9-и ден глад: Болна България да бъде излекувана!

Едвин Сугарев: Кабинетът ще падне до две-три седмици
Обновена: 4 юли 2013 09:42 | 4 юли 2013 09:34,
187
9-и ден глад: Болна България да бъде излекувана!
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Eдвин Сугарев гладува вече девети ден срещу правителството. Пише стихове, поне по една статия на ден, и чете. Обяснява, че първите три дни от гладуването са най-тежки.

"Сега минаха и се чувствам много добре, много във форма. После идва един момент, в който гладът въобще не се усеща. После отслабваш все повече и повече, не можеш да се подлагаш на големи натоварвания, но това така или иначе е много дълъг период. Той може да продължи 30-40 дни", казва политикът и общественик.

Запознава се с последиците от гладуването още през 1991 г., когато е един от 39-имата депутати, които правят гладна стачка срещу начина и лицата, които изготвят Конституцията. През 93-та гладува отново - над 20 дни с искане за оставката на президента Жельо Желев.

За сегашните гладни протести, но в подкрепа на кабинета "Орешарки", той казва: "Държавна сигурност не си е променила методите и оперативните мероприятия. Първата, която гладуваше, вече прекрати гладната си стачка. И на мен ми се обади премиерът с молба да прекратя гладната стачка. Почна да ми обяснява как работел за България. Аз му казах, че не е вярно и напразно си хаби думите. И отказах да я прекратя".

Още по темата

От три дни заедно с него гладува и приятелят му фотограф Николай Генов. Роднини и приятели му звънят непрекъснато по телефона, за да му разкажат как е днес на протеста.

"Десетки хора ми пишат мейли, правят подписки в моя защита. Закачат на вратата със сини балончета разни поздравления. Но аз не съм важен. Важно е болната страна да бъде излекувана. Аз ще гладувам, докато гладната стачка постигне целите си, няма да се откажа", заканва се Едвин Сугарев и допълва с носталгия.

Прогнозата му е, че не по-късно от седмица-две правителството ще подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скандалът Пеевски" не е политическа грешка. Той е диагноза. Политически позорна е мисловната конструкция, която допуска, че "инструментът Пеевски" ще бъде подминат, прескочен, простен и забравен. "Падението Пеевски" издава патологичното мислене на политиците, които извършват в момента предателство към собствения си народ. Делян Пеевски е синоним на опит за институционализиране на деструктивната отмъстителност. Това е отровната спойка на днешната управляваща групировка, обединена върху едничкото
69
9
 
10
 
! Отговори
ТоранагаСама преди 10 години
Бъркате се много. Сугарев не е лапал нищо просто, защото си му хлопа дъската още от едно време. Почти съм сигурен, че има (и е имал по време на СДС) искрени намерения, ама си е кукувица като Бриджит Бардо например.
68
12
 
18
 
! Отговори
Divine преди 10 години
Едвине, нагло дете си ти, защо не се самозапалиш а? Хората борещи се за свобода не викат платени журналистки да им взимат интервю как си седи на диванчето и си пие фрешове (течна храна) и си мисли, че гладува. Хората по време на Герб които се самозапалиха, тези хора бяха истинските а не такива като тебе които през живота си само по леката работа са били, предимно говорене в полза на лобистки интереси.
67
8
 
15
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
Не желая да слушам и чета за подобни кукувици!
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до ДАСДСА/ Не се имам за комунист-за мен това са остарели понятия, но доста късничко ставате нормалните хора, останалите- ненормалните и злите комунисти, отдавна са на работа, някои по 12 часа на ден...Сигурно сега ще отидете да пиете кафенце пред Парламента, ех живот си живеете:)
65
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Струва ми се, че господинът практикува лечебен глад! Изпълзял от нафталина, търсещ своите две минути слава, въобще не пишете повече за него...
64
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изглежда всичките 40 баби и дядовци, които се събират в подкрепа на правителството са тук и коментират :D
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да го прости човека! Ама като е дал дума, няма начин, ще умре от глад...
62
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този нагъл *** е един от съсипалите държавата.Дано по-скоро да отиде в Пъкъла.
61
13
 
17
 
! Отговори
До 64 преди 10 години
Аз вярвам в по висши идеали. Този точно е краен манипулатор и лъже че гладува - на това достойно ли му викаш. Дано правитеството да удържи !!!
60
11
 
19
 
! Отговори
пенчо преди 10 години
един психопат с мания за величие.
59
21
 
9
 
! Отговори
ДАСДСА преди 10 години
ДОБРО УТРО РАННОБУДНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ ! СЛЕД МАЛКО ЩЕ ДОЙДАТ И НОРМАЛНИТЕ ХОРА И ВЕЧЕ НЯМА ДА СИ ЛИЧИТЕ :)))))
58
6
 
14
 
! Отговори
анонимен 1 преди 10 години
аман от псевдоинтелектуалци ! 23 години ни занимава със себе си . няма ли кой да го прибере за 4-ти километър ? омръзна ни тъпата му физиономия . май някой трябва да му поразрови биографията преди 10 ноември че да видиш какво ще лъсне...
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен:Искаш кюфтета,ама нема.
56
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще е хубаво на платените тупани които пишат коментари да почиват от време на време. Смешни сте. Чудно ми е колко трябва да плащат на човек за да защитава престъпниците които ни управляват? Същите тези които обричат и Вашите деца на бедност, посредственост и простотия!
55
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе лузъри, защо плюете всичко? Какво, харесвате ли крадливото и престъпно правителство?Забелязвам, че когото и каквото ви сложат, вие плюете - и някой за правителството, и някой против, всичките ги оплювате. Но явно това е ганьовската психология, затова и сме на това дередже. И Исус Христос да слезе да ви помогне, и него ще оплюете, затова оправия няма да има скоро.
54
10
 
16
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 10 години
Та този не гладува, бе. Лекува си диабета, удължава живота, с здравословна диета.Тази ливада неокосена, ни прави на телета.Първият път като "гладувал" ... Изгладувал бил ... цели 30 - 40 дни и след това бил като новороден. Ами да, почувствал се е по-добре след диетата.Да сте чули някой някъде в миналото и сега, да е останал жив след 10-на дни пълен глад.НЯМА И НЕ СЕ Е РОДИЛ ТАКЪВ.Сугаренко наистина се прави, ни прави, на 100% ***.
53
14
 
6
 
! Отговори
Марина преди 10 години
Много сте жалки и примитивни. Хората гладуват от много години,но не че нямат хляб,а от унищожен дух. Защо заклемявате и ругаете един достоен човек. Не виждате ли,че всичките тезигодини ни доведоха до боричкане за залък хляб, направено умишлено от управляващите сега.По-сити ли бяхте с хляб,морално и духовно,затворени и подложени на геноцит без право до Европа и света през 45 години комунизъм? Или по-важно е сит търбух.
52
6
 
12
 
! Отговори
Йогиста преди 10 години
Може и сто дни да гладува нали практикува йога, това все е едно на спортист да го накажеш да тренира или да приема хранителни добавки. Айде не на нас с тез номера. Та в тази връзка, как ако ти е тежко ще пишеш стихове и ще дрънкаш на арфа и четеш книги....брей тогава за хората които работият какво остава. Да бачкат от сутрин до здрач, да не могат от умора 1 ред да прочетат, а за стихове какво да кажем. То било хубаво да си ЙОГА в днешно време...
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се нуждае от хапчета,а от голяма сопа по празната манерка.