Отложиха "София прайд" заради протестите

Гей парадът вероятно ще се проведе през септември
Обновена: 20 юни 2013 14:08 | 20 юни 2013 14:03, Красимир Ангелов
126
Отложиха "София прайд" заради протестите
Част от организаторите на София Прайд 2013. Снимка: БТА

"София прайд", който трябваше да се състои в събота, 22 юни, се отлага, съобщиха организаторите на парада.

Отлагането на проявата е поради продължаващите граждански протести, уточни Михаил Вучков от ЛГБТ.  Той посочи, че парадът ще се състои вероятно през септември.

Десислава Петрова, член на общността, допълни, че в писмо от Столичната община се изразява желание парадът да бъде отложен заради сигурността на участниците в него.

От ЛГБТ призоват съмишлениците си да се влеят в настоящите протести и да подкрепят исканията, изразени чрез тях.

Същевременно от Българския хелзинкски комитет, който беше част от Организационния комитет на “София прайд” 2013, изказаха в разпространена декларация категоричното си несъгласие с отмяната на планирания парад.

Още по темата
Малко по-рано днес няколко организации се обявиха категорично против провеждането на гей парада, като го обявиха за натрапено събитие.

Сдружението на българските футболни привърженици, Български национален съюз и Национална съпротива поискаха събитието да е само с частен характер и да се състои в ограничено пространство.

Благовест Асенов от Национална съпротива заяви, че започва дискусия за закон за забрана на
пропагандиране на хомосексуализъм. Организациите са предвидили протест срещу идеята за подобен тип прояви.

От Българската православна църква за пореден път се обявиха против шествието в специална петиция. "Всеки от нас е констатирал със съжаление срива на нравствените норми, регулиращи отношенията между младежите и девойките, девалвацията на любовта, открито насажданото лекомислие в сексуалния живот, нихилистичното отношение или комерсиализацията на брака и семейството“, отчитат от БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: гей парадСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
20
 
! Отговори
:) преди 10 години
До АнонименНали си наясно, че да си лесбийка не значи автоматично, че се държиш като мъж?!
73
0
 
17
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Последните гей-паради са провеждат с одобрението на СО и кмета Фъндъкова.Има една партия, която не ги иска тези паради, даже правеше протеси, анти-паради, ама айде...
72
3
 
22
 
! Отговори
Геюве, слушайте МВР преди 10 години
Такива гнусни гей-позорища се правят у нас от 2008 година и ОЩЕ НЯМА ГЕЙ-ПАРАД БЕЗ ЖЕРТВИ с напукани канчета, начупени ръце и крака, и жестоко наритани в корема.Четете сводките на МВР за гей-парадите, има ги в интернет, амбреажи прости и ненормални.
71
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УРААААА, ПОБЕДА ЗА ЗДРАВИТЕ И НОРМАЛНИТЕ ХОРА В ДЪРЖАВАТА!!! Геювете си завъртяха дирниците на обратен ход и тръгнаха назад!Боят оправя сбъркания характер!Още малко бой и съвсем ще ги откажем да парадират с болестта си тия грешки на природата!България е зад мен, Бог е над мен НАПРЕД, врагът е пред мен!!!
70
4
 
26
 
! Отговори
Задушница!!! преди 10 години
Нека си се разхождат, но не и по църковните ни празници - 22 юни, Голяма задушница. Това вече е целенасочена цивилизационна провокация. Не се случва за пръв път. Мадона "обърна кръста" по Великден. И ако от Софийска община продължават да са безхаберни, ще има сериозни последици...
69
6
 
34
 
! Отговори
Жо преди 10 години
ГЕЙ-ПАРАДЪТ вече се проведе- днес, в Президентството...
68
11
 
28
 
! Отговори
димитър преди 10 години
Как така ще го махат !? Гей парадите са едни от най-големите ни постижения в областта на човешките права. Трябва дори да се провеждат по-често
67
6
 
20
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
що беее, оставете го, да има на кой да си изкарат гнева протестиращите, които са излезли от тях само, за да се сбият.. всички тия ултрасчета и слабоумници.. за тях някой не мисли ли?ако не софия прайд (то е една гордост да си психично болен..) да се забрани, за какво просто го отлагат?
66
8
 
35
 
! Отговори
Бате Гойко преди 10 години
Ако искате равни права и да не ви третират, като различни защо ви е този прайд ? Няма ли други начини ? Според мен прайда постига точно обратното, заради не лекото парадиране с вашата сексуална ориентация. Нямам нищо против вас, но се замислете малко какво искате да постигнете и какво постигате в действителност. ПП прайд е чудесна българска дума
65
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 88 принципа е абсолютно един и същ. аргументите против двете неща са абсолютно едни и същи. поинтересувай се ако ти е интересно.
64
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 87Движението на цветнокожите няма нищо общо!!
63
35
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте какво, тесногръди и*иоти след максимум 20г. ЛГБТ хората ще имат своите равни права. Ще имат право на брак, ще могат да осиновяват и да се движат спокойно по улиците. Вашата омраза няма да попречи на това. Тогава всички вас ще ви е срам от глупостите, които сте правили за да попречите на това да се случи. За справка вижте движението за равни права на цветнокожите в САЩ. Не си правете труда да ми слагате минуси, да ми отговаряте и да ме псувате, няма да чета коментари след моя. ;)
62
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами водачът на парада сега е зает с важни държавни дела
61
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неaнонимен,нямa дa имa тaковa нещо!!!Нямa дa имaте повече никогa пaрaд!!!Ясно ли е???Свърши вече!!!Aко ви видя някъде ще ви пукнa всички от бой.Егaти ненормaлниците!!!Ще пaрaдирaте aмa друг път!
60
6
 
28
 
! Отговори
1 преди 10 години
ТО ВСИЧКО НИ Е ПОРНОГРАФИЯ!!!
59
9
 
44
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
А защо трябва да има парад? Не искам да ми натрапват различноста си!
58
1
 
31
 
! Отговори
американецо преди 10 години
Според вас кой ще оглави гей-парада в София?
57
0
 
24
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Тоя Михаил Вучков има ли нещо общо с един "професор"?
56
2
 
25
 
! Отговори
Червена прашка преди 10 години
Парада е отложен понеже Серго го е страх да се покаже на светло в момента.
55
3
 
25
 
! Отговори
ели преди 10 години
да се съберат всичките извъртяните и да ги изпратят в индия там им се радват