Какво чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки!

Увеличават се призивите във Facebook за блокада на парламента
Обновена: 2 юли 2013 20:48 | 2 юли 2013 19:47, Екип на Dnes.bg
137
Какво чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки!
Организатори на протестите онагледяват как да се блокира парламента. Снимка: Facebook

"Време е да засилим натиска още - пълна блокада на Народното Събрание".

Това са голяма част от призивите, отправени във Facebook групите, които пишат за протестите и които приканват в сряда хиляди българи, не само от София, но и от страната, да блокират парламента чак до вечерта.

"Молим всеки, който има възможност да се включи - баби, дядовци, деца, студенти, хора със свободни професии, работещи на смени и хора в отпуска (ако ви е възможно да вземете 1 ден) да се включите в мирната акция", зоват в едната от групите с хиляди последователи.

Във втора пък се обсъждат различни идеи как демонстрантите да привлекат вниманието към себе си.

Освен спонтанни блокади из различни точки в столицата, има предложения да бъдат блокирани и всички пътища на депутатите, от които те могат да излязат от сградата на Народното събрание.

"За да сме достатъчно ефективни и да не позволим на депутатите изобщо да влязат в парламента, не по-късно от 8:00 е добре максимално много хора да дойдат от страната на "Ал. Невски", които да се разположат от двете страни на катедралата, край загражденията. Именно оттам влизат - основното полицейско КПП за депутати е там", пишат организаторите.

Коментира се и идея за флашмобове на места, където се знае, че ще присъстват министри или пък самият премиер Пламен Орешарски.

В трета група се отправят призиви утрешното кафе да е съпроводено с напечатни късмечтата: "Оставка".

Да почерпим депутатите/министрите с кафе с късметче: "Оставка" :), пише авторът на идеята.

Заражда се и нова инициатива – "гражданско лечение". Призивът тук е да се купят бели престилки от санитарните магазини.

"Ако дойдат стотици хора в бели престилки - става епидемия - не ги пускаме в парламента, защото трябва да се лекуват от "Мафия", коментират тук хората.

Вече 19 дни гражданското недоволство не стихва и хиляди българи сутрин и вечер излизат на улицата, за да искат оставката на кабинета "Орешарски".

Какво ще се случи утре, предстои да разберем – идеи много, реализатори също не липсват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
42
 
26
 
! Отговори
*** преди 10 години
Хиляди протестирали...... А милионите -питат ли ни какво искаме и на какво се надяваме!Като гледам "интелигентността" на протестиращите ,започвам да се срамувам от българската интелигенция, към която принадлежа и аз.Не желая- твърдо и категорично "Калинките" отново да се върнат на власт.Отровихd ми живота- моя, на семейството ми, на колегите и на много знаещи и можещи българи и българки.Никога повече *** на власт!!!!!!!
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"и които приканват в сряда хиляди българи, не само от София, но и от страната, да блокират парламента чак до вечерта."Да в сряда е идеално за всички нас извън София и най- вече на другия край на България. Ще говоря с шефа, да не идвам на работа тоя ден, щото не ми се пътува вечерта след нормално работно време докъм полунощ до София и сигурно на драго сърце ще ме пусне да не ходя на работа тоя ден, че и извънредни вероятно ще ми плати... даже и ще ме повиши ей така като нищо... ;D
45
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имат право да протестират, защото това правителство не се ползва с никаква обществена подкрепа. Никой не ги иска. Избрани са предимно с гласове от малцинствата и пенсионерите, хора с основно образование са най-голям в БСП и ДПС. А при февруарските протести всичко беше изкуствено, понеже уж сваляхме Бойко, а той пак имаше най-много гласове. Представите си да свалим БСП и БСП после пак да имат най-много сласове. Невъзможно нали... затова не ги щем, никой не им вярва. Но нека е с мирни средства!
44
37
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От къде на къде тия ще пречат на избрани от народа депутати да отидат на работа? Някой да ми обясни защо 6 000 протестиращи нарушават моите и на милиони хора права? Представяте ли си към какво води това? След следващите избори ще има нови протести,нови блокади и нови гладни стачки, участниците ще са тези дето сега не протестират, после пак избори и пак протести...Е и? Как да ги наречеш тия освен ***.
43
33
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси тъпанарите.По едно време им симпатизирах ама сега откровенно ме дразнят.София да не е тяхна та да заграждат, блокират?Кво искат 25% по висок ток и 2 евро литър бензин?Обещанията на разни икономисти,че след 60 години ще са само 80% по-бедни от най-пропадналите държави в ЕС?
42
12
 
