Какво чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки!

Увеличават се призивите във Facebook за блокада на парламента
Обновена: 2 юли 2013 20:48 | 2 юли 2013 19:47, Екип на Dnes.bg
137
Какво чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки!
Организатори на протестите онагледяват как да се блокира парламента. Снимка: Facebook

"Време е да засилим натиска още - пълна блокада на Народното Събрание".

Това са голяма част от призивите, отправени във Facebook групите, които пишат за протестите и които приканват в сряда хиляди българи, не само от София, но и от страната, да блокират парламента чак до вечерта.

"Молим всеки, който има възможност да се включи - баби, дядовци, деца, студенти, хора със свободни професии, работещи на смени и хора в отпуска (ако ви е възможно да вземете 1 ден) да се включите в мирната акция", зоват в едната от групите с хиляди последователи.

Във втора пък се обсъждат различни идеи как демонстрантите да привлекат вниманието към себе си.

Освен спонтанни блокади из различни точки в столицата, има предложения да бъдат блокирани и всички пътища на депутатите, от които те могат да излязат от сградата на Народното събрание.

"За да сме достатъчно ефективни и да не позволим на депутатите изобщо да влязат в парламента, не по-късно от 8:00 е добре максимално много хора да дойдат от страната на "Ал. Невски", които да се разположат от двете страни на катедралата, край загражденията. Именно оттам влизат - основното полицейско КПП за депутати е там", пишат организаторите.

Коментира се и идея за флашмобове на места, където се знае, че ще присъстват министри или пък самият премиер Пламен Орешарски.

В трета група се отправят призиви утрешното кафе да е съпроводено с напечатни късмечтата: "Оставка".

Да почерпим депутатите/министрите с кафе с късметче: "Оставка" :), пише авторът на идеята.

Заражда се и нова инициатива – "гражданско лечение". Призивът тук е да се купят бели престилки от санитарните магазини.

"Ако дойдат стотици хора в бели престилки - става епидемия - не ги пускаме в парламента, защото трябва да се лекуват от "Мафия", коментират тук хората.

Вече 19 дни гражданското недоволство не стихва и хиляди българи сутрин и вечер излизат на улицата, за да искат оставката на кабинета "Орешарски".

Какво ще се случи утре, предстои да разберем – идеи много, реализатори също не липсват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
17
 
10
 
! Отговори
той преди 10 години
Точно така,блокада ,Френската революция е започнала заради един хляб,след сриване на Бастилията е заиграла гилотината.Въпреки ,че Робиспиер,Марат,Дантон и сие са минали през нея,това е началото на свободна и демократична Франция.Надявам се да не се стигне дотам,все пак 21 век сме.Енергията е в правилна посока.
26
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ги призная протестиращите, ако окупират сараите на Доган и ако видя плакати и срещу Борисов и Герб, защото и те са същата мафия! Иначе е много лесно да се реве "червени ***" и "кой не скача..." дрън-дрън!!!!!!!!
25
26
 
12
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
До ЧитателВъпросът кой ще вземе властта след това е въпрос на комформизъм, затрил поколения в България. Звучи ми малко като дайте да ги оставим да управляват. Те знаят как се управлява държава - бастисаха я три пъти. Целта на този протест е не само да се смени това правителство, а да се покаже на всяко следващо, че народът не е овчедушен, че не може да му плюеш в лицето, пък той да се прави, че ръми лек пролетен дъждец, да покажем че народът дава властта, но може и да я вземе!
24
15
 
22
 
! Отговори
Истина преди 10 години
Д-р Н. Михайлов "Ако на това гражданство сега моралните рецептори са лесно раними, че откликват на всеки скандал, защо не откликнаха на скандала "Борисов". Защо не излязоха когато Борисов отиде в МВР или когато стана премиер. Не намирам абсолютно никаква разлика между назначението на Пеевски и управлението на Борисов, но тогава нямаше реакция.Тези, които са на площада не трябва да демонстрират абсолютно нравствено превъзходство, а трябва да осъзнаят собствените си грешки"
23
3
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
до 22 - на морето ?
22
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тези глупости, не се ли влезе в парламента с шутове, ще си чоплите семки там до края на мандата им.
21
37
 
38
 
! Отговори
овце!! преди 10 години
Ква оставка искате ве, ***, знаете ли изобщо какво искате? Като ви дадат оставката какво постигате... още повече хаос, *** долни! Тъкмо са се разработили сега, Вие искате да ги пуснете отпуска! *** платени! Толкова ли не може да изкарате някой лев с честен труд, та да бачкате за престъпници, тикви, и ку*ви цветелини? За Пеевски и аз протестирах, такова унижение не можах да изтърпя, ама сега Вие къв х*й дирите там ... освен някой лев естествено, заблудени незаплодени овце!
20
14
 
2
 
! Отговори
дим преди 10 години
До Шопа ти къде си в момента
19
8
 
16
 
! Отговори
Читател преди 10 години
До .всичко е така в България. Едните са с турци, другите срещу тях. Едните са с немци - другите партизани. Едните са противници на режима - другите членове на БКП. И едни други следят, накисват и мразят. И после защо каруцата не върви - ами като я дърпате непрекъснато в различни посоки - те не че няма да върви, а и ще се разцепи един момент.
18
7
 
16
 
! Отговори
Pashata преди 10 години
Napred lavove moi
17
33
 
42
 
! Отговори
Тошко Иванов преди 10 години
Пълна блокада на парламента-утре в 8 часа
16
29
 
21
 
! Отговори
guchi преди 10 години
Ei XORA prestanete s tezi glupavi protesti, mafiata e Boiko Borisov ....I.TN.
15
24
 
35
 
! Отговори
. преди 10 години
Гледам другарите от Позитано са се активизирали по-долу. Колко ви дават на ден другари? Парче пица?
14
34
 
32
 
! Отговори
Gogo преди 10 години
Утре ме чака много работа във фирмата, а тези герберски нехранимайковци се чудят как да спъват държавата, днес ученици от Своге казаха ,че повече няма да ходят на протест , защото им обещали по 50 лв. а им дали по 20лв. а Едвин вземал по 2000 лв. на ден за гладуването.
13
35
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
СОФИЙСКИТЕ ФЕЙСБУК *** ДЪРЖАТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗАЛОЖНИК НА ТЯХНОТО МАЛОУМИЕ!
12
43
 
40
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Тия хора от Фейсбук верно са некви *** които живеят в някакъв измислен виртуален свят, слезте малко на земята. Че вече хептен сте откачили, полицията трябва да ги бие вече, стига толкова толеранс, нарушават обществения ред.
11
17
 
37
 
! Отговори
Pashata преди 10 години
Palna obsada do pobedata
10
25
 
25
 
! Отговори
Читател преди 10 години
До УТРЕ ЛИ ?Хубуу. И кой ще поеме властта след това? Тези от улицата ли? Или като се стигне до изборите пак ще се разцепят и ще почнат да плюят един друг и в крайна сметка пак ще спечели БСП и ДПС, щото техния електорат знае, какво иска (или знае за кого да гласува, без да мисли).
9
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
evreiski prizivi za revolucia
8
38
 
30
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
А бе тия протестиращите Age of Empires ли мислят че играят? хахха Божееее ! Какви тактики хахах смешници