0
 
3
 
! Отговори
sdfasfa преди 11 години
да се опитат да глобят *** да жидим ко ше им жземат ,а междудругото скоро сигурно ще ни глобяват и ако не си сложим чипче например 66643
122
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората, които се противят на ваксините(визирам 177, но сигурно и другите са така), очевидно не знаят абсолютно нищо за начина на действие на една ваксина. Хората доказано пострадали от една ваксина, да намерят истинската причина (съставка) на ваксината, която е предизвикала проблема. След това, когато вече имат информация могат адекватно да предпазят децата си и в същото време да не пропускат вакцинации.
121
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 11 години
Не се ли сещате, че кризата се отразява на лапачите от фармацефтичните компани и трябва законодателно да им се помогне, дано им приседне.
120
1
 
5
 
! Отговори
Здравко преди 11 години
Хайде да вметна и аз малко за ин витрото. Замисляли ли сте се на каква възраст са майките и бащите на тези деца? Повечето майки ин витро са над определена възраст. Проблемите идват и от замърсяване, стрес, и т.н. Комплексни са! По същата причина, на село забременяват по-лесно, именно защото са изолирани от тези фактори!
119
0
 
4
 
! Отговори
До 182 преди 11 години
всякакви хора решавали ...Тези всякакви хора, най-често са пряко засегнати от иминизациите и ваксинациите и лошото е, че стават все повече. Както върви до 15-20 години около 60-80% от децата ще страдат от някакви странични ефекти от иминизациите и ваксинациите, а около 50-60% от децата ще имат аутизъм. Трябва ли да чакаме това да стане факт, за да прогледнем?
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези още малко ще ми казват по колко въздух да дишам,ако вдишам повече ще ме глобят.Ако толкоз им пука за децата ,защо не помислят как да не умират от глад и как родителите им да гиизхранят,а не да ми казват как да го гледам. Колко деца се разболяха след ваксини, получаваха гърчове и изпадаха в будни коми........... нали трябва да се пълни гушата на някой от фармацептичните компании. Няма по *** държава................
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очевидно е, че фармацевтичните компании ще печелят повече - веднъж от ваксините и втори път от странините ефекти от тези ваксини, които после трябва да се лекуват. Голяма част от лекарите ги подкрепят по разбираеми причини, но има и свестни лекари, които не са на това мнение - ваксинирай и имунизирай за всичко и всички.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-важните ваксини се поставят, доколкото на мен ми е известно в детска възраст, идва на бял свят детето ми и ми казва ""Тате аз не искам ваксини, аз искам да съм свободен човек", хахах моля ви сееее. Хайде няма нужда, статистика по тези въпроси имаш сега, я я сравнете със статистиката преди 100 години, можете ли....Бум имало, ми има бум на информация и от там всекви хора решават, че са анализатори на световно ниво
115
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато съм била 3 годишна, са ми направили ваксина срещу холера!Час-два след ваксината съм получила гърч.И след дълги изследвания се установява, че тази ваксина ми е докарала епилепсия!!!!До 30-тата си годишнина получавах припадъци и целия ми живот беше съсипан!Е..как да ме убедят мен в безопасността на ваксините?Не питайте по какъв начин бяха ваксинирани моите деца!!!!!Тайно от мен!!!А аз седя в къщи и ...рева и се моля на Бог!На никого не го пожелавам!!!
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
177, добре де това са общи приказки, кажи за механизма на действие на ваксините и в кое звено от този механизъм действат
113
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"аз съм свободен човек и ще решавам сам какво да правя със здравето си."Не си свободен - скоро ще задължителното ваксиниране ще бъде наложено навсякъде със закон както е повечето държаво от ЕС.
112
1
 
4
 
! Отговори
Az преди 11 години
До 103Да, ще се радваме на здрави деца- не те ще се редят на опашка за инвитро. Допреди 20 години се рамножавахме по естествен път, а сега край мен основно инвитро бебета има, всяко от които струва на родителите си поне 10000 лв и хиляди "главоболия",докато се роди.
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"169, би ли обяснил какъв е механизма на "съсипване на имунната систем"Организма има механизми да се справи с болестите. След като преболедува една болест, едно дете вече има много силен имунитет срещу нея и повече не боледува - това го знае всеки родител. С ваксините не е така - ваксините предпазват само временно, организмът не изгражда защитни механизми и ако след време не се ваксинира пак, разболяването е сигурно. Като наркотика-ако не се сдобиеш с ваксина лошо, но дилърите печелят добре.
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 174, би ли обяснил какъв е механизма на отслабване на имунната система
109
0
 
9
 
! Отговори
до 167 преди 11 години
ок, ваксинирай се, това какво общо има с мен ? аз съм свободен човек и ще решавам сам какво да правя със здравето си. последните години има бум на аутисти , огледай се.бум на семейства със репродуктивни проблеми, детски паралич, левкемии, това говори ли ти нещо
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ама лечението излиза много по-скъпо от профилкатиката бе, тогава фирмите са много повече на далавера"Ваксините отслабват имуннат система и така фармацевтичните фирми печелят повече - хем като продават ваксините, хем от болестите после. Иначе нямаше да плащат милиони за пропагандни кампании и на лобисти да прокарвата закони за задължително ваксиниране. Хората само щяха да си вакинирата децата без никой да ги кара.

Спонсорирани публикации