16
 
! Отговори
Tonkata преди 10 години
Ako niakoi razbira ot pisane shte razbere che vsichki negativni komentari sreshtu protestite sa v edin stil na pisane t.e. 1 chovek
41
32
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Още малко ще оставим *** да се наиграят по улиците и ще изпратим хората с белите престилки да ги приберат за лечение.
40
30
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ДА СКАЧАНЕ И ДА НЕ СКАЧАТЕ ,БОРИСОВ НА ВЛАСТ НЯМА ДА ВЪРНЕТЕ..ЯЗЪК МУ САМО ЗА ПАРИЧКИТЕ..ИЗГОРЯХА НА ВЯТЪРА!!!!
39
12
 
35
 
! Отговори
Ema преди 10 години
Клетва към протестиращите: Да ви се върне Бойко на бял кон, дано!!!
38
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво да чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки, кафенца, сладки шоу програми, томболи... и протест за нещо си.
37
13
 
18
 
! Отговори
Tonkata преди 10 години
Pishete si kvoto si shtete komunisti po tupite vi forumi - istoriata se pishe sega v strani ot vas
36
28
 
20
 
! Отговори
Джордж Сорос преди 10 години
Ей, *** платени, Я ОТИВАЙТЕ НА РАБОТА БЕ! Какво само ми блокирате града. Писна ми от вас.
35
25
 
21
 
! Отговори
СИДЕР ВОЙВОДА преди 10 години
Аман от тия вандали, както каза Волен :-)
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С протести А Ла Хипи нищо не става.
33
10
 
15
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Мисля, че са на едни и същи хора - платени от управляващите. "Добро утро. Пропагандата и от двата лагера е голяма. Все пак става дума за кокала...
32
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижда се, че броят на негативните оценки на коментари подкрепящи протестите и броят на позитивните оценки на коментари против протестиращите е почти един и същ. Мисля, че са на едни и същи хора - платени от управляващите.
31
12
 
32
 
! Отговори
tdmils преди 10 години
С ПИЕНЕ НА КАФЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВАЛИ КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ВЛАСТ !!! САМО НОКАУТ МОЖЕ ДА СВАЛИ МАФИОТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ДОГАН,МЕСТАН,СерГЕЙ, СИДЕРОГЛУ !!! 23 ГОДИНИ ПРЕХОД И НА 23-Я ДЕН ТОВА ЧЕРВЕНО-ТУРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ПАДНЕ И КРАЙ НА БСП-ДПС-АТАКАЮРОШ !!!
30
16
 
33
 
! Отговори
ФкЮ преди 10 години
-Когато другите народи се бунтували срещу Османската империя, българите били на принципа "покорна глава сабя не я сече"-Когато унгарците се разбунтували срещу комунизма, българите осъждали постъпката им и злобеели по техен адрес-Когато хората в Чехословакия се надигнали срещу комунизма, България е първата страна настояла за военна интервенция и сред първите изпратили танкове тамУтре драги ми сънародници си стойте у вас и се чудете защо нацията ни стана Гавроша на Европа
29
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bulgarians are so stupid lol
28
8
 
10
 
! Отговори
ЙУД преди 10 години
Така на картата може да заградите и половин София, ама така не става.Може би само парламента... е по-реално