Митрополит Кирил се е удавил

Варненският владика ще бъде погребан в четвъртък
Обновена: 9 юли 2013 18:04 | 9 юли 2013 16:32,
101
Митрополит Кирил се е удавил
Мястото, където бе открито тялото на митрополит Кирил. Снимка: Булфото

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил се е удавил, сочат данните от аутопсията на тялото на владиката. Според неофициална информация от съдебни медици не са открити травми и увреждания и няма данни за насилствена смърт. Тялото на владиката беше намерено тази сутрин на плажа край местността Траката край Варна.

Въпреки обявеното за медиите изявление на “Съдебна медицина” на университетската болница “Света Марина”, такова не се състоя. Юрисконсултът на здравното заведение Георги Табаков обясни на журналистите, че по случая тече разследване и официална информация за резултатите от аутопсията трябва да се търси от прокуратурата.

"Според член 198 от Наказателния кодекс не може да се дава информация, която е следствена тайна", допълни той.

Информацията, че 59-годишният митрополит Кирил е починал вследствие на удавяне, беше потвърдена в телефонен разговор с окръжния прокурор Владимир Чавдаров.

Още по темата

От Варненската и Великопреславска митрополия съобщиха, че този следобед ще бъде отслужена заупокойно молитва в памет на митрополит Кирил. Оттам допълниха, че в епархията е обявен траур.

Днес и утре на всеки кръгъл час градът ще бъде огласян от траурен камбанен звън. На входа на Катедралния храм “Свето Успение Богородично” има спуснато черно знаме.

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил ще бъде погребан в четвъртък, съобщи отец Дончо Александров, говорител на Варненската Великопреславска митрополия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: митрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
29
 
! Отговори
Грешен като вас преди 10 години
Сега кой ще возят в Линкълна???!!!...Всяка сутрин плува в заливчето без нито една вълна , и изведнъж днес се удавил! Айде бе-да не би Нептун да му е замирисало на владика и да го е дръпнал за крака?! Правят ни на баламурняци, но всяко стадо заслужава стопанина си!
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мамантос ("...***...")За съжаление явно става дума най-малкото за ПОЛУХОРА, вкл. и тези, които са оценили негативно мнението ти ( петима до този момент - пет долнопробни, невежи и неосъзнати "човека")
51
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БУДААААА, не сме избрали кмет от Герб, ами ни го натресоха избирателните комисии - направиха шашми с Протоколите - от 200 гласували 120 дали гласа си за Бозов, а 160 са дали гласа си за изПортних...Това Гербаджиите здраво пипат, в комбина с *** - мафия и пак мафия - *Бай *** печели избори*!
50
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като се удавил, излязъл на брега, за да го намерят...Да не забравяме, че дядо Кирил имаше брада - пипнали са го за нея и са го натиснали във водата... за да няма следи...Между другото светиня му се движеше с бодигард и не си падаше по плуването, падаше си хомофобски защитник и чревоугодник, за Линкълна му няма да споменаваме...Видяли са му сметката, но не по партийна линия, защото той беше верен на ***, даже им продаде църковни имоти.Дано му се опростят прегрешенията, ама надали
49
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не, нямаме страхопочитание пред покойниците, особено пък разни пиявици дето цял живота са смукали от народа под опеката на една от най-кръвожадните институции, отговорна за смърта и мизерията на стотоци милиони души. Ако действително имаше ад, такива като тоя са директни пътници за там...
48
0
 
8
 
! Отговори
Марио Пузо преди 10 години
Това съм го обяснил в "Кръстникът - 3".
47
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Удавиха го, така както преди 20 г. удавиха и племенника му Кирил. Гърците не прощават!Покойният владика е шпионирал в Гърция и по-специално в Атон, а това чуждите служби не го забравиха и си отмъстиха!Бог да го прости!
46
16
 
21
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Вие сте ***, бе! Нямате ли страхопочитание поне пред покойниците?!"Memento mori!""De mortius aut bene, aut nihil!"Явно родителите ви не са в състояние да ви набият горните мъдрости в тиквите. Вероятно, понеже и самите те, са като вас.
45
5
 
16
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Бог да прости митрополит Кирил, и вечна му памет!
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да е жив и здрав!
43
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно е пробвал дали ще ходи по вода....
42
6
 
17
 
! Отговори
111 преди 10 години
Имаше висше военно звание в КГБ, но беше упорит и донякъде независим като личност.БСП-то се готвят яко да крадат църковните имоти и да ги продават, вероятно заради отказа на Кирил той е бил самоубит защото бесепарите и депесарите бързат да крадат докато са на власт.
41
7
 
13
 
! Отговори
:))) преди 10 години
по времето на Бойко щеше да се реве да се подават оставки на шефове на МВР а сега си се връщаме в комунизмаааааааа казват удавил на стола и това е:)))))) каквото каже майката партия :)))) свобода на словото хахахахах ***:))))
40
0
 
12
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Лека му пръст и нека Бог да му прости всички прегрешения.
39
1
 
14
 
! Отговори
:))) преди 10 години
удавил се на пясъка?????????????хахахаххахахах
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отец Иван от Нови Хан беше споменал в едно интервю:"Катафалка с ремарке няма" (цитирам по памет), колко е прав! Сега и Линкълна и всичките му други светски благини остават тук! Бог забавя, но не забравя!
37
1
 
18
 
! Отговори
пенсиониан спасител преди 10 години
Не мога да си спомня, ама след колко време изплуваше тялото на удавник, а? И май беше по-далечко от мястото на самото удавяне?Кога е отишъл да се гмурка, къде точно и кога съобщиха, че е намерно тялото...
36
2
 
13
 
! Отговори
мисакачи преди 10 години
ИмаБог!!
35
3
 
15
 
! Отговори
uzunski преди 10 години
Агент Ковачев е удавник от 1976 г. след като става шпионин ! През 1980 е агент на КГБ , не знам защо се премълчава това !!!! Да служиш на БОГ и да обичаш Дявола края е на лице !
34
3
 
15
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
А линкълна дали ще го сложат до него в гроба???