Прокуратурата: Няма данни за насилствена смърт на владиката

Удавилият се Кирил вадил миди на "Траката"
Обновена: 9 юли 2013 15:39 | 9 юли 2013 14:10,
117
Прокуратурата: Няма данни за насилствена смърт на владиката
Митрополит Кирил. Снимка: архив, Булфото

Окръжна прокуратура във Варна обяви, че няма данни смъртта на митрополит Кирил да е насилствена.

Оттам съобщават, че сигналът за инцидента е подаден около 08,00 на телефон 112.

Гражданин съобщил, че е забелязал в морето, в близост до буната на рибарското селище в местността "Траката", плуващ мъж с маска и шнорхел, който след известно време престанал да дава признаци на живот.

Светият синод също обяви, че от МВР не са им предоставили данни за насилствена смърт на владиката.

Според отец Дончо Александров от Варненската и Великопреславска епархия митрополитът се е е гмуркал, за да вади миди, но се е удавил, засега при неизяснени обстоятелства.

Още по темата

"Не може да се каже дали митрополит Кирил е бил сам по време на инцидента", коментира пред "Фокус" отец Дончо.

По думите му на плаж "Траката", но не на самия плаж, има църковен имот.

Свещеникът каза, че не може да коментира дали митрополитът е бил заплашван и дали е споделял някакви притеснения за живота си.

От Светия синод допълват още, че съгласно от Устава на Българската православна църква – Светият синод ще се събере на заседание в пълен състав на 10 юли, от 10.00 ч. На него ще бъде определена дата за опелото и погребението на владиката.

В момента обаче архиереите от Варненската и Великопреславска епархия са се събрали на съвет, за да изберат временно изпълняващ длъжността митрополит.

Също в момента в болница "Св. Марина" тече аутопсията на тялото на владиката.

В 14.30 часа в здравното заведение ще има брифинг, на който ще бъдат обявени първоначалните данни за смъртта на митрополит Кирил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
6
 
! Отговори
ЛОШ преди 10 години
Злато и сребро дънки и сабо натоварил в селското пежо........-детска песничка от 70-те -боже колко е вярна.....
82
1
 
4
 
! Отговори
Ilia преди 10 години
Takav chovek kak shte otidi da vadi midii bez ohrana na brega nai malkoto se pak koi shte pazii imotite i parite mu zamislete se che tova e ubisstvoo a ne sluchainost ;)
81
1
 
3
 
! Отговори
ОЛЕЛЕ ТЕ СА ВИНОВНИ преди 10 години
абе ей клоун хахаха, това комунистите станаха нарицателно, даже според мен лично орешарски го е свършил, вие вече сте смешни, първо погледни себе си пък после гледай кой друг ти е крив. Сега е същото като протестите за тока, излезна се за тока но не се миряса, даже след като бойко подаде оставка протестите продължиха, *** работа, сега се излезе за страшната тъпотия Пеевски, махна се и се продължава, аре сега и попа бил удавен от комунистите вие сте ***, БЪДЕТЕ ПО СКРОМНИ, И ГРАДИВНИ
80
1
 
3
 
! Отговори
кой знае... преди 10 години
По първоначалните информации вчера пишеше, че според прокуратурата има вероятност да е насилствена смърт, както и че е имало наранявания по тялото му. Сега- нямало такива неща. Бог да го прости, наистина би било страшно, ако в България е убит свещеник
79
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Опасявам се че пак се играе свирепа игра! Как може прокуратурата да доказва неверни данни! На всеки му е ясно че ведъж се прави 3дневен обред а човека е изплувал от свидетел който е видял Кирил жив и после не се е движел! как е възможно удавник да се движи по повърховноста на водата без да е нагълтал вода! Всички знаят че тялото изплува на 3-тия ден след като храната в корема образуват огромни газове! А когато е удушен в белите дробове няма вода и тялото просто си плува! Къде е истината? Стига !
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tazi smart po vreme, kogato BG e razkasvana ot valneniq ne e slu4aina, dori i v prenosen smisal. BOG se e obarnal ot nas
77
1
 
5
 
! Отговори
ЦАЦАРОВ преди 10 години
"СЛЕДСТВИЕТО ПРИКЛЮЧЕНО"- ЗАБРАВЕТЕ!
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, от които трябва да се получи наследство, често умират внезапно.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма данни за данните
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vadil e rapani
73
1
 
7
 
! Отговори
Ели преди 10 години
то и с Мишо Бирата така.................
72
1
 
6
 
! Отговори
faust преди 10 години
ала-бала е всичко........
71
1
 
7
 
! Отговори
78 преди 10 години
До да---- Инсулт и инфаркт получават и хора които са слаби.ЗА тези болести няма външен вид.Просто трябва да се направи аутопсия,но и там истината е как я нагодят.Бог да го прости.
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя прокуратурата някога имала ли е данни за нещо? *** да си ще ти стане ясно, че е убит.
69
2
 
10
 
! Отговори
петко преди 10 години
До хичотишъл сам бедничкият той, да си вади мидички. хаха
68
1
 
9
 
! Отговори
до 80 преди 10 години
Наистина, но с охрана.Пазят го от "случайно падане в пропаст." Иначе да му се е случило.Спомням си и за Иван Башев. Как случайно, опитен скиор- изчезна.... не го и намериха."Отиде си, тъй както тръгна.САМ."Затова известни хора да ходят с някого.
67
1
 
13
 
! Отговори
спомен преди 10 години
А спомняте ли си за ИЛКО ЕШКЕНАЗИ? КОйто "падна" от джет и се удави??Там имаше съмнения за "подводничари". Беше от СДС, когато СДС беше на върха.Ех, тези подводничари...осбено руските.
66
2
 
8
 
! Отговори
да преди 10 години
1.Възможно е да еполучил инсулт или инфаркт.Доста е пълен.2.НИКОГА никой нЯМА да каже, че е убит, удавен, за да има "харизма' около *** му на духовно лице с висок сан.Иначе всичко и в летописите се проваля.Поука:Защо никой ПАПА не кара ски??? Иначе почиват в Алпите.( но скоро ще разберем: все пак имал е познати Кирил и знаят дали е плувец.)
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички ДС-попове работят не за Християнството, а за Сатанизма, каквото и да ви говорят.По делата им(по линкълните и ролексите) им ще ги познаете, ни учи Исус.Колко е бил прав и предвидлив, милият!...
64
2
 
11
 
! Отговори
brrrr преди 10 години
Болгарский митрополит Кирилл погиб при невыясненных обстоятельствах09.07.2013, 14:38 | Газета.RuБолгарский митрополит Варненский и Великопреславский Кирилл погиб при невыясненных обстоятельствах, сообщает издание Православие и мир.Тело священнослужителя было найдено на берегу моря близ Варны. Рассматривается версия насильственной смерти от удушения.