Психолог: България е олицетворение на невротична група по психодрама

Политиците трябва да спрат с розовите обещания, а да започнат да казват истината
Обновена: 18 май 2013 21:27 | 18 май 2013 20:56,
17
Психолог: България е олицетворение на невротична група по психодрама
Снимка: Ройтерс

Случващото се от началото на годината в страната напомня на невротична група по психодрама, каза Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България, в ефира на Bulgaria ON AIR. “Имаме болезнена потребност да се говори с апатичност”, каза Димитров.

„Изборите бяха една интересна социометрична стъпка в цялата психодрама на българската политика“, обясни специалистът. По думите му вотът е показал, че 85% не са харесали предишните управляващи (ГЕРБ), а 87% - по предишните (тройната коалиция).

Политиците трябва да спрат с розовите обещания, а да започнат да казват истината – нужна е много честност и изключителна дълбочина на себеразкриването, категоричен е Димитров. По думите му викът на изборите е бил на мнозинството, което не даде своя вот, а за него единственият вариант да участват в обществото е със себеотричане като не гласува.

Когато се появи искрицата надежда, тогава ще знаем, че има подобрение в обществено политическия живот в страната. Нарастването на искрицата на доверието е знакът, че общественополитическият живот в страната се подобрява, смята Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
нс преди 10 години
Когато един народ се е отдал на алкохолизъм,наркомания,шоп-мании,разврат и престъпления и това се толерира,като "СОЦИАЛНА АКТИВНОСТ И ОТВОРЕНОСТ"-говори ясно за падението и нечистоплтноста на "Елита"-който управлява.Те са ядрото в едно общество и те са примера за подрастващите - ако те покажат качества и морал осаналата част от обществото ще следват тяхния модел,защото друго няма какво да виждат.
14
0
 
1
 
! Отговори
341 преди 10 години
Пламен Димитров е много прав.Ако съюза на БГ-психолозите не се заеме с този проблем,след 20-30г в България ще наблюдаваме масово психично-разстроена нация,която няма да умее да извършва и дейности от първа необходимост.Българите като нация ще бъдат претопени и негодни за употреба.
13
1
 
1
 
! Отговори
Плама Христова преди 10 години
Не е указано кой "умник" е написал тази смехотворна статия. Какво се случи с българската журналистика? Това ли ще четем оттук нататък?
12
0
 
3
 
! Отговори
хидко преди 10 години
Ами, баш така си е де. Прав е човека, какво има да си кривим душата.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 1да- днес млади комунисти стават, тези които не са конкурентно способни, но пък чакат партията /по-старите комунисти /да застанат зад гърба им и да ги лансират
10
0
 
9
 
! Отговори
румен преди 10 години
За всичко сме си виновни сами, защото повярвахме на лъжи и допуснахме да ни манипулират, и крадат. Помните ли, че Ж. Желев, в книгата си Фашизма пише, че всяка диктатура се сваля с кървава революция. Но, като стана президент Желев изведнъж забрави това и започна да работи с бившите лидери на БКП и агенти на ДС, което се нарече мирен преход.. Политици и олигарси, заедно с мафията, работят в полза на руски и други имперски интереси и оглозгаха България. А, ние само си говорим, и децата ни емигрира
9
2
 
4
 
! Отговори
niki tesla преди 10 години
До Анонимен6 Съгласен съм с теб,но кой ще ги осъди след като цялото население прави точно това ,което се очква от него.Моралното разложение на населението е голямо,колкото и това на политиците.Кой ще е този,който няма да се продаде,а ако се появи дали ще му повярват след цялата заляла ги помия?
8
1
 
11
 
! Отговори
гошо кривунделски преди 10 години
Тази...група дето е на снимката,не олицетворява България..Липсва морал в нашенските доморасли политици.По далеч от тясно..клановите си личностни интереси не...отиват.Народ и родина,за тях са имагинерни величини,защото нищо нямат запаметено в генетичното си...наследство;по точно...имат,как да гепят...нещо държавно.
7
1
 
12
 
! Отговори
Абрам Терц преди 10 години
Освен метафоричното сравнение на народа с група по психодрама този психолог не каза нищо съществено.
6
2
 
5
 
! Отговори
ellias преди 10 години
NOMER 6 E S PREDELNO TOCHEN KOMENTAR ! nomer 3 e komentar kato PLANA RAN--UT----VONIA I RAZLOJENIE !
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sergei obe6ta 1000 zaplata i mnogo rabota 6te po4akame 6te vidime
4
1
 
20
 
! Отговори
b преди 10 години
Две газки патрони.След това ще се оправи.
3
4
 
27
 
! Отговори
Yakov преди 10 години
Атака-национализъм + БСП-социализъм = националсоциализъм. Това звучи познато нали? А може би това следва след демокрацията. Поне историята е го доказала - "Ваймарската революция"! Няма спор, че тази вълна се надига все повече в Европа. Залпът на "Аврора" ще им се стори като приспивна песен на Европейските политици.
2
2
 
10
 
! Отговори
Tihchev преди 10 години
Bg agentite ne sa vechni. Bg narod ne e sam s svoite 100 evro mesechna zaplata, ruini po sela i gradove, drumove s dupki. Sveta gleda, vijda, chuva izrazitelnite mu molitvi za dajd.
1
8
 
26
 
! Отговори
Политолог преди 10 години
"Политиците трябва да спрат с розовите обещания, а да започнат да казват истината"Господине, няма да стане. В България качеството на комунистите непрекъснато пада. Дядо Благоев беше наистина комунист по душа, човека, ама си отиде. След него през 23-та си отидоха пак качествени комунисти, които се учиха от него. След това качеството се сгромоляса през 44-та. Направо - второ качество. А след 89-та комунистите изобщо не стават за нищо.Та- няма да стане. За съжаление.