Само българско производство по БДС, иска Гечев

Хората търсят родното, каза зам.-министърът на земеделието
30
Само българско производство по БДС, иска Гечев
Земеделски производители изхвърлят домати в знак на протест срещу ниските изкупни цени. Снимка: БТА

Във всички стандарти, които се приемат за храните трябва да е записано, че базисният продукт е произведен в България. Това заяви зам.-министърът на земеделието Явор Гечев по Нова телевизия. 

Според него хората търсят българската продукция и заради това е важно да се гарантира, че всички вложени материали в определена храна са изцяло родно производство.

Той призна, че вчера е имал среща с представители на КНСБ, с които е споделил идеята си, и те са останали приятно изненадани.  

Още по темата

 
„Стандартите гарантират качество. Потребителят трябва да има избор и трябва да знае какво консумира”, обясни Гечев.

Той смята, че предишният министър на земеделието Мирослав Найденов е направил нелоши неща със стандартите, които обаче са останали недовършени.
 
Късно вчера той се е срещнал и с млекопроизводителите, които са поискали да разговорят с него заради думите му, че у нас няма кисело мляко, а само йогурт.

„Не смятам, че съм обидил някого. Сегашният стандарт за кисело мляко е перфектен спрямо хигиенните норми, той дори е много по-добър от стария. Съмнението ми е относно използването на бактериите в млякото”, разясни той.

Гечев увери, че няма да позволи нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези другари ме скъсват от смях. Първо другаря Гечев се отрекъл от баща си . То партията тага ги учи открай време , да се отречеш от баща си щом е в ущърб на партията...хахахПосле другарите нямат никакъв спомен колко засрано беше селското ни стопанство през тяхно време, а вмирисаното мляко и сирене сега ни ги хвалят едва ли не като елитни продукти от онова време. Другари нямате засрамване! Добре че ни приеха в ЕС , че да ви научат да си миете ръцете като излезете от клозета. За това сега ще ви глобяват, защото мърльовщината ви е в кръвта и не ви оставят да крадете!
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблемът ще се оправи,тогава,когато вносът се ограничи до минимум,а се стимулира родното производство.Никой не може да ме убеди,че БГ боб е по-лош от Етиопския и ,че доматите от Албания са по-хубави от нашите,от където и да го погледнеш няма логика вностът да е по-евтин от нашето.
2
4
 
15
 
! Отговори
ORCE преди 10 години
Do br.1 Potpolno ste vo pravo so protekcionizam ne se dobiva nisto .Se dobiva llazna pretstava za eden problem za koj protekcionizmot ne e lek.Imeno ponudata i pobaruvaCKATA NA PAZAROT JA ODREDUVAT CENATA NA ARTIKLITE A NE NAMETNATI CENI KOI VO PRINCIP SE NEREALNI.So godini nasite gragani kupuvaa vo BG zasto tamu im bese poevtino i makar kakvi ne se merki se pravea nisto od toa tie i ponatamu kaj vas pazarea.Sega e obratno i pazarnite ceni ce pobedat kakvi i barieri da se primenat
1
5
 
28
 
! Отговори
potrebitel преди 10 години
По БДС. Кое БДС? Старото - преди 1989 г. или измъдреното в последните години от "специалисти" калинки ?